Friday, April 12, 2013

Sedih Risau Risau Risau , Chillex Anne Chillex !

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua ..

Salam Jumaat semua ! 
Disini lah tempat anne nak tenang ken fikiran , dalam class siap terfikir nak updated blog nak updated blog .. 
I LOVE Blogging !


Masa taip entry ni air mata bergelinang , mencurah curah rasanya , eh banyak pula air mata ku ini ..
Nani offer nak beli makanan pun terasa tanak ( nani akak tak lalu nak makan )


Tadi dalam class ada lecturer bagi tau buat masa ni maybe dalam 8 orang failed DESIGN , tapi tak sure lah sebab dia belum semak betul ..
Markah model , touch up board and port folio day pun belum lagi ..
Insyaallah kawan kawan kita semua akan lulus ..
Entah la kenapa anne rasa anne ni one of the student sebab rasa tak lengkap walaupun hantar dah semua and design design pun biase biase tu , dalam class anne dengar and senyum je mampu dalam hati Allah je tahu .. 
( Rumah terbakar nampak asap , hati bergelora kita dan Allah je tahu ) ..



Anne pasrah je kalau betul lah apa yang anne rasa tu ..
Kalau korang nak tahu , anne pernah mimpi sesuatu pasal lulus dan gagal ni masa awal masuk semester , anne dari awal masuk memang dah down sangat terasa susah ..
But anne selalu positive kan diri , fikir papa mama and keluarga , mana yang anne kena dengar anne dengar yang anne rasa perkataan tu buat serabut anne dengar tapi anne tak give up lah ..


Ok fine kalau betul lah , among the lecturer not really into us , anne terpaksa terima tetapi anne untuk diri anne terpaksa buat yang terhabis boleh , baik tu tak janji lah .. Anne baru nak biasa biasa kan diri untuk ini ..
Insyaallah ini semua bukan suatu perjanjian kejayaan akan datang , kat mana mana pun kita boleh berjaya kalau kita usaha .. 


Kenapa .. 
Kalau jadi student Kolej Komuniti ni teruk sangat ke , kiterang pun ada hati and perasaan , tolong lah faham kiterang tak berapa nak biasa dengan sistem yang macam ni , yes kiterang slow tapi tolong lah nampak usaha dan percubaan kami .. 
Kawan lain maybe cakap belakang or dierang simpan perasaan tu smapai stress anne tak boleh nak simpan dah sebab takut sebenarnya , be strong cik anne..
Terpaksa akur dengan semua ni , yes ada banyak perbezaan sangat ..
I miss my Kolej Komuniti Lecturer !

By the way , bulan 7 ni anne ada Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti , surat dah sampai rumah but family belum buka sebab nak anne buka sendiri , happy !  
Alhamdulillah 2 tahun belajar untuk Sijil macam tak percaya je ken ken , walaupun anne antara kawan kawan , anne lambat untuk habis study lagi , pelahan pelahan kayuh nak gi Diploma ! 
But anne be the first merasa pesta konvo tu ,  walaupun walaupun walaupun Sijil je buat masa ni :) 
Dengan result yang agak cemerlang every semester , biarlah apa orang nak kata .. anne mampu bangga !
Thank you papa mama keluarga pensyarah and kawan semua , love hug and kiss xoxo ..


Terima kasih sudi baca , kalau ada salah silap anne minta maaf :)
Doakan kejayaan anne , final dah dekat !

SEMOGA AWAK BERJAYA , AMIN !

No comments:

Post a Comment