Saturday, November 15, 2014

Part 1 : Finally Habis Semester PSIS & Throwback

10:19 PM 0 Comments
Assalamualaikum and hi hi hi semua .. 

Sorry lah sibuk haha sibuk apakah pun tak sure padahal tengah cuti semester ni ..
Maaf bersarang sikit ..

Muka ni acah acah tengah jawap soalan architecture structure kata nya ..

Ada gak la blogger and reader yang sudi singgah baca ..
Alahai lahai lahai ..
Haih apakah lah ini membebel jer tapi cerita tak mula pun lagi ..
Entah updated je blog ni tapi tak sangka .. 
Tengor viewer tak de la 10 20 kan huhu tak sangka lebih ..
So korang hit la refresh banyak kali bagi ala ala acah acah banyak viewer kan ..

Ni lah muka naik bus nak gi class , rindu sangat suasana macam ni bila amik gambo nampak pokok kelapa la hutan la parit lah !

Tahu tak rindu sangat nak blogging ..
Apakan daya time nak cerita tak datang pulak kata pujangga tu ..
Bile tak de lappy depan mata ada lah pulak ceritanya ..

Biasalah bila dah lama tak update ni ken , mesti cerita throwback jelah ken ..
Kalau korang nak stay baca teruskan kalau tak its okay ..
By the way terima kasih lah singgah baca juga ..
Hahhaha awak tu memang sweet sangat bile datang blog kite ni ..

Okay ..
Cerita terakhir gue maso ompek boleh sopuloh aiyoo 14/10/2014 huhu dan hari ini 14/11/2014 ..
Sudah sebulan berlalu rupanya .. 

Teringat waktu si akak kita tu siti zubaidah curik curik amik pic nih .. Nasib maintain ayu okay kalau buat posing tak semenggah ko amik pic i siti siap you .. p/s miss you so much girls !

PORTFOLIO DAY

Okay kita cerita pasal portfolio ya ..
Erm syukur Alhamdulillah selamat harungi detik yang amat mencemaskan .. 
Tahu tak bagi yang bukan warga senibina / architecture ..

Situasi dia macam ni .. 
Setiap hujung semester kerja kita sepanjang semester akan di akses gitu loh ..
Macam anne hari tu biasalah tampal segala kerja fail mokap model progress kerja apa apa lah yang kita nak display boleh ..

 Ni adegan diluar studio semasa pre - portfolio ..

sorry entah kat mana lah letak pic masa portfolio tu ..
Waktu portfolio ayu sikek lah pakai songket terengganu i olls ..

Seterusnya , amboi macam penanda wacana karangan pulop .. 
Lepas tu bila dah tau tarikh sebenar or hari portfolio tu ..
Semua duduk la bersila ke lepak ke luar studio ..
Kepada yang bernasib baik maka terpanggillah kedalam studio ..
Seram mak ..

Lagi la kita ni tak power kan memang seram lah dibuatnya ..
Whatever it is , sekarang masih lagi seram sebab result belum keluar .. 
Nak pengsan pulak tiba tiba kata ko ..

Har terjumpa 2 3 kerat gambar Portfolio Day ..
Design construction report yang En. Razak semak , terima kasih encik bagi markah ok ok !

MINI BINCANG : CIK MAZARINA

Lepas je selamat portfolio tu , ada la mini perjumpaan bersama cik maza tersayang .. 
Ibu kami ..
Dia ajak ber bbq lah bila kita semua DSB 6 akan free .. 
Al maklum lah bile dah habis semua cepat je nak pack barang .. 
Excited lah masing masing plan macam macam ..
Nak kesana lah kesini lah , masing masing banyak duitkan duit lebihan subjek ..
So kata sepakat malam itu jugalah ber BBQ ..
Tapi ..

P/s : Korang { house gue tercintak banget } ingat tak malam last day kita kan rush copy gambar , kenapa lah semua gambar kita tu tiada alahai sadis sadis sekali ..

