Wednesday, January 11, 2017

MY TOWN SHOPPING CENTRE - Selfie Dan Menang Hadiah Menarik #GooseySelfie

12:35 AM 4 Comments
Salam hi semua ..
Kali ni nak cerita cuti-cuti Malaysia kat MY TOWN SHOPPING CENTRE !! 

" MY TOWN SHOPPING CENTRE "

Mall ni betul betul sebelah IKEA Cheras tu .. 
Ada yang dah pernah nampak mall ni kan , tapi akan lebih familiar lepas dibuka nanti ..
Tunggu tau dan jangan tak pergi ..


MY TOWN ni dari luaran design bangunan nampak moden ..
Yela nak samakan dengan persekitaran kan .. 
Menyumbang pandangan untuk KL juga ..
Mana taknya, bakal menjadi mall tumpuan di Kuala Lumpur ..
MY TOWN ni ala-ala semua di bawah satu bumbung .. 

One stop shopping centre !! 


By the way , kalau nak tau sempena kehadiran MY TOWN SHOPPING CENTRE ni .. 
Pihak pengurusan mall, MY TOWN ada menganjurkan peraduan swafoto ataupun selfie ..

Kaki selfie kaki selfie sekalian , jom la kita join contest ni !! 
Bukan susah pon , mudah sangat dan paling utama hashtag jangan lupa #GOOSEYSELFIE kay ..
Untung nasib ann menang ke atau awak menang , mana tau rezeki mencuba .. 
Sebab punya enjoy la contest ni , abang abang yang tak kaki selfie pun join tau .. 

So kenapa kita yang comel ni tak nak join , gitu haha ! 

Simpan je gambar selfie tu dalam handphone buat apa ..
Sekali sekala join la sebab peraduan seumpama ini diadakan julung julung kali je tau ..
Sayang je kalau terlepas dan tak turut serta ..
Jom la join suka-suka #GOOSEYSELFIE ni .. 

Kenapa kena turut serta ??

Sebab, kalau menang ..
Hadiah bernilai lebih RM 10,000 untung dimenangi .. 
So untuk memulakan peraduan ni #GOOSEYSELFIE ..

Layari website www.gooseyselfie.com.my 
Ikut turutan dan langkah mudah pada website ter sebut ..


 



Gambar kita tu bole jadi comel sangat tau sebab dengan mengguna kreativiti kita untuk menyuai padankan beberapa jenis sticker .. 

Ok yang ni antara ann punya #GOOSEYSELFIE haha !!
Comel ke tidak, jujur tu simpan je dalam hati tau ..
Lepas kita edit save tu ..

Jangan lupa share kat Facebook dan jemput rakan lain turut serta ..

 


Ann sendiri join, ann rase peraduan #GOOSEYSELFIE ni comel jugak la sebab bila da simpan sebagai gambar .. 
Ann tengok balik ann gelak sebab rasa pandai jugak ann edit guna sticker comel comel ni, ala-ala props !! Hahahaha .. 




Kawan-kawan yang ann sayangi selalu, jangan lupa ..




Okay thank you , sampai jumpa lagi next entry tau !

Tuesday, January 10, 2017

PRETZ N' BEANZ CAFE Solaris Mont Kiara - Promosi Istimewa Tahun Baru Cina

1:13 AM 2 Comments

Hi ! Hi ! Hi ! Haa awak ..
"love life love coffee love food"

Ni la tag line cafe dia yang ann sampai countdown nak datang tu ..
Sebab nak lepak dengan geng bloggers #KBBA ..
Kat cafe yang ann nak cite ni, sedikit over excited tau , hehe ..

"PRETZ N' BEANZ CAFE"



 

Lepas baca entry ni di ingatkan supaya bergegas ke "PRETZ N' BEANZ CAFE" ok ..
Kalau nak tau kat mane ?
Area Solaris Mont Kiara Kuala Lumpur , bole google maps / waze je ..




Melangkah je kat "PRETZ N' BEANZ CAFE" ..
Rase macam peaceful cafe gitu ..
Tenang je dengan decorasi minima ..
Wall deco dengan ayat penuh inspirasi gitu dan ann macam biasalah terinspirasi sekejap ..
Sekejap je ke , hmm Haha !




So first order ann air , hmm ann memang suka ice blended kan , bile nampak dalam menu tu ..
Macam tak kuat sis nak order yang lain , hadoii ..
Maka terpilih air ICE BLENDED COOKIE AND CREAM ..
Jangan risau yang diet boleh je datang sini , ade je air detox , air panas , juices & banyak lagi ..


ICE BLENDED COOKIE AND CREAM

Nak masuk menu makanan yang ann cuba pulak ..
Kalau korang jenis yang memang into western food..
Lagi la diwajibkan datang cuba makanan sini .. 

Ann dah try ..
1. MINI PRETZEL TOWER ( 6 mini plain pretzels & 4 dipping sauce ) tapi ann diberi peluang merasa semua 9 dipping sauce ..
Ya ! Memang sedap dipping sauce dia , pilih la mana mana pun tak menyesal ..
Paling suka perisa baru, satay & cheddar cheese ..
Paling terbaik , kami lepak dekat 3 jam kat cafe tu .. 

