Friday, June 28, 2013

Aktiviti Cuti Semester 3 2013 - PSIS

1:25 PM 1 Comments
Assalammualaikum dan salam sejahtera !!
First of all , anne nak minta maaf sebab dah jarang update blog .. 
But korang jangan la risau kay anne selalu ingat nak update just tak diberikan masa yang sesuai je .. 
Selamat menikmati hari yang indah buat semua pembaca serta penyinggah di blog anne yang dah berkurun tak update .. 
okay okay lagi lama lagi terasa kekesalan nanti , banjir page basah pulak air mata , eh ..

Last updated pasal habis semester 3 kat PSIS kan , okay now anne dah semester 4 thats mean anne sedang menjalani latihan industri la , hok aloh practical gitu .. 
Izinkan anne cerita pasal percutian lebih kurang 2 bulan dulu ya , boleh kan .. 
Okay thank you .. 

Masa cuti semester ken , anne tak jadi buat partime kat one utama sebab entah lah , huhu .. 
Nak tahu apa anne buat tak .. 
Okay anne cerita sikit story mory .. 
Kalau free anne ke kedai papa tolong dia meniaga lah .. 
Ala ala warung la buka pagi je .. 
Nak tahu skop kerja anne .. 
Macam biasa lah buat nasi lemak dan bungkus , tanya order , hantar air , basuh pinggan and kemas kerja biasa je .. 
Tengah hari dapat lah gaji , yahoo ! 
Tengah tengah kerja tu minta la papa duit lari beli topup ke lepak rumah nenek ke , curi tulang tak pe bukan kerja dengan orang lain kan , papa .. 
Kalau sesiapa ynag tak pernah baca entry pasal kedai papa anne , yes kat tapak berniaga tu seusia dengan anne 21 tahun dah tapi berniaga lebih dari tu lah .. 
Okay tu cerita di pagi hari lah ..

Cerita petang ke malam pulak , anne tolong kakak lah tempahan raya penuh .. 
Awal bulan 6 dia dah tutup .. 
Alhamdulillah rezeki , anne bukan la tolong gunting ke jahit mesin ke ape .. 
Anne amik sub lah jahit lace ke manik ke .. 
Kerja dengan kakak lagi lah best siap jahit dapat lah gaji .. 
Best best dan berbaloi rasanya .. 
Kalau tolong dia iron ke tetas benang ke gantung je pun dapat gaji hahaha .. 
Okay lah tu serba sedikit kerja dengan kakak .. 
Kadang kadang adik anne si atikah setahun jagung pun tolong buat bulan or leher dapat gaji ..

Sebab dah lama kan , anne pun dah lupa tarikh dia , tapi yang sure nye masa cuti sekolah , anne dengan family adalah balik kampung Batu Pahat Johor tu , go go JDT haha ! 
Hati tetap Selangor paling atas lah okay .. 
Balik kampung sebab nak menziarah nenek lah kan dia tak sihat .. 
Hope nenek cepat sembuh .. 
Kami sayang nenek .. 
Jumpa sedara mara gak jalan jalan makan angin area Batu Pahat ..

Untuk panggilan photoshoot pulak Alhamdulillah masih ada jugak yang ajak tapi  anne tak dapat nak turut semua sebab anne takde transport lah , susah nak bergerak ke lokasi .. 
Ingatkan takde dah orang nak ingat kat kita ni .. 
Al maklum lah tak femes haha suam suam kuku je .. 
But ada gak yang anne gi kalau hujung minggu tu .. 
Untuk lepaskan rindu ber gambar gambar ber make up make up tu ada gak kesempatan anne dengan Asylla Collections https://www.facebook.com/asylla.fanpage  lah jadi model selendang keluaran terkini butik .. 



Wah sememangnya shok ! 
First time jumpe designer dia cantik comel dan baik ..  
Thank you sis bagi kepercayaan kat anne ..