SABAK BERNAM - SHAH ALAM - SABAK BERNAM

Okay tahu lah bile portfolio dah habis , duk teringat measured drawing urh ! 
M.I.A ( Measured In Architecture : group bersama ahli 20 orang )
Hard cover M.I.A tak setel lagi ..

Kalau korang pernah sampai Teluk Intan ..
Mesti korang akan perasan bangunan ni ..

Macam mana ni .. 
Risau risau macam mana ni lepas tu , mintak lah tolong tanya senior kite ..
Thanks Azry bagi info pasal kedai ni ..
Nasiblah ada abang sado kita si luqman ni baik hati sangat sudi nak redah ..
Thanks luqman ..

( Okay sampai part ni tengah sakit hati tadi blogging dalam phone lepas tu phone terpengsan ! )
Now hadap lappy balik dengan penuh kesabaran dan semangat jati diri ..
Bagi menyempurnakan entry ini ..
Sadis masih menyelubungi diri , apakan daya yang terjadi sudah terjadi ..
Okay see melalut kau ni anne , tu lah ikutkan sangat perasaaan tu .. 
Sudah sudah sudah !!

Har masa lepas je meeting dengan Cik Maza , kami berempat teruslah balik rumah masing masing untuk tukar baju ..
Sepantas kilat semudah X Y Z okay ..
Lepas Luqman and Daus pun sampai ..

Kami pun bergerak la ke Shah Alam tu , bismillahirahmanirahim ..
( Luqman , Daus , Farah and Me )
Anne ni kan cepat mabuk siket , mabuk kenderaan ..
So nak jalan jauh ke dekat naik kereta cepat je kepeningan haiyoo ..
Malam sebelum tu tak tidur pulak siapkan model , model ke ! 
Jakun kan pasal kete aduhai , so my bff mestilah minyak cap kapak balm panadol and asam ..
Tapi paling penting air and lepas tu sila tidur untuk kembalikan tenaga , bila pening kan kita rasa lemah lagi lagi dalam kereta pening dia lain macam tau ..

Lepas bangun tidur , har ceria lah kan bukak mata okay dah sampai Shah Alam peace yaw !
Hum yang buat lama biasa lah SA tu kan jem jem se jem jem nya ..
So kami pun borak borak lah dalam kereta tu ..
Macam macam lah di gelakkan ..
Throwback lah apa lah ..

Sampai je print expert tu kami pun kelam kabut lah ..
Ada je yang tak lengkap ..
Maka segala kerja final touch up ke corrections kami berempatlah setelkan ..
Huh alhamdulillah selesai ..

Lega tau , kelaparan lepas tu si luqman belanjer burger ..
Paling best ape tau , makan burger kat ict hahhaa ..
Jalan ict pagi buta kui kui semua pun dah tutup ..
Around 11 lebih kalau tak silap ..
Teruja gak lah hahaha sebab dah lama tak jalan ict tau , ada lah 3 ke 4 tahun kot ..
Masa pergi dulu semua pun takde pape , plastik lagi ..
Masuk free dulu nampak lagi bukit kosong lah senang cite , sekarang ..
Fuyooooo ICT !
Apa lagi selfie dan selfie dan terus lah bergambar ..
Best mya momment tu bila diingatkan ..

Bukan tanak pergi tak sempat je lagi lagi kita belajar jauh 4 tahun  duk Sabak Bernam ..
Pejam celik huhu macam ni sekarang ICT !

P/s : Gambar banyak tapi kat lappy lain lahai ..
Next entry lah kita share ..
Insyaallah ..

Kalau yang nak tahu ..
Measured Drawing tu subjek dimana kita diminta memilih bangunan ala ala bersejarah lah selalunya lepas tu kaji segala perkara pasal bangunan tu ..
Siapkan research , report , full drawing , detail , photography , video , model and presentation ..