Ada pretzels yang lebih tu lembut lagi ..
Okay next ann try pulak ..



2. MINI PRETZEL PLATTER small basket - chocolate cookie crunch , basil cheese , seaweed & cinnamon sugar ..
Makan begitu sahaja pun dah sedap ..
Apa lagi kalau cecah dengan sos kan !Yum yum ..

MINI PRETZEL PLATTER small basket
Pretzel pretzel dan pretzel lagi , ok next ..
3. FILLED PRETZEL - Apple Cinnamon ..
Yang ni macam ade perisa didalam lah , lebih kurang macam apple pie ..


FILLED PRETZEL - Apple Cinnamon
Okay lupe nak cite ..
Kalau yang tak pernah try pretzel ni ..
Pretzel sama je macam roti cuma dia ade manis manis masin la gitu ..
Ikut la ade memang jenis keras ade lebut , ikut lain-lain citarasa ..
Now habis cerita pretzel ..

Pose wajib sis depan makanan ya !
pls : awak kena study dulu amik gambar serupa ini , kalau nak pm tepi hahaha ..

Ann nak cerita pasal PROMOSI 11 Januari 2017 - 11 Februari 2017 !!

- PROMOSI SEMPENA TAHUN BARU CINA -


PRETZ N' BEANZ ade menghidangkan set hanya untuk perayaan ni je ..
Istimewa Tahun Baru Cina ..
Ann dah try , menu ni semua berasakan tradisi kaum cina tapi diolah rase terkini ..
Hmmm , sedap dan sihat ..
Menu yang tak berat tetapi berkhasiat dan cukup mengenyangkan ..
Harga berpatutan ..
Bawah RM 40 boleh makan berdua , dapat pizza dan lain-lain .. 
Hmm kenyang sampai tersandar !!
Yum yum yum #pretzandbeanz #pretzandbeanzcafe ..

SET PROMOSI :

SET A & B - 2 Pax RM 38 :

A. Healty Smoked Salmon Salad + HUAT AH! Abalone Pretzel Pizza 10" + 2 Double Golden Kwa Fa Fish Jelly + 2 Drinks , Americano Coffee / Gourmet Tea


B. Healty Smoked Salmon Salad + HAHAHA Happiness Prawn Hawaiian Pretzel Pizza 10" + 2 Double Golden Kwa Fa Fish Jelly + 2 Drinks , Americano Coffee / Gourmet Tea


SET C - 1 Pax RM 28 :

C. Healty Smoked Salmon Salad + Happy Long Life Prawn Spaghetti + 2 Double Golden Kwa Fa Fish Jelly + 1 Drinks , Americano Coffee / Gourmet Tea
Happy Long Life Prawn Spaghetti
Healty Smoked Salmon Salad
SET D - 2 Pax RM 26 :

D. ONG ONG Smoked Salmon Loa Sang Salad + 2 Double Golden Kwa Fa Fish Jelly + 2 Drinks , Americano Coffee / Gourmet Tea

ONG ONG Smoked Salmon Loa Sang Salad
SET E - RM 13 :

E. 2 Double Golden Kwa Fa Fish Jelly + 2 Drinks , Americano Coffee / Gourmet Tea

2 Double Golden Kwa Fa Fish Jelly
So untuk set A - E ni korang kena makan kat cafe je tau ..
Promosi tapau bungkus balik belum ada lagi .. 
Cafe ni sesuai sangat la seisi keluarga, reunion, party boleh boleh datang sini .. 
Selesa ada indoor & outdoor .. 
Pape update korang bole tengok facebook atau instagram Pretz N' Beanz ok !!


Jangan lupa follow Instagram : https://www.instagram.com/pretznbeanz


Like & Follow facebook : https://www.facebook.com/pretznbeanz

Ni pun PROMOTION jugak !!

Cookies 170 grams - RM 12.80 :
Golden Cashew Nuts Cookies / Lucky Fruity & Nut Slices Cookies / Smooth Harmony Sesame Butter Cookies

Cookies Hamper 3 in 1 - RM 38
( pesanan mestilah dibuat 5 hari sebelum )

Kalau ada yang LAHIR tahun ROASTER / AYAM JANTAN ..
1957, 1969, 1981, 1993, 2005 & 2017 ..
Dengan pembelian sebarang menu ..
Bole tebus "MEMBERS PROMO" dapat ..
Sepasang Double Kwa Fish Jelly .. 
Jelly yang Ann suka tu , rasa longan !!

Thank you , PRETZ N' BEANZ atas undangan #KelabBloggerBenAshaari !!

So ada kawan tanya , lepas ni nak datang cafe ni lagi ke ? 
Of course datang lagi , ha kat situ ade macam macam kek jugak tau ..
Jemput jemput datang makan , lepak & tenangkan fikiran update instagram kita ..


Wifi sini free
..
Okay senang cerita , cepat-cepat try PRETZ N' BEANZ ..
Love life love coffee love food .. 
Thank you PRETZ N' BEANZ sebab adakan makanan yang sedap macam ni #Happytummy !


Ok jumpe lagi next entry , Bubye ..



ARTIKEL MENARIK : Selepas 2 Jam Sapu Minyak Dah Hilang Batuk !!