Sunday, May 24, 2015

Saya Datang Singgah Usha :)

Assalammualaikum .. 
Hai semua reader ku tersayang .. 
thanks korang sudi lagi tekan link ni and baca apa yang akan anne nak ceritakan ni .. 
Huhu sorry lah sebab lama sesangat kata ko tak update kan .. 
Anne macam sibuk sikit plus bila malas tu dah menguasai diri mulalah beraja bertakhta menusuk didalam jiwa dan sanubariku .. 
Haih yah yah yah anne anne ..

Walaupun entah berapa kerat je yang akan baca , tapi ape kisah kan .. 
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah syukur sebab berjaya updated blog kali ni haha .. 
Tadi baring je atas katil lepas tu tiba tiba terlintas argh ! anne jom kita borak dalam blog ko yang bersemut bagai tu aih ( blog ni antara benda yang termanis bagi anne so thats why ! )

Anne anne ko menghilang kemana ha selama ni .. 
Senyap je macam biskut bak kata kawan kawan dalam whatsapp group anne ni payah nak contact anne ni silent reader lah ape ape je la kan korang ni .. 
well aq ni mana mampu nak ade internet sepanjang hayat kan , so sebab itu la tak berapa nak online dulu , ku bilang apa ? dulu hehe tapi sekarang anne dah ade hotlink unlimited tuh so free lah nak melayan whatsapp group korang yang tak habis habis dengan throwback tu , adui habis didedahkan muka kita zaman dedulu haih klako klako ..
Tapi best lah hadirnya whatsapp group ni , yes jangan salah guna sudah lah , kalau whatsapp group kawan kawan jangan la gaduh gaduh or send benda yang korang rasa akan mendatangkan pergaduhan ke hape ..
Tengok objektif kenapa ada group tu lah .. 
Fikir fikir kan lah kome kan dah beso pande pun berwasap .. 
Aih cerita whatsapp pulak ..

Har selama menghilang ni tak de la kemana pun kerja je , alahai kerja biasa biasa je .. 
Kalau free hujung minggu photoshoot lah kan .. 
Kalau rasa rajin gi kedai tu datang la tolong papa bungkus nasi lemak ken .. 
Haih macam tak percaya tahun ni akan meninggal setahun lagi umur , hakikat yang terpaksa semua orang telan kan semua orang akan makin tua makin matang makin berusia , ceh ! 
Mana ada orang makin muda .. 
So kita nikmati je lah setiap hari yang kita lalui sebab tiada siaran ulangan tau , pengalaman hari itu pun takan sama dengan pengalaman hari keesokan ..
Haih sejak rasa umur semakin si tuak tuak ni malas nak update status sini sana bagai macam zaman muda mudi tu la .. 
Rasa cum tak selesa malu and i have no idea haha .. 
Komen dia sebab faktor dah berkedut maybe .. 
Tapi kalau rajin or tetiba mood gegedik nak update status tu maka terciptalah untukmu status facebook twitter wechat dan sebagainya .. 
Okay kalau instagram pulak pun macam jarang nak post , tu mungkin faktor masalah diri yang rasa diri ini makin berisi haha lagi pun sekarang anne dikelilingi dengan wajah kiut kiut kan .. 
So korang hadap je lah #BalqisHadifZara suka sangat nak post gambar dengan anak anak buah sekalian .. 
So terimalah .. 
Ape pun thanks la still follow and masih nak kengkawan dengan i olls ni bagi dorongan and kata semangat sume .. Muah cikeds !

