Saturday, November 15, 2014

Part 1 : Finally Habis Semester PSIS & Throwback

Assalamualaikum and hi hi hi semua .. 

Sorry lah sibuk haha sibuk apakah pun tak sure padahal tengah cuti semester ni ..
Maaf bersarang sikit ..

Muka ni acah acah tengah jawap soalan architecture structure kata nya ..

Ada gak la blogger and reader yang sudi singgah baca ..
Alahai lahai lahai ..
Haih apakah lah ini membebel jer tapi cerita tak mula pun lagi ..
Entah updated je blog ni tapi tak sangka .. 
Tengor viewer tak de la 10 20 kan huhu tak sangka lebih ..
So korang hit la refresh banyak kali bagi ala ala acah acah banyak viewer kan ..

Ni lah muka naik bus nak gi class , rindu sangat suasana macam ni bila amik gambo nampak pokok kelapa la hutan la parit lah !

Tahu tak rindu sangat nak blogging ..
Apakan daya time nak cerita tak datang pulak kata pujangga tu ..
Bile tak de lappy depan mata ada lah pulak ceritanya ..

Biasalah bila dah lama tak update ni ken , mesti cerita throwback jelah ken ..
Kalau korang nak stay baca teruskan kalau tak its okay ..
By the way terima kasih lah singgah baca juga ..
Hahhaha awak tu memang sweet sangat bile datang blog kite ni ..

Okay ..
Cerita terakhir gue maso ompek boleh sopuloh aiyoo 14/10/2014 huhu dan hari ini 14/11/2014 ..
Sudah sebulan berlalu rupanya .. 

Teringat waktu si akak kita tu siti zubaidah curik curik amik pic nih .. Nasib maintain ayu okay kalau buat posing tak semenggah ko amik pic i siti siap you .. p/s miss you so much girls !

PORTFOLIO DAY

Okay kita cerita pasal portfolio ya ..
Erm syukur Alhamdulillah selamat harungi detik yang amat mencemaskan .. 
Tahu tak bagi yang bukan warga senibina / architecture ..

Situasi dia macam ni .. 
Setiap hujung semester kerja kita sepanjang semester akan di akses gitu loh ..
Macam anne hari tu biasalah tampal segala kerja fail mokap model progress kerja apa apa lah yang kita nak display boleh ..

 Ni adegan diluar studio semasa pre - portfolio ..

sorry entah kat mana lah letak pic masa portfolio tu ..
Waktu portfolio ayu sikek lah pakai songket terengganu i olls ..

Seterusnya , amboi macam penanda wacana karangan pulop .. 
Lepas tu bila dah tau tarikh sebenar or hari portfolio tu ..
Semua duduk la bersila ke lepak ke luar studio ..
Kepada yang bernasib baik maka terpanggillah kedalam studio ..
Seram mak ..

Lagi la kita ni tak power kan memang seram lah dibuatnya ..
Whatever it is , sekarang masih lagi seram sebab result belum keluar .. 
Nak pengsan pulak tiba tiba kata ko ..

Har terjumpa 2 3 kerat gambar Portfolio Day ..
Design construction report yang En. Razak semak , terima kasih encik bagi markah ok ok !

MINI BINCANG : CIK MAZARINA

Lepas je selamat portfolio tu , ada la mini perjumpaan bersama cik maza tersayang .. 
Ibu kami ..
Dia ajak ber bbq lah bila kita semua DSB 6 akan free .. 
Al maklum lah bile dah habis semua cepat je nak pack barang .. 
Excited lah masing masing plan macam macam ..
Nak kesana lah kesini lah , masing masing banyak duitkan duit lebihan subjek ..
So kata sepakat malam itu jugalah ber BBQ ..
Tapi ..

P/s : Korang { house gue tercintak banget } ingat tak malam last day kita kan rush copy gambar , kenapa lah semua gambar kita tu tiada alahai sadis sadis sekali ..

SABAK BERNAM - SHAH ALAM - SABAK BERNAM

Okay tahu lah bile portfolio dah habis , duk teringat measured drawing urh ! 
M.I.A ( Measured In Architecture : group bersama ahli 20 orang )
Hard cover M.I.A tak setel lagi ..

Kalau korang pernah sampai Teluk Intan ..
Mesti korang akan perasan bangunan ni ..

Macam mana ni .. 
Risau risau macam mana ni lepas tu , mintak lah tolong tanya senior kite ..
Thanks Azry bagi info pasal kedai ni ..
Nasiblah ada abang sado kita si luqman ni baik hati sangat sudi nak redah ..
Thanks luqman ..

( Okay sampai part ni tengah sakit hati tadi blogging dalam phone lepas tu phone terpengsan ! )
Now hadap lappy balik dengan penuh kesabaran dan semangat jati diri ..
Bagi menyempurnakan entry ini ..
Sadis masih menyelubungi diri , apakan daya yang terjadi sudah terjadi ..
Okay see melalut kau ni anne , tu lah ikutkan sangat perasaaan tu .. 
Sudah sudah sudah !!

