Saturday, July 5, 2014

Sisa Semester 5 - Throwback

Assalamualaikum ..

Salam ramadhan al mubarak .. 
Okay ann minta maaf sebab ..
Lama sangat tak update cerita dalam blog tercinta ni .. 
Tapi semua jangan risau .. 
ann tetap akan goreng ape yang ann dah buat dalam tempoh tu , insyaallah tapi ape yang terlintas je la kan ! 

English Communication .. 

Story lepas 4 April 2014 ya , urm jap ingat balik .. 
Krikk krikk krikk .. 
Ha dah ingat hari lepas dinner kami macam biasa la buat assignment .. 
Sem 5 ni best antara sebab rumah sewa yang best plus sangat sibuk dengan assignment dan macam macam rasa ada .. Jadi student nakal sikit pun merasa .. 

Ni la kenangan masa datang balik poli untuk interview tamat latihan industri Semester 4 

Okay 21 April 2014 Isnin tu Portfolio day Semester 5 la kan .. 
Fuhh Ima Ann kan partner so kami ni first group yang kena panggil adoi adoi panel ramai time tu En Himi Cik Ili Cik Maza dan Puan Misya aiyo soalan dia mereka kami goreng tah pape .. 
Tu la first time kena hari portfolio .. 

 Partner dunia akhirat kata kau ..
Thank you Nurul Hikmah ..
( takan pernah stop gelak bile tengok selfie selca kita ) !!

 Amik ko sempat lelap kejap , duduk bersilapun boleh tidur ..

Dear Hikmah , kecantikan mu tiada tolok bandingannya , sentiasa yakin pada diri ( jangan over haha !! )
Lepas tu nak habiskan sisa Semester 5 kan , tinggal la 2 3 hari lagi kat rumah sewa tu .. 

Dalam tempoh tu kami buat la macam macam resepi .. 
Masak itu masak ini kemas halaman potong pokok iti ini .. 
Al maklumlah rumah kami sewa kan dalam dusun kata kau buah petik sendiri ..
Aih terindus pulak a.k.a terliur telan balik , memang buah kat rumah tu manis manis ..
Aiyoyo lagi best macam macam haiwan and serangga ada .. 

Lepas tu tiba lah hari Rabu 23 April 2014 .. 
Ni Portfolio Day for our Final semester students .. 
Senang cerita alhamdulillah mereka semua berjaya tamat tak de yang sangkut design sebab tak de pun budak sem 6 lepas saing dengan our class for this semester .. 
Tahniah semua !!

 Masa untuk tunggu bus datang ( lokasi sabak bernam )

Ann dan Ima balik meninggalkan sabak bernam 23 April lah .. 
Kami la yang kunci and last jadi penunggu rumah eceh ceh .. 
Balik tu naik prebet sapu Pakcik Razali .. 
Barang tinggal rumah sewa je lepas tu kami pulang bawak baju sikit la tu je .. 

Muka selebet tanpa makeup kata kau ! Ima ni saja tau lepas tu dia selamba updated instagram dia pulak , its okay la Ima asalkan Ima bahagia sabotaj muka sebek I kan ! Huhuhu ..

Dari Sabak Bernam - Pudu Raya - Terminal Bersepadu Selatan ( Teman Ima kat TBS sampai naik bus ) - KL Sentral - Kelana Jaya - Damansara ..

Hari yang sangat best sebab first time pergi TBS tu walaupun selepas keberangkatan Ima , beta bersendirian dan terus krikk krikk di dalam kereta api ..
Masa kat TBS tu fefefeeling JDT sikit , tapi tu la memang cantik tau situ .. 
Macam shopping complex ERKk ( bunyi johorians ) ..

Papa kan anak jati Batu Pahat so terpaksa akur darah JDT yang mengalir ni ..
Balik BP pun setahun 1 2 kali je kot untuk Hari Raya .. 
Ecewah ! ni kan 3 minggu lagi nak raya .. 
Aikk iklan ape ni biodata diri kah ..
So balik tu bermulalah cuti semester ..

Kengkawan Sem 5 ni yang sememangnya awesome belaka ..

 Hasil Balinese Garden ( Model ) untuk subjek Landscape ..

Ni Siti Zubaidah dia baik sangat , susah sangat nak bergambar mak selfie lah kita sendirian ..

Amik kau , dalam kesibukan assignment sempatkan juga diri untuk photoshoot ..
Facebook : Queen C By FQ https://www.facebook.com/queencbyfq
Instagram : Queencbyfq

Ketawa bersama menangis bersama mengumpat sesama ..

Okay tunggu next entry untuk story mory time cuti semester okeng okeng ..
Terima kasih sudi singgah ..
Bubye selamat berpuasa buat seluruh umat islam ..

Take care ..

No comments:

Post a Comment