Thursday, October 20, 2016

PERFECT LIPS BY DEEP HERITAGE BEAUTY 2 IN 1 - #HAMBOIIIMALATOPS

2:08 PM 2 Comments
Assalammualaikum ..
Hi uols nak nampak cantik kan , har terbaik lah ! 

So , entry sebelum ni ann ade share pasal ..
so kali ni nak cerita pulak " 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB " ..

#HAMBOIIIMALATOPS

Ramuan lipstick , just guna bahan semulajadi dengan ekstrak tumbuhan dan buah-buahan ..
Jom la jaga bibir kita bagi vitamin C & aloe vera ..
Ha mesti korang nak tau 2 in 1 dia apa kan ha tu dia ( moisture + matte lipstick ) !!
Bile dia 2 in 1 tu moisture + matte , maka bibir akan lebih lembab dan creamy gitu lah ..

 
2 In 1 Perfect Lips by DHB  : Code 02 - Pure Look


" RAHSIA BIBIR BERSERI SEMULAJADI & SIHAT TERAWAT TANPA MASALAH BIBIR KERING SERTA BIBIR KEKAL 
"PINKISH" 24 JAM WALAUPUN SELEPAS DICUCI BERSIH "


Antara kelebihan 2 In 1 Perfect Lips by DHB :
  • Halal
  • Lulus KKM
  • Merawat masalah bibir kering, berdarah, mengelupas dan gelap
  • Bau comel ala2 lollipop
  • Bibir kekal pinkish walaupun sudah dicuci
  • Natural look 
  • Bibir lembut dan senyuman mempesona
  • Wuduk friendly , mudah dicuci
  • Kualiti setaraf antarabangsa
  • 100% keluaran bumiputera
  • Tanpa plumbum yang boleh mengakibatkan bibir kelihatan gelap / kesan sampingan

Code warna 2 In 1 Perfect Lips by DHB  :

  • Code 01 - Pure Smile
  • Code 02 - Pure Look
  • Code 03 - Queen Pink 
  • Code 04 - Pure Hint

" 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB "

Packaging dia cantik kan !

Awak jangan risau tau , perfect lips ni wangi tau , bau dia comel comel je ala ala candy ..
Bau lollipop , yam yam yam ..
" 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB " tekstur lipstick ni sangat halus and ringan ..
Apabila lembapan 100% diserap maka automatik berubah ke Matte Lipstick yang kekal dibibir melebihi 10 jam ..
Kalau yang ada masalah bibir kering , bibir gelap , bibir sensitif tu boleh la try lipstick ni mana tau bole merawat bibir tu , insyaallah ..


Yang ann try ni 2 In 1 Perfect Lips by DHB  : Code 02 - Pure Look , more to natural look la ..
Yang nak nampak sweet remaja tu bole cuba yang ni ..
Alhamdulillah , bibir kering sedang dirawat hehe , of course kena la minum air banyak jugak tau ..



Okay lah , jangan lupa tau hotline contact no. +6018-3822349 ..
Sebarang order , pertanyaan product , komen , cadangan , feedback ..
Bole terus je hubungi or whatsapp " DHB " kе +6018-3822349 ya ..

DHB sosial media , JANGAN LUPA LIKE , SHARE & REPOST ye !!
Thank you semua ..

Okay lah itu je , nanti kita jumpa lagi ye ..
Thank you sudi singgah ..
Bubye !!







Wednesday, October 19, 2016

PURE FOUNDATION DEEP HERITAGE BEAUTY 3 IN 1 - #HAMBOIIIMALATOPS

10:39 AM 1 Comments
Assalammualaikum Hi ..