Selama kehilangan i nih i okay jer , ade la jugak sakit pening tapi Alhamdulillah makan ubat la kan and teruskan berdoa .. 
Har tetibe teringat si adik sedara tersayang yang kat Indonesia tu , Aida rindu you ! 
Belajar doktor tu baik baik tau nanti rawat i bagi free tau hehe good luck sis .. 
i tunggu u maken bareng bareng yah !
Suka kacau dia pasal event ke raya yang akan ade kat Malaysia bagi dia panas dalam haha , sorry aida gurau je semua tu .. 
Aida balik nanti jangan lupe ole ole nya ya ! Aih itu adik sedara ku .. 
Apa pun yang kita belajar kat mana pun pembawakan diri tu yang paling penting , penting jaga diri baik baik ya , kiterang akan tetap menyokong okay adik ku sayang ( alahai adik sorang je okay ) 
Ceh sekali ade adik lagi beza  tahun jauh pulak .. 
Makin besar ni dia makin santek tau wuhue tinggi kalah akak #geram !

Erh rindunya ! ni lah muka muka yang mengajar anne masa kat poli , para pensayarah yang superb terbaik best in the world .. Thank you very much and may Allah will always bless u guys ..
Jumpa nanti convo ok :) #Tazabarnyapulak

P/s : Selit sikit nih , Selamat Hari Guru yer , buat semua insan yang telah mengajar saya ..
Mama Papa Abang Kakak , Cikgu semua , Pensyrah , Ustaz Ustazah , Kawan ..
Semua lah terima kasih banyak banyak banyak :)
#syahdutetiba !

Next , sebenarnya rindu lah kan kat poli ( PSIS ) tu .. 
Rindu zaman belajar dulu .. 
Aih stress habak hang .. 
Tapi bila dikenang banyak yang best best lagi lagi banyak kawan kawan .. 
Okay cerita pasal kawan ni haih makin hari makin banyak kawan yang kawin pew yang ade anak pun hado , semua comey .. 
Happy tengok memasing happy berfamily gitew .. 
Ni har hakak nak share gegambar kawan hakak yang mana sempat hakak curik .. 

 Erm ni pasangan tasya and azlan , both anne kenal masa study kat kolej dulu , alhamdulillah tasya and lan dah dapat baby boy ! tu dibawah baju biru ni lah ..
By the way yang pakai tudung bebunga tu pun kawan kolej jugak , dah ada baby girl ..

sweet sangat , tambah lagi eh tasya .. i miss u ..

 Ni Mastura , kenal since kekecik sekolah rendah , tahniah mas .. 
Ain datang masa masa reception tahuk , buzy nya mas .. 
Berbahagia selalu mas ..

Ni cik zila , ups itu dulu now Puan Azila , yer ! 
Tahniah zila , dapat baby boy baru :)
Nama baby tu sedap ! erh nak kunyah ..

Saida & Fawwaz , ni both pun bff , sangat sweet both classmates mase kat kolej dulu ,
abang cik please jaga kak saida bebaik sebab kak saida one of my best best best darling ..

Yang ni Hayati , tapi i ols panggil dengan lebih manja kak sam , kenapa entah lah !
Sebab dah panggil gitchuw dari kecik , erh ni jiran and bff zaman main games yang sesengal ..
Mengaji bersama , kat rumah dia la pestaim belajo masak maggi letak cili padi .. 
tu masa kecik hokey ..
take care sam , i love u .. cantik dulu kini selamanya kiuts !

Jap sebelum tu , lecture tersayang pun a.k.a anne punya Ketua Program Semi Bina PSIS pun kawin jugaks !
Eh bahagianya nampak Encik Razak berteman sweet gitchuw ..
Tahniah Encik dan isteri ..

Ape pun selamat berkeluarga ya you guys berbahagia selalu tau tau !
Okay banyak lagi tapi pening nak ingat , ape pun mane kengkawan yang tak sempat nak share gambo kengkawen korang , sorry ya ..

thanks semua , sampai jumpa lagi tau , bubye ..
Much love , muah cikeds ! 
Eh guys thanks tau baca ..
Salam , good night ..
( 3 : 00 AM )


1 comment:

  1. salam ain. Is there any way i can contct u directly? Perhaps through email. Thanks

    ReplyDelete