Thursday, January 9, 2014

Khamis Dan Ceritanya

4:53 PM 0 Comments

Assalammualaikum ..
Kalau tak jawab dosa tu je mampu ingat kan ken huhux ..

Okay maaf la , anne faham post asyik entry yang tak letak gambar ken lahai lahai ..
Anne updated guna phone je lah , phone pun murahan je yang penting boleh call boleh sms ..

Hum hari ni tadi class OSHA alhamdulillah tak jadi lagi test peh peh just submit task last week pasal incident and accident je tapi dspat la new group assignment pasal mangsa kebakaran ..

So hari ni 1 je class sebab kelas English dibatalkan sebab miss bagi kita masa siapkan proposal lah tapi tak tahu tak dok class so kami lepas sahur terus bergegas kabut buat kerja dan ke kelas , bila class tak da kami lepak library ken ..
Semalam tidur 2 jam je haiyah nasib sebelum tu ada tidur kejap dalam stengah jam masa aroud 11 malam ..
Kami ken puasa so nak lepak cafe kang rasa gak tergugat iman lahai sedap je ada bau makang ..
Hah hari ni selekeh habis kot gi kelas macam biasa lah trademark ..
Kalau bergaya sakan kalau selekeh habisan ken ken ken ..
Alhamdulillah proposal group kami serumah la wani ima ann nia da siap la kot harap harap diterima pensyarah ..

Okay lah semoga segala ujian hari ni ada kebaikan nya , insyaallah ..
Terima kasih semua ..
Salam 1 Malaysia ..

# Haih ATM tak berfungsi mana nak cekau ATM lahai lahai ..
# Ku menunggu waktu berbuka dikala hujan yang memberikan kedinginan ..
# Melaka oh melaka kejap je hari berlalu apa yang penting S A B A R ..

Khamis Dan Ceritanya

4:49 PM 0 Comments

Assalammualaikum ..
Kalau tak jawab dosa tu je mampu ingat kan ken huhux ..

Okay maaf la , anne faham post asyik entry yang tak letak gambar ken lahai lahai ..
Anne updated guna phone je lah , phone pun murahan je yang penting boleh call boleh sms ..

Hum hari ni tadi class OSHA alhamdulillah tak jadi lagi test peh peh just submit task last week pasal incident and accident je tapi dspat la new group assignment pasal mangsa kebakaran ..

So hari ni 1 je class sebab kelas English dibatalkan sebab miss bagi kita masa siapkan proposal lah tapi tak tahu tak dok class so kami lepas sahur terus bergegas kabut buat kerja dan ke kelas , bila class tak da kami lepak library ken ..
Semalam tidur 2 jam je haiyah nasib sebelum tu ada tidur kejap dalam stengah jam masa aroud 11 malam ..
Kami ken puasa so nak lepak cafe kang rasa gak tergugat iman lahai sedap je ada bau makang ..
Hah hari ni selekeh habis kot gi kelas macam biasa lah trademark ..
Kalau bergaya sakan kalau selekeh habisan ken ken ken ..
Alhamdulillah proposal group kami serumah la wani ima ann nia da siap la kot harap harap diterima pensyarah ..

Okay lah semoga segala ujian hari ni ada kebaikan nya , insyaallah ..
Terima kasih semua ..
Salam 1 Malaysia ..

# Haih ATM tak berfungsi mana nak cekau ATM lahai lahai ..
# Ku menunggu waktu berbuka dikala hujan yang memberikan kedinginan ..
# Melaka oh melaka kejap je hari berlalu apa yang penting S A B A R ..

Kangen Sama Family Teramat

9:39 AM 0 Comments

Assalamualaikum ..
Kalau jawab sayang korang !

Entah la nak cakap minggu ni rasa tak bermaya je ..
Terlalu rindu dah kat keluarga ..
Stress belajar lagi , nak balik tapi masa tak mengizinkan so terpaksalah cari sudut terpencil bagi melelehkan air mata ..
Maybe antaranya sedih minggu ni banyak rasa menyusahkan papa ..
Asyik mintak duit je hum hum almaklumlah final year kata kan ..
Seriously bila pasal duit orang memang akan rasa hidup dia tak tentu arah huhu ..
Kalau banyak duit fikir macam mana nak guna duit kalau tak de duit fikir macam mana nak dapat duit ..
Apa pun tu bukan point sangat lah ..
Paling tak menahan nak balik Damansara ..
Rindu papa mama along kak intan abangah kakak adik and niece gua si balqis tu ..
Rindu nak baring kat katil setiap bilik yang ada kat rumah , lepak dengan papa mama , lepak kedai papa , lepak kedai kakak ..
Ya Allah tuhan je tahu macam mana nak tengok muka derang tu ..
Nak je call cerita pasal masalah ke stress kat sini tapi nak cakap dalam phone macam rasa limited je aishh tak suka ..
Harap sangat cuti raya cina ni dapat balik Damansara tu , rasanya cuti maulidurasul nanti korban lagi tak balik ..
Rasa tepu dah apa lagi mata ni mata ni tak boleh nak tipu , housemate je macam faham hmm ..
Sedih kot derita merindu keluarga ..
Ape pun demi derang , walaupun semua kat Damansara anne tau setiap masa bile teringat kat si adik yang dok terperuk kat Sabak Bernam ni mesti derang doakan ..
Ni nak lepas rindu dok usha gambar je lah yang mampu ..