Entry kali ni Ann nak cerita sikit pasal kecantikan , beauty talk gituw !
Girls !!
Kita mesti ada foundation tau , tak pun krim siang ke or apa apa la untuk protect kulit muka kita ..
Ann nak mengesyorkan weols try la 1 product buatan Malaysia setaraf antarabangsa ni tau sebab insyallah kita suka la , CURLAZZ !
" DEEP HERITAGE BEAUTY "



Awak semua patut cuba tau PURE FOUNDATION DHB 3 in 1 DHB ni sebab dia 3 in 1 Foundation + Concealer + Powder with SPF50 !!
Ha tak ke padat ramuan dia ..
Hanya dengan 1 alat bole skip 3 steps , of course jimat masa ..
#Hamboiiimalatops



Kalau korang nak tau ramuan dia memang terbaik okay , bahan semulajadi !!
Bukan setakat instant FLAWLESS tapi kulit kita pun bole sihat tau ..
Antara ramuan water base foundation air zam-zam , kolagen & daun lidah buaya ( aloe vera )

#Hamboiiimalatops



Untuk produk ni , kelebihan dia Alhamdulillah banyak antaranya :

- Diluluskan KKM (NOT151105360K)
- 100% HALAL
- Vitamin C memudar parut jerawat & jeragat
- Vitamin E melembapkan kulit
- Wufuk friendly
- Fully Coverage
- Anti Rekahan
- 1 tona untuk semua jenis warna kulit
- 1 sapuan tahan sehingga 18 jam
- Sesuai untuk semua jenis kulit berjerawat, berminyak dan kulit kering
- Membaiki kedutan & kulit kusam
- Transformed bak selebriti
- Harga berpatutan
- Produk Bumiputera
- International quality
- Glowing effect
- Kulit wajah cerah dan pinkish mengikut aliran darah
- Formula diyakini oleh profesional makeup artist
- Unisex : Perempuan & lelaki boleh menggunakannya

Keistimewaan Tambahan :

- Menyembunyikan cela, parut jerawat dengan berkesan melalui sapuan lembut pada kulit.
- Lekapan bedas asas bersifat lembut dan ringan dengan kemasan penyamar noda terbaik.
- Bertindak 3 dalam 1 sebagai penyamar, pelindung matahari dan asas solekan.
- Tanpa kesan kulit berminyak dan 100% tidak bercapuk.
- Menjadikan solekan natural, kulit cerah dan gebu semulajadi.
- Kemasannya tidak menyumbatkan liang pori (oxygen foundation).
- Natural look tanpa bedak tambahan.

Didatangkan dengan 2 pek istimewa :
- 10 gram : Tahan 4-5 bulan
- 05 gram : Tahan 2-3 bulan


Ni 05 gram ye sayang ..

Awak kena cepat order tau produk ni sebab sekarang tengah ada promosi belian combo ..
Macam-macam pakej ada boleh lah jimat ..
Ha lagi sekarang tengah open for dropship , kepada yang nak cuba berniaga tu boleh la jual and tambah pendapatan , insyaallah ..
Cepat cepat whatsapp "DROPSHIP" ke +0183822349 ..


Review Ann sendiri ..
Alhamdulillah produk ni memang best ..
Jatuh cinta ta ta ta wahh ..
First impressions hmm bestnye bestnye double wow rase !!
Even da pakai lama berjam jam pun makeup on point jugak ..
Kemas lagi bedak iol!!
Bila nak solat , kalau lupa bawak wet tissue bole guna air paip biasa je bilas , sangat wuduk friendly ..
PURE FOUNDATION DHB ni pun ringan tau , pakai sikit je da cantik ..
Parut jerawat semua nyorok sudah , menutup cela iols fuhh lebih confident tau ..
Semua , especially gegel kena beli and cuba sebab tak rugi sebab sesuai untuk daily use & time nak event makeup jugak ..


Natural beauty semua orang nak kan , so foundation ni memang bagi effect tu tau ..
Try la try la , hmm Ann share foundation baik punya tau ..
Like seriously !
By the way , sini Ann ade nak share hotline contact no. +6018-3822349
Sebarang order , pertanyaan product , komen , cadangan , feedback bole terus je hubungi or whatsapp " DHB " kе +6018-3822349 tau !!

DHB sosial media , sudi sudilah singgah ..
JANGAN LUPA LIKE , SHARE & REPOST ye !!
Thanks awak ..

Okay lah , next entry Ann rasa nak cerita pulak pasal " 2 IN 1 PERFECT LIPS by DHB " pon meletop okay .. 
Nanti ann share pasal lipstick tu pulak tau , till the next entry ..
Ok thanks & regards ,
Anne Amtiyaj ..

