Thursday, April 25, 2013

Casting Moslema In Style 2013 - Fashion Show Event

1:11 AM 0 Comments
Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua :)

Kali ni anne nak cerita lagi pasal moslema in style ..
Eh ni bukan cerita lama kay , ni moslema in style 2013 kay ..
Moslema in style ada membuka penyertaan untuk mana mana designer dan model yang nak join ..

Boleh la ke official page Moslema In Style :
https://www.facebook.com/MoslemaInStyle?ref=ts&fref=ts
or website dia : http://www.moslemainstyle.com 
Mana yang berminat tu boleh la kasi singgah link anne bagi tu yang , website yang menarik , masih ada gambar moslema in style 2012 , eh ada gambar anne !


 
Ni stage moslema in style 2012 , kenangan terimbas kembali bila tengok gambar stage ni , feewit !


Okay anne ken antara yang dapat email dipanggil untuk casting ken , anne pun join lah ..
Sorry organizer sebab datang awal sangat huhu , tutup 4pm anne datang 3.50pm ..
Mana tak nya , make up start 2 lebih rasanya ..
Then gi centrepoint nak print gambar , kedai tutup lari ke one utama :)
Sebab sure tak sure je nak datang , tapi fikir kalau tak datang rugi sebab dekat dengan rumah ..
Pengalaman datang casting pun dapat kalau pergi ..
Terpilih atau tidak belakang kira lah :)

Make Up : Nurul Juliana 
Wardrobe : Nurul Juliana
Thank you Nurul Juliana , sayang awak :)


Masa ni photographer yang hadir dari geng Ilham Kayaman :)
Ni antara para model/talents yang datang buat company card dengan Ilham Kayaman Studio ..

Boleh singgah dan LIKE official page mereka di : https://www.facebook.com/ilhamkayaman?hc_location=timeline okay ! 

Tapi buat dekat Performing Talents Damansara : https://www.facebook.com/pages/Performing-Talents/407086015985483?fref=ts ..
Cantik studio dia all glasses and colourful hilang sikit nervous katanya !


 Okay ni para juri dan panel penemu duga , anne casting berhadapan empat orang terdiri dari para designer dan organizer yang sememangnya hebat semua nya :)


Walaupun anne pernah je join moslema instyle 2012 but anne still datang casting 2013 lagi sebab anne rasa Moslema In Style punya fashion show memang best , pengalaman yang menarik sebenarnya ..
Kak Emy and Aisyah cakap anne dan kurus , anne pun bagi tahu lah anne study sekarang tak cukup tidur semua kesihatan tak terjaga muka pun naik jer sana sini !

Macam casting biasa lah , anne masih lagi perkenalkan diri , catwalk dan pose sana pose sini :)
Like seriously anne mane lah teror sangat catwalk , hari hari belajar kalau kanan kiri depan belakang takde orang wakakaka .. (kantoi)
Pada hari casting , anne hentam je lah mana tak nya last fashion show yelah moslema in style 2012  hahaha !
Alhamdulillah okay lah takde la comment yang teruk en ..

Apa apa pun : THANK YOU EVERYONE WHO GET INVOLVE IN MOSLEMA IN STYLE !


Muka balik casting ..
Instagram photo @anneamtiyaj jom follow !

Okay last , wish me luck .. 
Next paper Building Services 29.4.13 Monday .. 
Now anne nak sambung buat my design : fishing pavillion model ..
Tadi sakit jari menoreh , ni rehat tu updated my blog tercinta sekejap huhux :)

Terima kasih semua sudi singgah , jumpa lagi okay ..
Take care , xoxo !

Wednesday, April 24, 2013

Pencarian Model Rissa Maya Sweet Concept 2013

6:28 PM 2 Comments
Assalamualaikum semua dan selamat sejahtera ..

Okay jom jalan jalan kat entry ni , jemput baca semua !

From : https://www.facebook.com/RissaMayaWardrobe


Alhamdulillah ..
Jom LIKE Facebook page Rissa Maya Sweet Concept :)

salam & hi semua

kami & photog kami telah bersetuju memilih anne amtiyaj sebagai pemenang pencarian model Rissa Maya ;)
tahniah!
pada yang tidak berjaya, terima kasih atas usaha anda. insyaallah kita boleh bekerjasama untuk design baru selepas ini ;)




Okay boleh tak bagi ayat copy and paste dulu ..
Ni ayat anne post kat setiap facebook account and page !


