Thursday, October 20, 2016

PERFECT LIPS BY DEEP HERITAGE BEAUTY 2 IN 1 - #HAMBOIIIMALATOPS

2:08 PM 2 Comments
Assalammualaikum ..
Hi uols nak nampak cantik kan , har terbaik lah ! 

So , entry sebelum ni ann ade share pasal ..
so kali ni nak cerita pulak " 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB " ..

#HAMBOIIIMALATOPS

Ramuan lipstick , just guna bahan semulajadi dengan ekstrak tumbuhan dan buah-buahan ..
Jom la jaga bibir kita bagi vitamin C & aloe vera ..
Ha mesti korang nak tau 2 in 1 dia apa kan ha tu dia ( moisture + matte lipstick ) !!
Bile dia 2 in 1 tu moisture + matte , maka bibir akan lebih lembab dan creamy gitu lah ..

 
2 In 1 Perfect Lips by DHB  : Code 02 - Pure Look


" RAHSIA BIBIR BERSERI SEMULAJADI & SIHAT TERAWAT TANPA MASALAH BIBIR KERING SERTA BIBIR KEKAL 
"PINKISH" 24 JAM WALAUPUN SELEPAS DICUCI BERSIH "


Antara kelebihan 2 In 1 Perfect Lips by DHB :
  • Halal
  • Lulus KKM
  • Merawat masalah bibir kering, berdarah, mengelupas dan gelap
  • Bau comel ala2 lollipop
  • Bibir kekal pinkish walaupun sudah dicuci
  • Natural look 
  • Bibir lembut dan senyuman mempesona
  • Wuduk friendly , mudah dicuci
  • Kualiti setaraf antarabangsa
  • 100% keluaran bumiputera
  • Tanpa plumbum yang boleh mengakibatkan bibir kelihatan gelap / kesan sampingan

Code warna 2 In 1 Perfect Lips by DHB  :

  • Code 01 - Pure Smile
  • Code 02 - Pure Look
  • Code 03 - Queen Pink 
  • Code 04 - Pure Hint

" 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB "

Packaging dia cantik kan !

Awak jangan risau tau , perfect lips ni wangi tau , bau dia comel comel je ala ala candy ..
Bau lollipop , yam yam yam ..
" 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB " tekstur lipstick ni sangat halus and ringan ..
Apabila lembapan 100% diserap maka automatik berubah ke Matte Lipstick yang kekal dibibir melebihi 10 jam ..
Kalau yang ada masalah bibir kering , bibir gelap , bibir sensitif tu boleh la try lipstick ni mana tau bole merawat bibir tu , insyaallah ..


Yang ann try ni 2 In 1 Perfect Lips by DHB  : Code 02 - Pure Look , more to natural look la ..
Yang nak nampak sweet remaja tu bole cuba yang ni ..
Alhamdulillah , bibir kering sedang dirawat hehe , of course kena la minum air banyak jugak tau ..



Okay lah , jangan lupa tau hotline contact no. +6018-3822349 ..
Sebarang order , pertanyaan product , komen , cadangan , feedback ..
Bole terus je hubungi or whatsapp " DHB " kе +6018-3822349 ya ..

DHB sosial media , JANGAN LUPA LIKE , SHARE & REPOST ye !!
Thank you semua ..

Okay lah itu je , nanti kita jumpa lagi ye ..
Thank you sudi singgah ..
Bubye !!







Wednesday, October 19, 2016

PURE FOUNDATION DEEP HERITAGE BEAUTY 3 IN 1 - #HAMBOIIIMALATOPS

10:39 AM 1 Comments
Assalammualaikum Hi ..


Entry kali ni Ann nak cerita sikit pasal kecantikan , beauty talk gituw !
Girls !!
Kita mesti ada foundation tau , tak pun krim siang ke or apa apa la untuk protect kulit muka kita ..
Ann nak mengesyorkan weols try la 1 product buatan Malaysia setaraf antarabangsa ni tau sebab insyallah kita suka la , CURLAZZ !
" DEEP HERITAGE BEAUTY "



Awak semua patut cuba tau PURE FOUNDATION DHB 3 in 1 DHB ni sebab dia 3 in 1 Foundation + Concealer + Powder with SPF50 !!
Ha tak ke padat ramuan dia ..
Hanya dengan 1 alat bole skip 3 steps , of course jimat masa ..
#Hamboiiimalatops



Kalau korang nak tau ramuan dia memang terbaik okay , bahan semulajadi !!
Bukan setakat instant FLAWLESS tapi kulit kita pun bole sihat tau ..
Antara ramuan water base foundation air zam-zam , kolagen & daun lidah buaya ( aloe vera )

#Hamboiiimalatops



Untuk produk ni , kelebihan dia Alhamdulillah banyak antaranya :

