Wednesday, May 1, 2013

Semester Ketiga Di PSIS

Assalamualaikum buat yang beragama islam ..
dan dan dan Selamat sejahtera buat yang agama lain lain ..

Okay , mohon bertenang ya ya semua , nanti jangan tak larat pula nak baca entry kali ni ..
Buat mana mana yang tak tahu , kenapa anne dekat poli ni terus cerita semester 3 , eh mana semester 1 mana semester 2 ken ken ken ..
For ur information , anne ni student bridging lah ..
Anne ni Graduan Sijil Kolej Komuniti so bila nak menyambung pelajaran ke peringkat Diploma terus lah semester 3 dimana 2 tahun je kat Politeknik , Harap haraplah !

muka student top 10 class , ha woww :)
Tidak dinafikan anne rasa kepayahan juga jadi architecture student ni , tapi anne always positive thinking !
Semua benda susah , mana ada yang senang , dulu kita nak belajar jalan pun jatuh , lumba lari kalah , bawa air tumpah , interview gagal , macam macam lah ..
Ingat lah sebelum anne johan pantun zon , johan negeri lepas tu wakil WPKL ke kebangsaan , johan pesta kovo UKM tu , see poyos cite pengalaman , eh nak share je lah !
Anne ni kena je marah dengan En. Bakri tu , lambat jawab je marah maki bagai sampai terkejut kejut kita dibuatnya tapi di pengahirannya kami berjaya , sekarang kenangan terindah ..
Anne bersyukur dapat rasa kegagalan sebab benda ni mematangkan anne , buat anne berfikir ..

Tapi percayalah perihal kegagalan lah yang membuatkan kita bangkit berusaha dan ingin berjaya ..
Kita jangan cepat berputus asa , cuba dan cuba lagi Allah maha mengetahui akan apa yang kita usahakan ..

en shahril yang sentiasa memahami karenah pelajar
Encik Isma yang kuat physco dan buat kita seram sejuk ..
Anne rasa anne dekat sini agak struggle sebenarnya , belajar senibina memang best tapi agak susah juga sebenarnya , tidak dinafikan ..
Masuk sini terus semester 3 pula , terasa macam krik krik krik ..
Biasalah orang baru , belum faham dengan sistem , now okay la kot ..
Pasal tak tidur sehari tu biasa dah , kat kolej dulu biasa dah juga ..
Agak menangis nangis juga lah , haha tapi anne bertahan just ingat papa mama je ..
Takan anne nak give up ken , insyaallah it will be all right !



Paling gerun bila orang cerita pasal portfolio day , entah lah kenapa sebab time ni lah last habis kerja kita dikumpulkan dan pensyarah penilai petik je nama sesiapa untuk present design ..
Pergh mungkin , anne tak pernah lagi merasa semua tu yang yang gerun semacam ..
Risau final exam tak se risau portfolio tahu tak tahu tak ..

muka kawan suka dan duka kak siti kak ain

Paling best sini final exam ada 2 je paper , yes yes 2 je ..
( Architecture Structure & Building Services ) 
Tak macam kolej dulu ..
Kalau 9 subjek hadap la final exam 9 subjek tak ke banyak tu .. 
Tapi sistem pemarkahan kat sini lain lah dengan sana ..
Lebih kurang tapi sedikit lain lah haha jangan pening ..


Selamat dah semester 3 kat sini , alhamdulillah ..

Okay next semester anne ada Latihan Industri , hehe cepat je gi practical ken ken ..
Anne harap anne boleh buat yang terbaik untuk firma ..
Doakan anne berjaya okay jalani kehidupan seperti biasa ..
Anne suka firma anne tu sebab orang orang dia :)

kunci bilik pun dah hantar ..
Okay lah , doakan kejayaan anne tau , will be back ..
Stay tune !

Salam , Thank you ..

No comments:

Post a Comment