Selamat malam semua , salam 1 Malaysia :)

Syukur kehadrad ilahi , alhamdulillah thank you Allah .. 
Anne berjaya menjuarai ..

Pencarian Model Rissa Maya Sweet Concept 2013 yang diumumkan pada 21 April 2013 .. 
Gembira juga saya lahirkan kerana dapat terpilih mengikuti sesi casting Moslema In Style 2013 dengan ini dapatlah saya terus menimba pengalaman dalam bidang peragaan fesyen muslimah , insyaallah ..

TERIMA KASIH kepada semua yang telah menyokong dan mengundi , hanya tuhan yang sememangnya membalas jasa baik kalian semua ! 

Korang AMAZING friends always !

Esok 8.30am anne akan menduduki Peperiksaan Akhir Semester untuk subject Architecture Structure , 

wish me luck .. 
Now stay up study bertemankan mushroom soup , alhamdulillah sedap ..
Doakan kejayaan saya okay ! 

Kalau disepanjang perkenalan kita anne ada terkasar bahasa anne minta maaf .. 
SO SORRY semua !

♥ LOTS OF LOVE & THANK YOU VERY MUCH ♥




Okay ni permintaan roomates , eh tak la memang untuk mereka sebab di sepanjang contest mereka ada dengan anne , so buat teyha sailormoon , azati hannani and emi deanna ..
Terima kasih atas sokongan dan bantuan yang diberikan , walaupun korang tak bagi tahu korang doakan anne tapi jauh disudut hati anne tahu korang turut mendoakan anne ..
Tolong share sana sini , promo sana sini , sayang korang !
Kita dah nak habis semester ni , nanti takde dah sebilik dengan korang en ..
Korang take care , study smart ..
Semoga persahabatan kita kekal ke akhir hayat ..

Kepada semua pengundi yang dah tolong LIKE , Terima kasih kay ..
Kepada yang dah ucap Tahniah congrates semua , terima kasih juga harap korang akan terus bersam anne !

Okay lah , rasanya banyak dah cakap thanks sini , okay cakap lagi ..

Terima kasih sudi singgah sini :)


R.A.P.A.T : Archimix Masquerate Night 2013

4:06 PM 0 Comments
Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia :)

Entry kali ni mestilah berkenaan dengan tajuk ya ya ya ..
Okay mesti memana yang krik krik krik tertanya tanya , anne oh anne ape kende R.A.P.A.T tu binatang ape  tu ape tu ape tu !
Okay lah jap ya , jap la ni ha bagi tahu terpaksa pecah rahsia pulak untuk korang ..
- Reunion Architecture People After Tension -

okay ini stage orang naik ambil hadiah , orang nyanyi nyanyi menari nari ..
Stage ni simple pun sehari nak menggodek tahu , anne suka cantik seh , crew yang buat terdiri yes kawan kawan anne semester 3 of course !


Okay kalau nak berkenalan , our MC Thipan Raj yeah !
Its Masquerate Night right so text and speak in english ..
Thipan you did a good job that night , keep in up ..


Para tetamu mengenakan topeng masing masing ..
okay studio gempak DSB 1 :)
Tahniah korang ..


Para pensyarah yang hadir memeriahkan majlis pada malam itu ..


Persembahan pertama : DSB 1 
Nyanyi nyanyi and goyang goyang sikit !
Syira bersajak , fuyoohh bersemangat ..


Persembahan kedua : DSB 2 
Dua pemain guitar dan nyanyi duet Aien & Haziq ..
Masing masing terserlah bakat tu ..


Nasyid :)


Ni geng nasyid juga !
Kumpulan nasyid terbentuk kerana Archimix , fuyohh ..
Tahniah korang !


Persembahan Terakhir : Semester 2A
Name kumpulan mereka hum hum " unexpected " 

Banyak lah bersembahan video bagai macam tu , sorry tak upload sini .. 
Btw, malam tu memang akan menjadi malam terindah buat kami semua yang menghadirinya ..

Okay , are you ready ?

Jom kita tengok gambar kami crew yang bertungkus lumus , eh beriya la sangat haha ..
Walaupun kami tak dapat nak pakai macam korang dress bagai , kami still enjoy dapat tengok tetamu pakai sebab korang sporting seyh ikut tema tu , so sweet ..
Okay the sad things is anne ada je bawa high heel and silver dress yang kakak anne design untuk pakai ..
But no thanks ! yes tak rasa rugi pun tak pakai sebab memang best pakai baju crew , kawan pakai baju crew , still ada je kawan kawan ajak kita bergambar ..
thank you semua memeriah kan majlis !