Ni lah gang susah senang bersama untuk measured ..
Tahu tak betapa anne happy group dengan korang ..
Thank you so much Cik Maza & Puan Hanim sebab pilih kita untuk bersama and alhamdulillah ..
Kita berjaya harungi semua ni ..
Terima kasih juga kat kamu semua M.I.A sebab percaya kat anne untuk present first and final presentation measured group kita ..

Tahniah untuk kita semua ken ken ..
Ingat selalu kita takan berjaya kalau kita semua tak bersatu , syukur kehadrat ilahi ..

Measured ni subjek yang best and sangat enjoy walaupun nampak mudah tapi tak semudah yang disangka lah baik boss !!
Sila berikan komitmen sebab ni kan kerja berkumpulan ..
So mana yang minat sangat mendalam boleh lah nanti sambung belajar ..
Pasal building history ke kaji banguanan lama luar and dalam negara lagi detail tau ..
( tak tahu ape course tu nama dia tapi ada lah )

Okay , sampai sbak tengah pagi ..
Kawan yang baik hati simpankan gak makanan BBQ yang dierang makan untuk kami ..
Jadi lah merasa ..
Terima kasih darlings !

okay entry ni macam panjang kan nanti kita sambung part two okay !
Past two pun nanti banyak cerita throwback , biasa lah ala ala final year kan mesti ..
So apa pun sementara menunggu ni kita sesama berdoa agar kita semua berjaya dengan result yang cemerlang baik terbilang milang ..
Amin amin amin ..

By the way , anne ade meniaga online sekarang ..
Kalau feel free , visit my Instagram okay ..
@nuainamstyle : #nuainamstyle
@nuainamstyle : #nuainamstyle
@nuainamstyle : #nuainamstyle

Throwback , okay belanja selfie ( Dinner Jabatan Kejuruteraan Awam )

Thank you for reading this , love you guys !
x o x o ..

Tuesday, October 21, 2014

Sekilas Ceritera Submission

8:14 AM 0 Comments
Assalamualaikum .. 
Good Morning .. 

( Throwback September Submission 
Minggu Jabatan Kejuruteraan Awam PSIS )

Lahai kat sabak bernam sini hujan pagi ni .. 
Macam biasa dah semester ni .. 
Setiap kali hadap design .. 

Tak tidur focus submission ( Last Min ) mesti tak tidur .. 
Well student archi memang kebanyakan suka last min work sebab katanya otak lebih pantas aktof dan aktif lahai .. 
Oh jangan amalkan ! 

Kira yang suka buat kerja last min ni memang sanggup terima risiko tau ..
( Macam macam boleh jadi macam lappy hang la rosak la macam macam uh uhuh ) .. 
Perh seram nak taip .. 

Hah ! Tengah seterespul habak hang .. 
Tarik sikit ( Not Responding ) waktu ni hanya menahan kesabaran dan layankan aje .. 
So sementara tunggu .. 
Buat kerja lain ..

Okay lah semalam pulak pin up day alahai submission ..
Pre Portfolio 2 ..

Alhamdulillah ..
3 hari 2 malam tidur tak tidur ..
29 jam tak makan ..
Hadap design , tapi pelik gak macam tak terasa lapar pulak ..


So biasa lah duit duit duit dan duit lagi untuk plot print plot print ..
( Kalau yang tak tahu , budak architecture or engineering akan sebut print tu plot sebab kalau drawing buat dalam autocadd kan .. Lahai drawing yang plan plan besar tu .. Print is plot memang dah macam tu lah )
Sem 6 ni semua main saiz AO je , best gak ..
Kalau tak belajar tak merasalah tengok kerja dalam paper sebesar itu ..

Esok Rabu , boleh ambil drawing and touch up lagi untuk submission Portfolio ..
Okay akan bermula lah kembali episod buzy sibok dan mibok ..

Apa pun doakan kejayaan kami semua , doakan anne ..
Kawan kawan anne sedunia yang tengah belajar sama sama ni ..