Saturday, October 1, 2016

Shin Ramyun - Instant Noodle Korea Cubaan Pertama Ku !

4:49 PM 0 Comments
Assalammualaikum ..

Malam tadi tido rumah akak kat mutiara damansara ..
Nak didependekkan cerita , abang ipar ni memang suka la makan makanan yang baru baru la untuk dia , kadang kadang tu gelengkan kepala pelik pelik je dia order adoii ..
Suka mencuba la katanya ..

Sometimes ..
Kite tak pernah fikir pasal makanan tu walaupun kite nampak hari hari tapi abang apiz bole try ..
Sebab ann dah terjebak semalam makan maggi korea dia tu , Walaupun ann rase ramai orang da makan tapi ni la first time ann makan adeshh !
Maggi kali ni abang apiz beli kat Speedmart 99 kot kalau tak silap RM 16.20 untuk 5 bungkus ..
Rase dia biase biase je ok la boleh dimakan ..

Shin Ramyun - instant noodle !!



Sebab Ann tak tau rase dia macam mana haha macam maggi kuah pekat je rase dia , kalo tanya ann punya pendapat hahah ! tak reti nak described ..
So Ann tanya lah adik i si tika tu , tika kate rase dia macam tomyam + curry haha !

Tak pedas sangat lah tapi kuah dia pekat melekat , mee dia pun besar besar ..
Ha malam tadi makan sikit je sebab da dekat 1 am kan , diet kelaut terpaksa ..

By the way , definisi diet ann ..
Bile rasa nak makan sikit haha tapi tetap akan makan !
Kalau time tu tak rasa nak diet maka bedal saja lah ..



Kalau nak cuba korang bole la cari ..
Selamat makan Ssliirrp Ssliiirrpp Ssliiirrpp :)

Bubye thanks yaw !!

Sunday, August 14, 2016

Food Hunt : DELONG COFFEE AND SUCH

12:06 PM 0 Comments
Assalamualaikum hi hi !!

Makanan warisan Terengganu ada , western ade , dessert , coffee coffee time ade , lemme slice of cake ade yummeh yummeh yummeh !!
Izinkan sis belanja pose wajib dulu ye .. Ok ..
Kali nak share jalan jalan dapat makan dekat DELONG COFFEE AND SUCH ..
Menarik makanan kali ni memang ann tak pernah makan antaranya yang iols minat nasi carrot yang ann ingatkan nasi tomato hmm #hashtagtaktahu and lain lain menu ni hehe ..


Nasi Carrot yang owesome , sedap lagi kenyang !!

Food gathering of Kelab Blogger Ben Ashaari cc : Ben Ashaari
Actually ni DELONG COFFEE AND SUCH ni baru beroperasi tau .. 
So semua pun freshy baru gitue , day by day akan datang wajah yang baru n no problem boleh datag makan macam biasa ..
Masih dalam proses decorations , ann pasti pasti lagi la meletop ke baboom ..



Thanks Puan Arlina ( shawl hijau ) , Delong terus maju jaya , amin ..
Puan Arlina owner restoran ni tau , so humble and thank you ya sediakan idea makanan yang delicious uols !! 
Hmm menu and harga pun berpatutan okay tak mahal kalau nak fefeeling makan kat TTDI Shah Alam yang nak location tu ..



Lala cotton candy & Soda bukit besi ( Mesti order !! ) 


Bff iols Aza pun suka food hunt kali ni , so dia ade update kat ig ..

Chalong Chalong !! ( 200% bebola ikan )

Kalo yang nak diet tu boleh try trademark dish Chalong fresh fish ball .. Kalau tengah simpan duit tu boleh try pakej budget pun ada .. Antara menu special Delong yang mesti cuba Nasi Carrot & Chalong , dessert Pudding Vanilla Butterscotch & Lala Chocolate !!



Okay lah , Nora bagi 5 bintang ***** untuk DELONG COFFEE AND SUCH !!
Alhamdulillah , kenyang ..
Cuba jangan tak cuba tau , moh le datang beramai ramai ..