Okay lah ..
Thank you sudi baca sampai bawah ni ..
Assalamulaikum ..

Monday, January 6, 2014

Akhirnya Done Site Modelling

6:54 PM 1 Comments

Assalamualaikum ..

Hai hai semua , baru bangun tidur ..
qada' tidur tahu tak , alhamdulillah dah mampu bernafas sikit bile site model yang besar gedabak ..

Buat sesama seisi ahli kumpulan tu berjaya ..
Ima Anne Sania Wani Kak Miza ..
Jekky Reen Daus Luqman Iqbal Fikhry Burn .. 
Okay la barpuas hati lagi keterharuan bile melihat dek hasilnya ..
Hilang penat lelah , duit melayang banyak pun tidak mengapa ..
Rasa nya ada group kami kehilangan RM 3 hingga 400 untuk model ni je lahai lahai ..

Tidak mengapa , wah alhamdulillah boleh tersengeh dan senaman muka sebentar ..
Penat lelah pengorbanan , kebasaran tolak ansur and banyak lagi lah bila kerja berkumpulan tapi semua baik baik sayang ..

Ape pun buat para pensyarah design 3 terutama Cik Maza , thank you bagi kami peluang lagi dan sabar menjalani hari dengan kami DSB 5 ni ..
Pensyarah design 3 lain pun sama thank you sudi ambil berat sesama kami Puan Misha and Encik Herman ..

Warm up buat site analysis case study and site model pe pun dah nencabar apa lagi task seterusnya akan lebih mencabar , dear kengkawan wish us luck .. 

Doakan kiterang se badge sem 5 sesi ni bole check pointer sama sama and naik semester 6 juga bersama tau , doakan kay ..

Lepas ni hadap muka Hikmah ..
Alhamdulillah senang je with her bekerja , buat masa ni idea concept design ada la dok sketch sudey ..
Doakan tau !

By the way , today birthday kawan saya since baru baru kat poli ni si Kay ..
Happy Birthday to you Kay :))
Semoga happy selalu , take care ..
Friends forever eh eh !

Okay ini je kot ..
Sampai jumpe lagi ..
Bubye assalammualaikum ..
Thank you :)

P/s : Rindu ribdu papa mama family suasana damansara katil rumah jiran sebelah masakan papa masakan mama !!!!!!

Sunday, January 5, 2014

Bawa Wani Naik Moto Atok Lahai Lahai

11:47 AM 0 Comments

Assalammualaikum ..
Good morning sun shines !!

Pagi pagi dah gelak kecut perot , meleleh air mata , sesak nafas bagai ..
Ishh ushh eshh ..

Tadi dengan wani pinjam lah motor atok aka tuan rumah ni uhuu , GSX 110 Suzuki merah ..

Masa pergi wani la bawak nak gi cari nasi lemak huhux , alhamdulillah ada rezeki jumpe nasi lemak kat Parit Baru ..

Ha cerita dia masa balik lah ..
Wani offer lah nak bawak moto tak huhu orang cakap la ha okay nak test ..
Hahaha sebab moto tu ken tak biasa ..
Masa bawak tu wani gelak je tapi dalam hati ni dah dup dap jantung nevez babe !
okay ok bawak dalam hati ni cakap jangan la ade kenderaan lalu jalan ni memang kantoi takot terlepas masuk hutan tak pun parit kui kui ..
Okay selamat , bile masuk lorong our rumah sewa berbatu batu ..
Bertambah seram sejuk , jalan stop jalan stop lagi la gelak je bile nak sampai hahahhaaaha ..
Last sekali give up turun bagi wani bawak je lah ken ken !

Ya Allah sakit bye perut gelak ..
Lawak lawak laka laka je anne ni ..

Okay lah merasa gak bawak moto atok kat Sabak Bernam ni ..

Okay jumpe nanti :)

Assalamualaikum , take care and thank you ..

