Wednesday, May 1, 2013

Emi Deanna , Teyha Sailormoon And Azati Hannani ( Roomates PSIS Third Semester )

Assalamualaikum buat rakyat Malaysia beragama islam yang sudi buka entry kali ni ..
Good Morning , Evening and Night pada bila masa je korang baca ucapan ni untuk semua !

Mata yang berkaca-kaca ,
Jantung yang berdetak-detuk tak menentu ,
Pikiran melayang-layang ,
Itulah terpaan gemuruh rasa dalam hatiku , 
Yang menemani saat ku telah terpisah dengan kalian ..




Budak asrama , kali bukan lah duduk dorm lagi , duduk bilik kay sebilik 4 manusia , kalau ada apa apa ke kawan tumpang lepak tidur yelah banyak manusia nya ..
Kat bilik ni dulu banyak Charlie tahu so kami pun , selamat ken diri ..
Anne dengan try tutup semua lobang ..


Kesian sampai kesudah lantai takde alas just simen kelabu ni , huhu kami makan je kat tengah tu , paling best bila berempat ada dan makan sama sama ..
Kami paling suka makan suap suap gedik lah dierang ni ..
Tukang suap anne haiyah takpe anne melatih diri sebagai penyuap yang handal sebenarnya :)
Paling kami rajin ke Pusat Islam , makin lama kami makin rajin yahoo , selagi orang tak mengaji selagi tu kami belum bersiap sedia nak menapak , style kiterang pakai telekung siap siap takdenye nak cecantik lah ape lah ken ken ..
Okay roomates semua bebudak elektrik dan blockmates ramai yang setiausaha so anne banyak kawan ..
Walaupun kita dalam bilik kita boleh lagi ber sms tweet facebook bagai , haha ken !


Emi Deanna

Emi , i ingat lagi first time i nampak u , macam budak skema je dalam hati cakap , hehe ..
Dia bawa family ramai sangat dalam bilik ni , untunglah banyak yang rajin yang nak menghantar u mendaftar kat politeknik ni ..
Emi memang kelakar , u nak tahu tak apa yang i akan rindu pasal u later ..
Aksi spontan yang blurr tiba tiba je buat lawak , muka u tu buat i nak lempang lempang je sebab pandang orang macam tak puas hati , lagi lagi dengan kening u yang bercantum , haiyah garang semacam ..
Emi ni dia suka makan ayam , emi akan beli lauk ayam setiap hari dan sambal tempe ..
Dia cakap dia takan bosan makan ayam sebab apa sebab dia memang suka sangat lah !
Lagi lagi pasal emi , dia ada banyak chocolates , dah macam chocolates factory tahu ..
Setiap hari makan chocolates , emi ni dia tak suka makan lembik lembik macam dadih la jelly dia tak suka ..
Emi ni cantik tahu dia ada lesung pipit , si nani suka menggelarkan dia wawa zainal , kiterang selalu kacau dia godek nak make up dia sebab dia tak pernah make up okay !
Emi , anne harap emi boleh jaga twitter dan facebook account emi dengan baik , ingat tau benda ala emi tu kita buat sama sama en .. 
Bukan niat nak lalai ken emi just nak biar kita keep contact ..
Emi kita ken sebaya en , walaupun kome baru sem 1 kome kene le kuat .. 
Kekadang emi suap anne , anne suap emi ken ken , kita selalu basuh pinggan sama , basuh kain mesin kain sesama sidai sesame dah la banyak gila berempat punya lah haduih jenuh ! atotooto sweet la sangat ..


Teyha Sailormoon

Teyha pula , my first impression teyha banyaknye barang , rasanya masa tu barang teyha lah paling huwah banyak kot , serba sebi polka dots dot dot and nampak semua macam merah !
Mula mula tu nak terima banyak polka dot tu agak susah la ken , lama lama lali dah pandangan ni ..
Mana taknya naik juling mata kita , haha ..
Gila ber internet , dia kaki facebook status dia sesaje yang updated !
Kalau korang nak tahu la teyha ni pandai main guitar dia pun suka nyanyi , dia ni macam serba boleh la juga sebab dia boleh nyanyi , main guitar , menjahit , masak dan melukis ..
Teyha punya kawasan habis dibuatnya macam gallery tahu tampal gambar itu gambar ini ..
Teyha pun buka business printing , so dia telah menyenang ken sabab anne memang banyak nak guna ..
Sometimes anne melayan lah karenah pelanggan dia ..
Best juga sebab cara ni anne lebih kenal ramai warga politeknik sebenarnya ..
Teyha ni bawa banyak stok makanan dia pun tak kedekut orangnya , teyha thank you tau ..
Lepas ni mesti rindu tengok teyha senyum , gossip and stress dengan facebook .. 
Lepas ni kalau lunch time tak dapat dah teyha rasa anne suap teyha en en ..
Entah dapat ke tidak roomates boleh nyanyi hum , buat parody lepas tu gila gila , photoshoot sesama ..
Teyha lepas ni teyha takde dah tolong anne buat model , warna design semua tu ..
Teyha pinjam celak !! 