- Diluluskan KKM (NOT151105360K)
- 100% HALAL
- Vitamin C memudar parut jerawat & jeragat
- Vitamin E melembapkan kulit
- Wufuk friendly
- Fully Coverage
- Anti Rekahan
- 1 tona untuk semua jenis warna kulit
- 1 sapuan tahan sehingga 18 jam
- Sesuai untuk semua jenis kulit berjerawat, berminyak dan kulit kering
- Membaiki kedutan & kulit kusam
- Transformed bak selebriti
- Harga berpatutan
- Produk Bumiputera
- International quality
- Glowing effect
- Kulit wajah cerah dan pinkish mengikut aliran darah
- Formula diyakini oleh profesional makeup artist
- Unisex : Perempuan & lelaki boleh menggunakannya

Keistimewaan Tambahan :

- Menyembunyikan cela, parut jerawat dengan berkesan melalui sapuan lembut pada kulit.
- Lekapan bedas asas bersifat lembut dan ringan dengan kemasan penyamar noda terbaik.
- Bertindak 3 dalam 1 sebagai penyamar, pelindung matahari dan asas solekan.
- Tanpa kesan kulit berminyak dan 100% tidak bercapuk.
- Menjadikan solekan natural, kulit cerah dan gebu semulajadi.
- Kemasannya tidak menyumbatkan liang pori (oxygen foundation).
- Natural look tanpa bedak tambahan.

Didatangkan dengan 2 pek istimewa :
- 10 gram : Tahan 4-5 bulan
- 05 gram : Tahan 2-3 bulan


Ni 05 gram ye sayang ..

Awak kena cepat order tau produk ni sebab sekarang tengah ada promosi belian combo ..
Macam-macam pakej ada boleh lah jimat ..
Ha lagi sekarang tengah open for dropship , kepada yang nak cuba berniaga tu boleh la jual and tambah pendapatan , insyaallah ..
Cepat cepat whatsapp "DROPSHIP" ke +0183822349 ..


Review Ann sendiri ..
Alhamdulillah produk ni memang best ..
Jatuh cinta ta ta ta wahh ..
First impressions hmm bestnye bestnye double wow rase !!
Even da pakai lama berjam jam pun makeup on point jugak ..
Kemas lagi bedak iol!!
Bila nak solat , kalau lupa bawak wet tissue bole guna air paip biasa je bilas , sangat wuduk friendly ..
PURE FOUNDATION DHB ni pun ringan tau , pakai sikit je da cantik ..
Parut jerawat semua nyorok sudah , menutup cela iols fuhh lebih confident tau ..
Semua , especially gegel kena beli and cuba sebab tak rugi sebab sesuai untuk daily use & time nak event makeup jugak ..


Natural beauty semua orang nak kan , so foundation ni memang bagi effect tu tau ..
Try la try la , hmm Ann share foundation baik punya tau ..
Like seriously !
By the way , sini Ann ade nak share hotline contact no. +6018-3822349
Sebarang order , pertanyaan product , komen , cadangan , feedback bole terus je hubungi or whatsapp " DHB " kе +6018-3822349 tau !!

DHB sosial media , sudi sudilah singgah ..
JANGAN LUPA LIKE , SHARE & REPOST ye !!
Thanks awak ..

Okay lah , next entry Ann rasa nak cerita pulak pasal " 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB " pon meletop okay .. 
Nanti ann share pasal lipstick tu pulak tau , till the next entry ..
Ok thanks & regards ,
Anne Amtiyaj ..

Saturday, October 1, 2016

Shin Ramyun - Instant Noodle Korea Cubaan Pertama Ku !

4:49 PM 0 Comments
Assalammualaikum ..

Malam tadi tido rumah akak kat mutiara damansara ..
Nak didependekkan cerita , abang ipar ni memang suka la makan makanan yang baru baru la untuk dia , kadang kadang tu gelengkan kepala pelik pelik je dia order adoii ..
Suka mencuba la katanya ..

Sometimes ..
Kite tak pernah fikir pasal makanan tu walaupun kite nampak hari hari tapi abang apiz bole try ..
Sebab ann dah terjebak semalam makan maggi korea dia tu , Walaupun ann rase ramai orang da makan tapi ni la first time ann makan adeshh !
Maggi kali ni abang apiz beli kat Speedmart 99 kot kalau tak silap RM 16.20 untuk 5 bungkus ..
Rase dia biase biase je ok la boleh dimakan ..

Shin Ramyun - instant noodle !!



Sebab Ann tak tau rase dia macam mana haha macam maggi kuah pekat je rase dia , kalo tanya ann punya pendapat hahah ! tak reti nak described ..
So Ann tanya lah adik i si tika tu , tika kate rase dia macam tomyam + curry haha !

Tak pedas sangat lah tapi kuah dia pekat melekat , mee dia pun besar besar ..
Ha malam tadi makan sikit je sebab da dekat 1 am kan , diet kelaut terpaksa ..

By the way , definisi diet ann ..
Bile rasa nak makan sikit haha tapi tetap akan makan !
Kalau time tu tak rasa nak diet maka bedal saja lah ..



Kalau nak cuba korang bole la cari ..
Selamat makan Ssliirrp Ssliiirrpp Ssliiirrpp :)

Bubye thanks yaw !!