Thursday, March 6, 2014

PSIS : Closing Ceremony Archithesis 2014 ( Archithesis Day 3 )

Assalamualaikum ..

Hai semua apa kabar okay kali ni nak cerita pasal program yang dah dijalankan oleh Unit Senibina di Jabatan Kejuruteraan Awam Politeknik Seultan Idris Shah sabak Bernam Selangor ..

Anne akan la ceritakan sedikit lah cerita merangkumi semua la plus apa yang anne ingat and tahu ..

Okay ni program “Archithesis” nama dia , kalau tak silap ni kali ke Dua dah penganjuran ..

Archithesis ni sebenarnya bersempena dengan minggu pre-potfolio untuk subjek studio lah macam design ..

So setiap pelajar dari apa peringkat semester akan dianalisa hasil kerja sebab pre-potfolio ni macam pertengahan semester ala ala mid-term gitu katanya ..

Dalam nak menenangkan haati pelajar yang gundah gulana tu adalah juga diselitkan beberapa program yang menarik , kita enjoy ! Macam archilympic , architalk , archijunior , dinner , street art and closing ceremony ..

Okay nanti jemput lah ke entry yang lain untuk mengusha gambar but yes al maklum lah seniri punya muka mesti ada lahai lahai anne anne ..
Sorry lah bila banyak dah rasanya share dengan instagram ( Anneamtiyaj ) je tak cerita pun dekat blog ..

Program ni adalah dalm tiga hari begitu , setiap pelajar ada peranan masing masing , yang pastinya semua warga senibina psis terlibat dalam archithesis sebab semua ni hasil kami semua ..


Sania , Puan Hanim , Yana , Wani , Anne , Lia .. 
By the way , Yana and Lia ni Ex housemates anne , rezeki mereka dapat hostel kalau tak lebih kurang sebulan bulan pertama semester hari tu Lia and Yana yang jadi roomates ..

Jejaka di belakang , baju merah tu Lutfi , nampak kepala pulak Born , Akmal and hazman ..


Muka antara yang wujud lagi masa kita duk posing lepas program dah agak agak tamat ..
Kami semester lima ..


Yang depan sekali tu Encik Razak Ketua Program Unit Senibina , tudung oren tu Puan Hanim , yang kebaya hitam belakang kat stage tu Miss Maza lecturer design anne semester ni , yang bercermin mata tu sebelah Miss Maza tu Encik Hilmi lecture structure anne ..

Thanks buat semua para pensyarah unit senibina yang banyak membantu para pelajar dalam menjayakan segala bentuk program ..


Thanks to Wani snapkan pic koya koya ni lepas letih and mood nak berehat sekejap ..
Ni background agak ke pokok - pokokan lah sikit sebab kat rumah sewa anne ni segal jenis buah buahan ada , almaklumlah tanah yang subur ..
Alhamdulillah ..


Yang pic kat atas ni sekarang dia senior semester 6 , masa dia semester 5 dia dapatlah anugerah dekan plus pointer dia pun pointer tertinggi dalam sejarah senibina psis , menurut pensyarah .. 
Ni lah curi gambar sekeping TAHNIAH tau Azry..

Buat kawan kawan yang len yang tak dapat anugerah ni , tidak mengapa usaha tangga kejayaan ..
Apa yang tercipta adalah segalanya takdir ..
Jika kita sabar menunggu hujan , akan hadir kedinginan yang menemani ..
Percayalah jika sekarang kita merasakan tiada yang indah , suatu hari nanti berkat kesabaran dan doa kita Allah akan gantikan kesabaran kita dengan kemanisan kehidupan ..
Kita usaha lebih lagi okay , Insyaallah ..


Precious moment again and again , housemates ..

Okay lah semoga kami dapat menjalani hari ni Sabak Bernam ni dengan penuh kesyukuran ..
Segala yang indah jadikan kenangan dan yang pahit jadikan sempadan bagi terus mencari kemanisan ..

Doakan anne dengan kawan kwan berjaya tamat dengan sempurna ..

Insyaallah , terima kasih atas memori yang tercipta ..

With lots of love ..

Terima kasih korang sudi singgah dan baca blog anne yang tah apa apa je ..

Assalamualaikum , take care ..

No comments:

Post a Comment