Har masa lepas je meeting dengan Cik Maza , kami berempat teruslah balik rumah masing masing untuk tukar baju ..
Sepantas kilat semudah X Y Z okay ..
Lepas Luqman and Daus pun sampai ..

Kami pun bergerak la ke Shah Alam tu , bismillahirahmanirahim ..
( Luqman , Daus , Farah and Me )
Anne ni kan cepat mabuk siket , mabuk kenderaan ..
So nak jalan jauh ke dekat naik kereta cepat je kepeningan haiyoo ..
Malam sebelum tu tak tidur pulak siapkan model , model ke ! 
Jakun kan pasal kete aduhai , so my bff mestilah minyak cap kapak balm panadol and asam ..
Tapi paling penting air and lepas tu sila tidur untuk kembalikan tenaga , bila pening kan kita rasa lemah lagi lagi dalam kereta pening dia lain macam tau ..

Lepas bangun tidur , har ceria lah kan bukak mata okay dah sampai Shah Alam peace yaw !
Hum yang buat lama biasa lah SA tu kan jem jem se jem jem nya ..
So kami pun borak borak lah dalam kereta tu ..
Macam macam lah di gelakkan ..
Throwback lah apa lah ..

Sampai je print expert tu kami pun kelam kabut lah ..
Ada je yang tak lengkap ..
Maka segala kerja final touch up ke corrections kami berempatlah setelkan ..
Huh alhamdulillah selesai ..

Lega tau , kelaparan lepas tu si luqman belanjer burger ..
Paling best ape tau , makan burger kat ict hahhaa ..
Jalan ict pagi buta kui kui semua pun dah tutup ..
Around 11 lebih kalau tak silap ..
Teruja gak lah hahaha sebab dah lama tak jalan ict tau , ada lah 3 ke 4 tahun kot ..
Masa pergi dulu semua pun takde pape , plastik lagi ..
Masuk free dulu nampak lagi bukit kosong lah senang cite , sekarang ..
Fuyooooo ICT !
Apa lagi selfie dan selfie dan terus lah bergambar ..
Best mya momment tu bila diingatkan ..

Bukan tanak pergi tak sempat je lagi lagi kita belajar jauh 4 tahun  duk Sabak Bernam ..
Pejam celik huhu macam ni sekarang ICT !

P/s : Gambar banyak tapi kat lappy lain lahai ..
Next entry lah kita share ..
Insyaallah ..

Kalau yang nak tahu ..
Measured Drawing tu subjek dimana kita diminta memilih bangunan ala ala bersejarah lah selalunya lepas tu kaji segala perkara pasal bangunan tu ..
Siapkan research , report , full drawing , detail , photography , video , model and presentation ..

Ni lah gang susah senang bersama untuk measured ..
Tahu tak betapa anne happy group dengan korang ..
Thank you so much Cik Maza & Puan Hanim sebab pilih kita untuk bersama and alhamdulillah ..
Kita berjaya harungi semua ni ..
Terima kasih juga kat kamu semua M.I.A sebab percaya kat anne untuk present first and final presentation measured group kita ..

Tahniah untuk kita semua ken ken ..
Ingat selalu kita takan berjaya kalau kita semua tak bersatu , syukur kehadrat ilahi ..

Measured ni subjek yang best and sangat enjoy walaupun nampak mudah tapi tak semudah yang disangka lah baik boss !!
Sila berikan komitmen sebab ni kan kerja berkumpulan ..
So mana yang minat sangat mendalam boleh lah nanti sambung belajar ..
Pasal building history ke kaji banguanan lama luar and dalam negara lagi detail tau ..
( tak tahu ape course tu nama dia tapi ada lah )

Okay , sampai sbak tengah pagi ..
Kawan yang baik hati simpankan gak makanan BBQ yang dierang makan untuk kami ..
Jadi lah merasa ..
Terima kasih darlings !

okay entry ni macam panjang kan nanti kita sambung part two okay !
Past two pun nanti banyak cerita throwback , biasa lah ala ala final year kan mesti ..
So apa pun sementara menunggu ni kita sesama berdoa agar kita semua berjaya dengan result yang cemerlang baik terbilang milang ..
Amin amin amin ..

By the way , anne ade meniaga online sekarang ..
Kalau feel free , visit my Instagram okay ..
@nuainamstyle : #nuainamstyle
@nuainamstyle : #nuainamstyle
@nuainamstyle : #nuainamstyle

Throwback , okay belanja selfie ( Dinner Jabatan Kejuruteraan Awam )

Thank you for reading this , love you guys !
x o x o ..

No comments:

Post a Comment