Bubye , thank you semua sudi gak datang baca lagi walaupun anne dah lama biarkan sampai air jernih pun menjadi keruh ..

Bersosial je tapi kat fb twitter Instagram lah ken ..
Belum follow ke , sebelum anne merajuk baik follow cepat ..
Facebook Anne Amtiyaj
Facebook Anne Amtiyaj II
Twitter
Instagram

P/s : Tak sabar nak habis semester ni ( November )
Sebab banyak perancangan ..
Nanti kalau ada masa anne throwback la segala cerita semester ni okeng !
Banyak sangat aktiviti menarik cuma tak sebab nak cerita kat korang ..
Tunggu je lah tau ..


Untuk #halfmoon #instantshawl menarik boleh terus lah ke ..
Queencbyfq okeng !!

With Love , anak Pak Cik Man ..
Maceh maceh maceh , take care tau ..

Saturday, July 5, 2014

Sisa Semester 5 - Throwback

11:52 AM 0 Comments
Assalamualaikum ..

Salam ramadhan al mubarak .. 
Okay ann minta maaf sebab ..
Lama sangat tak update cerita dalam blog tercinta ni .. 
Tapi semua jangan risau .. 
ann tetap akan goreng ape yang ann dah buat dalam tempoh tu , insyaallah tapi ape yang terlintas je la kan ! 

English Communication .. 

Story lepas 4 April 2014 ya , urm jap ingat balik .. 
Krikk krikk krikk .. 
Ha dah ingat hari lepas dinner kami macam biasa la buat assignment .. 
Sem 5 ni best antara sebab rumah sewa yang best plus sangat sibuk dengan assignment dan macam macam rasa ada .. Jadi student nakal sikit pun merasa .. 

Ni la kenangan masa datang balik poli untuk interview tamat latihan industri Semester 4 

Okay 21 April 2014 Isnin tu Portfolio day Semester 5 la kan .. 
Fuhh Ima Ann kan partner so kami ni first group yang kena panggil adoi adoi panel ramai time tu En Himi Cik Ili Cik Maza dan Puan Misya aiyo soalan dia mereka kami goreng tah pape .. 
Tu la first time kena hari portfolio .. 

 Partner dunia akhirat kata kau ..
Thank you Nurul Hikmah ..
( takan pernah stop gelak bile tengok selfie selca kita ) !!

 Amik ko sempat lelap kejap , duduk bersilapun boleh tidur ..

Dear Hikmah , kecantikan mu tiada tolok bandingannya , sentiasa yakin pada diri ( jangan over haha !! )
Lepas tu nak habiskan sisa Semester 5 kan , tinggal la 2 3 hari lagi kat rumah sewa tu .. 

Dalam tempoh tu kami buat la macam macam resepi .. 
Masak itu masak ini kemas halaman potong pokok iti ini .. 
Al maklumlah rumah kami sewa kan dalam dusun kata kau buah petik sendiri ..
Aih terindus pulak a.k.a terliur telan balik , memang buah kat rumah tu manis manis ..
Aiyoyo lagi best macam macam haiwan and serangga ada .. 

Lepas tu tiba lah hari Rabu 23 April 2014 .. 
Ni Portfolio Day for our Final semester students .. 
Senang cerita alhamdulillah mereka semua berjaya tamat tak de yang sangkut design sebab tak de pun budak sem 6 lepas saing dengan our class for this semester .. 
Tahniah semua !!

 Masa untuk tunggu bus datang ( lokasi sabak bernam )

Ann dan Ima balik meninggalkan sabak bernam 23 April lah .. 
Kami la yang kunci and last jadi penunggu rumah eceh ceh .. 
Balik tu naik prebet sapu Pakcik Razali .. 
Barang tinggal rumah sewa je lepas tu kami pulang bawak baju sikit la tu je .. 

Muka selebet tanpa makeup kata kau ! Ima ni saja tau lepas tu dia selamba updated instagram dia pulak , its okay la Ima asalkan Ima bahagia sabotaj muka sebek I kan ! Huhuhu ..