Lepas tu aza ada bagi tau anne Hijabista Megazine ada buat open casting dia nak anne try untuk cari hijabi model lah .. 
Anne rasa tak confident pun nak pergi sebab anne ni takde la hijabista sangat sebab anne simple je orang nya .. 
Buat buat fikir fikir okay lah anne pergi , anne ada la buat persediaan jugak macam profile and portfolio tu .. 
Masa sampai tu anne orang ke 092 hehe ramai sungguh , sampai Karangkraf tu anne tengok wow semua cun cun style gile kot .. 



Dalam hati anne tu just cakap okay try and pengalaman berharga .. 
Thank you abang long and kak intan yang support minat anne ni .. 
Kak intan lah paling baik dia tolong make up kan anne and bagi pinjam baju dia .. 
Bagi semangat lagi ..





Pejam celik pejam celik result dah keluar , sumpah takut masa nak check .. 
Okay setelah sekian lama , anne berdoa dan pasrah anne checked sudah .. 
Okay lah result yang anne tak sangka anne akan dapat .. 
Semua lulus dan 2 huruf je untuk keseluruhan subjek .. 
Tut rahsia .. 
Happy dan bersyukur sangat , buat papa mama keluarga para pensyarah dan kawan semua thank you tau banyak membantu .. 
Alhamdulillah ..

Okay aktiviti lain masa cuti biasa lah jalan sana jalan sini shopping makan dan tengok wayang .. 
Kalau kat rumah terasa rajin tolong mama kemas rumah , basuh kereta .. 
Berkelah , ha sebelum start practical kita berkelah kat Ulu Yam 3 kereta .. 
Best tau mandi manda sungai , tapi ni kaki luka sana luka sini .. 
Its okay .. 
Lusa tu practical ..

Selepas dua minggu , pagi Jumaat anne dapat call fom Hijabista Magazine untuk photoshoot ruangan apa tah kebetulan handphone pun masalah tak berapa dengar .. 
Waktu tu dalam hati happy sangat tak tahu nak cakap macam mana lah and teragak bila dia nak shoot , tak sangka terpilih .. 
Dia cakap boleh datang 17 Jun Isnin tak .. 
Waktu tu anne dah luluh pasrah , anne terus cakap isnin ya , saya tak boleh la tak dapat datang .. 
Anne tak bagi tau pun tu first day anne kena lapor diri untuk practical .. 
Terkilan jugak sebab anne teringin sangat , casting pun ramai datang 100+ , kita pun dah beratur tunggu giliran bagai ..
 Anne harap akan ada lagi peluang  hijabista tu , tak pe anne percaya rezeki meluas , berusaha dan berdoa ..

Malam tu pulak kawan call untuk panggil shoot Hijab Stailista TV9 , hari Rabu 19 Jun .. 
Fikir fikir hari ke tiga practical okay tak dapat lah ..
 Masa hari isnin lepas kawan call lagi paggil shoot hari Selasa TV9 , anne fikir juagak tak boleh .. 
Tiga kali tak dapat join Hijab Stailista tu .. 
Okay lah sedih memang lah sedih sebab peluang bukan selalu ada untuk kita tapi nak buat macam mana .. Dah dah ada yang menangis nanti ..

Perihal majlis konvokesyen pulak , dah tertunda sehingga tarikh yang diberitahu .. 
Kemain lagi pos ekspres tu ! 
Baju konvo siap dah haih buat raya la nampaknya .. 
Ada ke patut kita hati da melonjak tak menyabar nak jumpa kawan kawan setahun lebih tak jumpa .. 
Sabar anne sabar , akan datang hari dan majlis tu juga ..


Okay now dah masuk minggu ke kedua anne practical , anne happy dekat firma ni .. 
Semua pekerja dia friendly .. 
Doakan anne dengan kawan seperjuangan lain tu berjaya tamatkan latihan industri kali ni dengan cemerlang tau dan rajin buat report , hehe thank you sayang korang .. 
So korang dah tahu ken cuti semester anne buat apa , so kawan ku sayang jangan tanya banyak , haha but if korang  tanya gak anne jawab .. 
Terima kasih ya sudi baca entry kali ni yang agak panjang .. 

Salam sayang , anne amtiyaj ..