Thursday, March 6, 2014

PSIS : Architalk 2014 ( Archithesis Day 1 )

Assalamualaikum dan selamat sejahtera ..

Hai korang wah rasanya dah lama kita tak bersua ken ken ..

Akhir ni anne agak sibuk lah juga menjalani hari sebagai seorang pelajar semester lima di politeknik ..
Alahai tapi entah lah rasanya semester lima ni macam banyak main lah jugak haiyo honeymoon setelah pulang berlatihan industri ..

Ni dah minggu ke dua belas , insyaallah akan tamat pada minggu ke enam belas ..

Doa doakan lah kami semua ni , haiyah bukan senang nak jadi student architecture ni tahu tak ..
Banyak cabaran dia , siapa yang pernah terlibat baru jalan separuh jalan terlintas orang tamat keakhirnya akan ada pendapat sendiri pasal senibina ni nama powernya architecture ..

Erm , ain berterima kasih sangat kat papa bila bagi semangat and ask ain untuk apply jurusan senibina masa kat kolej komuniti dulu and ain rasa kat kolej dulu best sangat lah sebab belajar basic things yang sememangnya ilmu yang sangat bermanfaat plus ada kawan kawan yang yang dah kerja siap ilmu dierang dapat tempat kerja tu sekarang kalah ain yang merangkak dok belajar nak habiskan diploma ni ..
Ingat lagi masa gi latihan industri mudanya waktu tu baru 19 tahun bayangkan dan dapat peluang practical haha terasa muda sangat waktu tu ..

Dear KKSB SPSian : Anne bangga dengan korang , haiyo bila lah kita dapat jumpa lagi ..
Hok aloh lari doh topic mu nih ..

Okay lah ni selingan gambar kami housemates koya koya masa architalk ..


Anne , sania and Wani ..

Okay apa yang best bila seorang Mr. Architect berbicara , rasa macam bangga je untuk dia sebab dia berjaya hadapi kesukaran semua , terasa lah sekejap berinspirasi ..
Kebetulan Mr. Ar tu anak kelahiran Sabak Bernam itu yang dia lagi semangat nak share ..
Thanks Mr. Ar ..


Ima , Anne and sania ..

Apa yang anne rasa ingat lah , Mr. Ar kata kalau kita nak berjaya kita kena berdamping dengan orang yang berjaya or jadikan orang yang berjaya itu inspirasi and batu loncatan semangat kita ..
Tiada yang mustahil dalam dunia ni , semua orang boleh berjaya jika dia rajin berusaha kejar cita cita dia ..
Buat apa sahaja dengan penuh rasa cinta okay !


Tengoklah muka kami semua masing masing bertungkus lumus semampu yang mampu siapkan kerja dan datang gak program ni kat DSU ..
Mengantuk je muka mata bagai hadapi and posing itu pasti ..
Biarlah sebagai kenang kenangan bersama katanya ..


Us , kami ini lah antara pelajar perempuan semester lima senibina yang rayuan asrama nya tidak berjaya , its okay lah ni pun dah bulan terakhir pun kami lalui susah senang bersama ..

Okay lah ini sahaja , wish us all the best okay ..
Thank you !

Assalamualaikum , take care korang .. 


No comments:

Post a Comment