DELONG COFFEE AND SUCH


Alamat : No 8 Jalan Opera A U2/A Seksyen U2 TTDI Shah Alam Selangor ( landmark Petron )

No Tel : +60139583797 / +0122808996
Instagram : @delongcoffeeandsuch

Thank you with love , Anneamtiyaj !!









Saturday, August 13, 2016

Bio Pearl Advanced Skin Care Bio Formula

3:03 PM 8 Comments
Salam .. Hi hi hi !! 

Special thanks to Saidila info ann try facial Bio Pearl !!
Katanya " Jom Cantik Sama - Sama " ecewah wah .. 
Kalo korang nak nak tau ..
Ha ! lebih kurang 15 tahun dah Bio Pearl ajak kita cantik tau ..

" Jom Cantik Sama - Sama "
Tu la tag line Bio Pearl Skin Care tau , maksudnya ..
Nak kita sama sama la berseri ke baboom !! 


Ni facebook : https://www.facebook.com/biopearlofficial

Sabtu lepas ann dah sampai salah 1 cawangan Bio Pearl saloon huhu !!
Baby saloon Bio Pearl Kat Setia Alam , baru buka .. 
Jangan risau mana - mana cawangan pun staff Bio Pearl semua terlatih okay ..

 

Kalo kalo kalo waktu operasi and cawangan lain ada details bawah ni : 


N penambahan cawangan hehe : Kipmall Bangi Utama  Shopping Complex (warta)
Lot 2-05 Tingkat 2,
43650 Bandar Baru Bangi Selangor
+60 12‑233 7900
+60 12-684 7900

Okay ann cerita pasal facial dulu tau ..
Btw , GIRLS ONLY bole facial .. 
Kalo lelaki bole try products yah .. 

Sampai je terus disambut baik , pastu receptionist bagi borang ..
Isi details and kalau la kite dapat agak masalah kulit yang kita hadapi .. 
Hmm isi borang tu , beautician akan panggil kita and guide sepanjang tempoh dalam salon tu , yuhue of course bagaikan puteri uols !!


So ann punya beautician Wawa .. 
Hi Wawa ingat lagi kite gelak gelak ken hehehe .. 



Cerita facial nak start ni .. Jeng jeng jeng .. 

First segala makeup tu dia bersihkan dulu guna facial wet tissue khas yang owesome , pastu : 

- FACIAL CLEANCING OIL -
As a makeup removal of course minyak kan hmm wangi uols !! 
Penyerapan yang lembut ke dalam kulit dan menghalang bakteria .. Ehems thumps up ! 
Antara adunan istimewa dari biji badam & minyak zaitun .. 

- SENSITIVE CLEANSING GEL - 
Lepas muka ann da berminyak and makeup semua da tanggal bersih , tiada lagi pori tersumbat dengan jayanya , next step cuci cucian lah kan dengan sensitive cleansing oil .. Hmm yang ni diadun dengan ekstrak tumbuhan gitu botanical , paling shok tak kacau pun tekstur kulit natural ann .. 

- SOFT SCRUB -
Sometimes kulit mati akan tinggal terbiar tau walaupun kite cuci muka hari hari hmm , risau ? 
Hmm jangan risau bio pearl ade soft scrub yang bole buang sel kulit mati and akan hidup sel kulit baru gitue !! Halus mulus Of course makin cerah uols .. 
-
- SEBUM CONTROL CLEANSING GEL - 
Lepas muka ann disental manja oleh wawa , wawa biarkan scrub tadi sekejap , and lap .. Lepas lap cuci dengan sebum .. Sebum ni buang habuk kotoran yang melekat kat kulit kita .. Kalo masalah berminyak or jeragat bole try sebum ok !! 

Fuhh .. Ann sampai tanya tanya wa wa dah siap ke huhu macam lama and banyak digodaknye muka kite .. Well nak cantik kenalah sabar .. 

- EXTRACTIONS - 
Part ni ann suka , muka fresh lepas tu tunggu wawa belek muka bawah lampu dia yang terang gilers tu .. so wawa bagi tau la masalah kulit muka ann .. Oilcyst .. Jerawat halus tu .. Dibenarkan oleh iols untuk wawa cungkil .. Tapi senang je sebab kulit da lembab so jerawat keluar senang .. Hmm selama ni ingat White/blackheads hidung ok huhu ! Sadis di tampal terus hidung ku letak gel and tunggu kering .. Results wahhh happy tau nyah kau whiteheads sekalian .. Fuhh !! 