Dari Sabak Bernam - Pudu Raya - Terminal Bersepadu Selatan ( Teman Ima kat TBS sampai naik bus ) - KL Sentral - Kelana Jaya - Damansara ..

Hari yang sangat best sebab first time pergi TBS tu walaupun selepas keberangkatan Ima , beta bersendirian dan terus krikk krikk di dalam kereta api ..
Masa kat TBS tu fefefeeling JDT sikit , tapi tu la memang cantik tau situ .. 
Macam shopping complex ERKk ( bunyi johorians ) ..

Papa kan anak jati Batu Pahat so terpaksa akur darah JDT yang mengalir ni ..
Balik BP pun setahun 1 2 kali je kot untuk Hari Raya .. 
Ecewah ! ni kan 3 minggu lagi nak raya .. 
Aikk iklan ape ni biodata diri kah ..
So balik tu bermulalah cuti semester ..

Kengkawan Sem 5 ni yang sememangnya awesome belaka ..

 Hasil Balinese Garden ( Model ) untuk subjek Landscape ..

Ni Siti Zubaidah dia baik sangat , susah sangat nak bergambar mak selfie lah kita sendirian ..

Amik kau , dalam kesibukan assignment sempatkan juga diri untuk photoshoot ..
Facebook : Queen C By FQ https://www.facebook.com/queencbyfq
Instagram : Queencbyfq

Ketawa bersama menangis bersama mengumpat sesama ..

Okay tunggu next entry untuk story mory time cuti semester okeng okeng ..
Terima kasih sudi singgah ..
Bubye selamat berpuasa buat seluruh umat islam ..

Take care ..

Friday, April 4, 2014

JKA Night Of Honor 2014 - Politeknik Sultan Idris Shah

2:47 PM 1 Comments
Assalammualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca ku yang setia ..
Kalau ..
Datang bukan niat nak baca saja nak stalk pun apa salahnya ..
Ha ni jemput la review beribu kali ..

Terima kasih daun keladi
Sebab sudi datang sini
Baca lagi dan lagi
Focus dengan teliti ni


Rasa terusik menunggu harinya
Bagai dikejar hantu kelengkapan dicari
Filem Klasik bertema malamnya
Kejuruteraan Awam bersatu mengukir memori


Terima kasih banyak banyak buat students semester 2 and 3 architecture yang sibuk dengan persiapan dinner ni , sesungguhnya memang terbaik lah ..
Tahniah korang !!
Best lah dinner bak kata En Razak , Pentas Anugerah Juara Lagu AJL !!


Pentas Oscar ..

Okay ni ha , nak la story sikit pasal malam dinner kami semester ni ..
Event Organizer semua pelajar semester 3 , senibina dibantu oleh pelajar semester 2 ..
Tapi JKA Dinner Of Honor kali ni besar besaran lah sebab ramai lah sikit melibatkan dalam 800 pelajar , pensyarah semua program yang yang ada bawah Jabatan Kejuruteraan Awam macam Kejuruteraan Awam , Senibina dan Alam Sekitar ..
Malam tu disajikan dengan persembahan pelajar senibina semester 1 buat chorus speaking vs choir , semester 5 choir 2 buah lagu titanic & kau Di Hatiku , pelajar awam semester 6 ada akustic and choir jugak , banyak la yang tayangan video gak biasa lah semester akhir dierang mestilah nak share sepanjang kenangan dierang kat poli ni ken ..



Ha nampak tak yang tengah tu idaman hero malaya semester 3 Haziq , katanya ..


Kami la sem 5 , pantang nampak camera serbu !!

 

Kat bawah ni antara kenangan dengan senior lah pastinya :)


Yang lelaki atas ni Sabahan Pdoz group dia dapat award best design , Tahniah Pdoz !!