Saturday, January 4, 2014

Kena Tinggal dengan House Roomate

6:28 PM 0 Comments

Assalammualaikum ..
Hai hai jumpe lagi kita ..
So bile updated guna phone ni biasa lah gambo gambo elek ..

Erm , malam ni tido tanpa roomate sebab si yana dah dapat asrama and dia pun dah keluar dari rumah sewa pagi tadi ..
Sob sob sedih gak sebab dia yang selalu teman tidur bilik ..
Lia bilik lain tapi time tidur dia akan lepak and tidur sesama dalam bilik ..
Lia pun dapat asrama ..

Hum hum tapi walaupun lia and yana takde , housemate lain yang teman tidur bilik ..
Ima pernah Wani pernah Nia pernah semua pun pernah teman anne ..

Bukan ape anne tak boleh tidur lua sebab luas sangat takot hehe than si dierang bertiga Wani Ima Nia tak selesa tidur bilik derang so derang bentang toto tidur kat depan tv ..

Ape pun happy sangat se housemate dengan mereka ..
Semua pandai masak lahai sedap pulak paling pro Wani and Nia untung lah anne huhuhuu ..

Okay lah ape pun kami sedang merancang sesuatu .. Bubye :))

Sampai jumpe nanti ..
Take care semua , Assalamualaikum ..

p/s : alamak lupe nak post .. ape pun hari ni pagi ahad ni mane tidur lagi .. dok hadap site model hummm .. letih letih .. mata panda da ni ..

Secebis Tahun 2013

7:08 AM 0 Comments

Assalamualaim kalau tak jawab dosa kalau jawab Maria Elena sayang huhuhu ..
Hai kengkawan ..
Lama dah tak update cerita shok sendiri kat blog ni lahai lahai tapi seriously memey rindu sangat nak blogging tahu tak ..
Okay baru je installed blog kat phone ..
Teruja kemain ..
Ape pun nak minta maaf la buat blog ni sepi menyepikan diri ..
Al maklum lah sibuk je memanjang kat poli ni lahai ..
Lebih kurang sebulan dah ni terasa dah ke enjoyan final year tahu ..
Kurang tidur ke tak tidur perkara biasa , duit lagi la makin pupus ..
Ok la pape pun wish kami berjaya habiskan belajar sini , nak konvo sesame dengan kengkawan ..

Okay kat atas tu cakap nak cerita pasal 2013 ken ken ..
2013 pada anne sangat lah menarik ( ingat yang happy je lah ) huhu ..
Ape yang terlintas masa tengah menaip ni ..
- Tahun anne yang rasa anne da lebih matang dalam banyak soal ..
- Struggle study kat Poli PSIS alhamdulillah selesai sem 3 dapat result yang x sangka past semua yeay sem 4 practical lulus cemerlang ..
- Jadi budak practical kali kedua jumpe firmates baru Kak Hanis :)) Dapat jumpe balik bos AR , Sharon Kak Shuba Abang Mahfus Mr Lim Kiki banyak belajar .. Tq sangat kat dierang .. Abang Rahimi da tuka kerja tempat lain jap Tahniah la dah dapat anak sulung :))
- Happy dapat jumpe kawan kolej komuniti sebab Hari Konvokesyen , convo party best lepaking jejalan dengan dierang Tasya Aza Miera .. Datang rumah anne :))
- Dapat pengalaman join hijabista mag punya casting walaupun masa dia call untuk photoshoot anne x dapat datang sob sobs :((
- Dapat call 2 3 kali untuk tv9 Hijab Stailista malang gak komitmen belajar .. Haihs ..
- Vacation yang paling best Jun sampai gak Pulau Pinang .. Bermalam dalam Star Libra cruise feeling titanic dengan maklang :))
- Masa bulan puasa dapat la jumpe kengkawan teknik ! setelah lebih 4 tahun tak jumpe :))
- Raya tahun 2013 boleh tahan best sebab kami sekeluarga sedondon lahai pic pink gitu ..
- Meriah la gak dengan partime modelling photoshoot and catwalk ..
- sedih je semester 5 ni tak dapat hostel so terpaksalah duduk rumah sewa ..
- Housemate yang sweet lagi sweet wani ima sania yana lia tapi lia and yana dah dapat rayuan ..
- Firstime stay bermalam kat rumah tradisional melayu huhu 2 3 malam tak dapat tidur hum hum tapi sekarang dah okay ..

Okay lah itu je la kot yang mampu cerita Kejadian masa 2013 huhu yang lain biarlah rahsia :))
Terima kasih sudi melayan penulisan ini ..
Bubye Assalammualaikum ..
Take care semua ..