Azati Hannani

Hai nani , okay nani ni first time tengok dia , yes dia comel lah dan nampak sangat kemanjaan dia sebab apa yang parents and kakak dia cerita dia penakut eh eh now berani dah , good good !
Nani ni pencetus bilik buka lampu , ingat lagi masa MSK baru baru kami tak boleh tidur so kami gila gila la gelak sana gelak sini tah pape , malam tu kiterang share la cerita sebab nani katil sebelah anne ..
Anne cakap muka dia macam si pelakon congkak tu adik erin kot hum , dia pun cakap anne macam Nurul fathia bla bla bla kami both malas layan haha !
Ingat lagi sebenarnya dia nak Islamic Banking last last Electric dapat nya , dia akan cuba anne pun bagi la dia semangat jangan tuka course en ..
Mula mula nani ni nampak je macam tak gila gila la lama kelamaan ha kau terserlah ! huhu ..
Nani pun selalu tolong anne warna design and siap kan kerja apa apa yang dia boleh tolong , english pun dia pernah tolong teyha pun ..
Nani lepas ni entah ada ke tidak roomates yang suka susah ken korang , nak simple make up je buat muka seposen suro make up nak pinjam itu ini buat muka seposen , thank you nani ..
Lepas ni ada ke lagi aweks yang nak buat ken akak air ya malam malam , sedih !
Sorry tau nani anne selalu tinggal ken nani sebab buat assignment sampai tak balik bilik semua , cian nani ..
Lepas ni ade roomates baru dah , dia tak tinggal nani okay ..
Practise la catwalk yang anne ajar sesikit tu ya , haha lawak ken susah nak catwalk ni ..


Sahabat , 
waktu telah mengantarkan kita pada satu titik pemahaman
bahawa di dunia ini tak ada yang abadi

Kini saatnya kita harus berjalan sendiri
Melangkah mengikuti takdir yang telah tergariskan
Dalam ruang dan waktu yang berbeda
Ketika kebersamaan menjadi langka
Ketika canda tawa begitu berharga

Sahabat , 

semoga waktu tak membuat kita lupa
Bahwa kita pernah ada
Pernah punya cerita
Sahabat , 

abadi lah tercipta lebih dari cinta

Kawan kawan ken selalu tanya , best ke bilik dengan junior first sem pulak..
Anne akan jawab best je dierang semua okay sekepala lah , tak bosan lah , dierang terima anne ..
Korang sorry tau , ada masa anne meyusah ken korang kene tunggu kat pagar asrama tu sebab anne balik lewat malam study or hal tertentu , jangan risau lepas ni takde dah budak DSB dengan korang ..

Kalau disepanjang perkenalan kita ni , pertuturan gelak tawa perlakuan anne ada yang korang terasa ke tersakit hati makan dalam ulam jantung , anne minta maaf dari hujung rambut smapai hujung kaki ..
Walaupun perpisahan sementara je ni , anne tetap terasa kepayahan kesedihan perpisahan kita sebab yang pasti lepas ni kita takan sebilik lagi , tak de nye nak keluar makan sama , makan angin sama lepak pantai ..

Yang pasti lepas ni tiada lagi anne dengan korang , tak dapat nak tengok anne susun kasut kita semua banyak banyak tu kat luar sentiasa kemas , sapu tempat korang , kemas ken bilik , tengang ken katil , tapau makanan and campak je barang korang dalam laci tu ..
Anne sakit korang lah yang paling caring , korang kesian je tengok anne , alahai sweet !


Orang takan faham perasaan kita selagi dia tak alami macam kita , nak berpisah dengan orang yang pernah sebantal , seselimut , sebilik , semalam , semakan memang akan sedih walaupun kita bergaduh ke apa kalau dia pernah membahagia ken kita , tetap meleleh der .. 
Korang take care , sayang korang , harap korang tak lupa ken anne , doa untuk anne !
Keep in touch ya ..


Thank you , you girls such a awesome friens and roomates , kenangan indah ..

Terima kasih sudi lawat entry kali ni :)
Senyum lah sikit berjaya habis baca hahahhaa ..

No comments:

Post a Comment