Okay En. Razak ni Ketua Program kami , dia serba boleh thanks banyak ajar dan bagi kami ilmu selok belok nak handle event ..
Sebelah tu Azry , antara senior semester akhir yang amik Anugerah Ketua Jabatan Tahniah Azry ..


Yang atas ni semua students semester akhir senibina , all the best korang ..
Walaupun sekejap je dapat kenal la sesikit or ter usha ke , korang memanh happening lah ceria ..
Semoga berjaya masa in future , kawin jemput !
Doakan kiterang pulak sesak lagi nak hadap kat sini ..


Yang belakang tu berpotensi menjadi perosak gambar tu Reen ..


Kami semester 5 sesi disember 2013 ..


Apa apa pun keadaan kita ..
 Teruskan berdoa agar urusan pencarian kapal terbang Malaysia Airlines dapat dijumpai semula ..
Semoga ahli keluarga mereka yang terlibat akan terus tabah menempuh dugaan ini ..
Bagi yang beragama islam .. 
Al-Fatihah ..


Okay ramai yang tanya pasal dress anne malam tu ken ..
Dress ni kaka anne yang design dan tailor jugak ..
Ha best ken ada kakak as a designer , alhamdulillah ..
" Hafyat Rizky "
So if sesiapa yang rasa nak design or tempah baju event , bertunang , wedding apa apa aja boleh la contact anne or kakak ..
Make up sendiri je lah mampu !
Nasib abang and kakak ipar takde kalau tak ..
Photographer abang ipar sponser Makeup kakak ipar sponser hehehe ..

Ni tinggal nak menghadap final portfolio untuk subject design ..
Doakan Anne , Ima and semua kawan kawan berjaya tamatkan semester ni ..
Takut nya takut nya takut nya ..

Okay lah itu je , thanks sudi singgah blog anne ..
Assalamualaikum ..
Bubye !


Thursday, March 6, 2014

PSIS : Closing Ceremony Archithesis 2014 ( Archithesis Day 3 )

5:47 PM 0 Comments
Assalamualaikum ..

Hai semua apa kabar okay kali ni nak cerita pasal program yang dah dijalankan oleh Unit Senibina di Jabatan Kejuruteraan Awam Politeknik Seultan Idris Shah sabak Bernam Selangor ..

Anne akan la ceritakan sedikit lah cerita merangkumi semua la plus apa yang anne ingat and tahu ..

Okay ni program “Archithesis” nama dia , kalau tak silap ni kali ke Dua dah penganjuran ..

Archithesis ni sebenarnya bersempena dengan minggu pre-potfolio untuk subjek studio lah macam design ..

So setiap pelajar dari apa peringkat semester akan dianalisa hasil kerja sebab pre-potfolio ni macam pertengahan semester ala ala mid-term gitu katanya ..

Dalam nak menenangkan haati pelajar yang gundah gulana tu adalah juga diselitkan beberapa program yang menarik , kita enjoy ! Macam archilympic , architalk , archijunior , dinner , street art and closing ceremony ..

Okay nanti jemput lah ke entry yang lain untuk mengusha gambar but yes al maklum lah seniri punya muka mesti ada lahai lahai anne anne ..
Sorry lah bila banyak dah rasanya share dengan instagram ( Anneamtiyaj ) je tak cerita pun dekat blog ..

Program ni adalah dalm tiga hari begitu , setiap pelajar ada peranan masing masing , yang pastinya semua warga senibina psis terlibat dalam archithesis sebab semua ni hasil kami semua ..


Sania , Puan Hanim , Yana , Wani , Anne , Lia .. 
By the way , Yana and Lia ni Ex housemates anne , rezeki mereka dapat hostel kalau tak lebih kurang sebulan bulan pertama semester hari tu Lia and Yana yang jadi roomates ..

Jejaka di belakang , baju merah tu Lutfi , nampak kepala pulak Born , Akmal and hazman ..


Muka antara yang wujud lagi masa kita duk posing lepas program dah agak agak tamat ..
Kami semester lima ..