- FACIAL CLEANSING -  
Sebab jerawat halus tu dah cungkil so tak nak lah ada pori yang ada cecair or darah tu merebak kan .. Maka dicuci lagi muka ann yuhue masa untuk lelapkan mata .. Bayangkan lavenders .. 

- VITAPLEX -
Lepas mencungkil tu kan , akan ada radang macam menjadi merah or tinggalkan kesan .. Ha kat sini vitaplex bantu ann reda reda kan kesan + cepatkan proses sembuh untuk sel kulit baru .. Wawa biarkan meresap dalam 5 min .. Sementara tunggu tu wawa massages bahu and kepala ..

- ICE BALL -
Actually tak lupe lagi rase ice ball tu ceh ceh !!
Sejuk sangat kat muka .. Warna biru tau frozen sangat .. Comel la ice ball tu kikiki .. Fresh tau ..


Ni lah alat comel tu , hi ice ball !! 

- WHITENING MASK -
Ann memang suka bertopeng , tapi sdn bhd je kat rumah .. Feel dia memang beza , best best .. Relaxing .. Mask dalam 15 - 20 min gitu ..
Dah tu cuci .. 

- ESSENTIAL TONING LOTION -
Toner biasa lah kan untuk menghalang bakteria and segar bugar lah kulit iols ..

- SKIN MOISTURISING LOTION - 
After ann da memanjakan diri ni hehe , mesti la nak kena seimbangkan kelembapan kulit ha , dipakaikan ann penyegar moisturiser .. Bau ala ala air mawar kot hehe .. Wangi wangi gitu ..

- ADV UV DEFENSER - 
Beautician ann cakap kalau dah berabis usaha pakai produk facial itu ini tapi malas nak pakai sunblock , rugi semua .. So ann ingat ya wawa .. Akhir untuk facial treatment ann ni dengan adv uv defenser untuk lindung kulit dengan SPF 25 anti oksidan .. 



- Air Herba & Halia -
Selesai je facial dihidangkan air yang sedap tu .. Habis ann minum huhu , alhamdulilah ..
Thank you wawa & Bio Pearl banyak share tips berguna especially beauty tips ..
Yup !!
Bio Pearl hanya gunakan bahan semulajadi tau , no no bahan kimia terlarang ..

Betul betul Miracle !! untuk kelihatan flawless bole cuba ..
MIRACLE BEAUTY BALM 
Recomanded okay , bukan je day cream .. 
Bole jadi bedak , make up base , foundation and merawat kulit kita !!
Huhuhu shok uh in 1 gituw ..

Sebelum balik tu beauticians tu ada la buat review tentang semua yang dah apply masa facial tu .. Sebenarnya banyak sangat produk keluaran Bio Pearl tau .. 
Ann rase semua pun affordable .. 

Jom cantik sama - sama !!


Sekarang tengah ada banyak promotions tau dearies , rugi tak cuba ..
Antaranya NORMAL FACIAL RM35 je , kawan ann ada cuba normal facial trial ni , Alhamdulillah Qila suka je okay katanya !! 

Ha nampak tak , ni sebahagian promosi tau ..
Ada banyak lagi huhu rambang uols pilih tau ..

 
Pastu ni facial and treatment yang lain .. 
Har bukan setakat masalah kulit je Bio Pearl bantu , RAMBUT , KULIT KEPALA , BENTUK BADAN dan lain lain pun bole rawat tau .. 
 
Ha , ni kan dah nak raya aidiladha , tanak ke cantik masa raya nanti ..
Kulit berseri dihari raya , makeup pun smooth je gitu ..
Nanti ann nak facial lagi insyaallah ..

" Jom Cantik Sama - Sama "

Ok lah .. Insyaallah till we meet again ..
BIO PEARL ADVANCED SKIN CARE BIO FORMULA .. 
Thanks with love , Anneamtiyaj !!