Yang depan sekali tu Encik Razak Ketua Program Unit Senibina , tudung oren tu Puan Hanim , yang kebaya hitam belakang kat stage tu Miss Maza lecturer design anne semester ni , yang bercermin mata tu sebelah Miss Maza tu Encik Hilmi lecture structure anne ..

Thanks buat semua para pensyarah unit senibina yang banyak membantu para pelajar dalam menjayakan segala bentuk program ..


Thanks to Wani snapkan pic koya koya ni lepas letih and mood nak berehat sekejap ..
Ni background agak ke pokok - pokokan lah sikit sebab kat rumah sewa anne ni segal jenis buah buahan ada , almaklumlah tanah yang subur ..
Alhamdulillah ..


Yang pic kat atas ni sekarang dia senior semester 6 , masa dia semester 5 dia dapatlah anugerah dekan plus pointer dia pun pointer tertinggi dalam sejarah senibina psis , menurut pensyarah .. 
Ni lah curi gambar sekeping TAHNIAH tau Azry..

Buat kawan kawan yang len yang tak dapat anugerah ni , tidak mengapa usaha tangga kejayaan ..
Apa yang tercipta adalah segalanya takdir ..
Jika kita sabar menunggu hujan , akan hadir kedinginan yang menemani ..
Percayalah jika sekarang kita merasakan tiada yang indah , suatu hari nanti berkat kesabaran dan doa kita Allah akan gantikan kesabaran kita dengan kemanisan kehidupan ..
Kita usaha lebih lagi okay , Insyaallah ..


Precious moment again and again , housemates ..

Okay lah semoga kami dapat menjalani hari ni Sabak Bernam ni dengan penuh kesyukuran ..
Segala yang indah jadikan kenangan dan yang pahit jadikan sempadan bagi terus mencari kemanisan ..

Doakan anne dengan kawan kwan berjaya tamat dengan sempurna ..

Insyaallah , terima kasih atas memori yang tercipta ..

With lots of love ..

Terima kasih korang sudi singgah dan baca blog anne yang tah apa apa je ..

Assalamualaikum , take care ..

PSIS : Archijunior 2014 ( Archithesis Day 2 )

5:06 PM 0 Comments
Assalamualaikum ..

Okay kali ni datang poli macam tiada kerja lain melainkan makan dekat cafe ..
Missunderstanding sebenarnya ..
Okay ingat ada presentation , rupanya tiada ..
Bersiap saja saja gamak nye ken ken ..
Apa pun yang berlaku kita kena enjoy sebab , setiap yang terjadi itulah takdirnya ..
Melayang lah duit prebet pergi balik ulang ulang alahai ..

Menurut kawan , Archijunior ni macam ada wakil adik adik sekolah jiran datang and abang abang poli ni ajar lah dierang guna Autocadd ke Sketchup ha macam tu ..

Petang tu dapat lagi info semua students semester lima kena dengar ceramah kat Dewan Syarahan DSU ..
Okay dengar jelah sebab agak penting ..
Dia cerita pasal cabaran dialam pekerjaan , interview and adalah sedikit pasal grooming , ha syok bukan ! 


Hikmah lagi ..


Hikmah dan Hikmah lagi ..


Ada sorang pensyarah ni dia bagi tahu yang sebenarnya sebelum ni dia salah orang , dalam class dia ingat si Hikmah ni Anne , katanya nama Hikmah tu macam kena dengan Anne..
Gelak je waktu tu sebab sweet sangat , kantoi masa dia panggil nama sorang sorang pelik kenapa anne tak angkat tangan rupanya Anne bukan Hikmah ..
Pun boleh ..


Sorry , kami terpaksa mengikut trend dan terpaksa selfie demi kenangan bersama ..
( Hikmah , Sania , Wani , Anne )

Okay lah ini sahaja , ada masa jumpa lagi okay ..
Bubye ..

Assalamualaikum ..
Thank you korang sudi singgah blog anne ni ..