Okay kami crew ..


Kami di pintu gerbang utana ..


Faiz , Fara , Nabil , Awang , Daus , Ajak , Lutfy , Shahreen , ... , Anne 


Encik Photographer Semester 5 : Iqbal 

Okay lah , kami semua sedang pecah kepala nak hadap exam dan portfoloi day ..
Doakan kami berjaya kay ..
Terima kasih sudi singgah usha entry ni !

Kalau ada typo tu biase lah , kepala otak bergerak sekali terus taip .. 
Cakap dalam hati kushuk menaip ken sampai typo ..
Hehehe Ok thank you semua , sampai berjumpa lagi !

Segalanya Bermula Di TWITTER : R.O.O.M.A.T.E

2:12 PM 0 Comments
Curi from blog teyha !!


Assalamualaikum. hey peeps ! nak story ni. ni roommate teyha. dari kiri anne amtiyaj, azati hanani, and emi deana. dia orang ni lah yang hari hari mengadap muka teyha. and tahan dengan perangai teyha yang entah apa apa tu. hahahk ! suka duka kat bilik ni akan jadi kenangan yang terindah. lagi tiga minggu jer lagi dengan dia orang ni. lepas ni dapat roommate baru. entah siapa lah kan. hope yang baik baik and satu kepala dengan teyha. baru AWESOME. tapi roommate lama ni lagi best. meriah jer. kalau dah masuk air. abis bising bilik ni. terjerit sana terjerit sini. macam beruk ! hahahak ! takk lah joke jer. by  the way, next sem dah takk jumpa ANNE AMTIYAJ dah. sebab di dah pergi LI. makin rindu lah kat dia.  apa pun. ALL THE BEST to all my lovely roommate :D FINAL dah dekat dah ni. buat yang terbaik okay ? lastly, TEYHA sayang kau orang semua :D muuuaaaahhhhh :*

Tuesday, April 23, 2013

R.A.P.A.T : Archilympic Morning 2013

5:05 PM 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua :)

Okay tak boleh tak membebel macam makcik makcik kat entry kali ni , luah kan kat gambar , sila tahan dan excercise kan jari anda terdahulu ..

Panjang kot entry kali ni , gambar cecomel sahaja yang dimuatkan kerana belambak !
Jom kita lihat , broomm broomm ..

SABTU bersamaan 13 April 2013 ..

Al - Kuliah eh bukan Al - Kisaaaah ..


Okay baru je sampai kami semua kena lah mendaftar dahulu , ni muka muka comel akak akak semester 5 , eh sorry kalau kita sebaya , anne panggil akak sebab korang sem 5 en kira macam tu lah ya ..


Lepas mendaftar macam biasa buat lah bulatan macam kanak kanak , ber cerita itu ini ..
Setiap masa ada je cerita tak pernah nak habis , biasalah perempuan eh hello lelaki sekarang pun sama banyak je ceritan nya .. betul tak !


Okay masa bercerita habis jom lah kita mula kan pagi kita , hari ku harus dipenuhi dengan senyuman mu , sayang ku :) amik tu senyuman nana !


Majlis dimulakan dengan bacaan doa ..


Okay masa sibuk bernam tu anne , lepak lah dengan si gedik ecah ni ..
Kalau dengan ecah memang lah takde kerja lain , gelak memanjang ..
Next semester tak dapat nak jumpe ecah lagi , jangan rindu dekat gadis semasa ni eh hahhahahahha !


Kalau dah bersenam tu berdiri bangun lah jawabnya , thank you kepada encik cik photograher semua !


Okay aktiviti pertama , buat mascot guna surat kabar dan cheers :)


Kiterang fikir itu fikir ini , selamat lah keluar idea yang macam ni baju perperangan katanya !
Actually game ni anne pernah main masa kat Kolej Komuniti dulu , teringat pulak zaman tu masa main game ni jadi mascot lah time tu , princess sangat ..


masa kat KK banyak gak model 8 ke 9 hum hum ..
se kumpulan 5 orang !


Anne lah !


Okay tadi cakap ada cheers kan .. 
See tu kami tengah ready nak tumjuk sorakan semangat kami :)
Best kumpulan anne terbaik lah hahah !


Okay nampak tak muka ni yang nak lawan coco ball !
Tak pernah anne bayangkan anne akan ber futsal dengan bola kelapa , kelakar nya main rebut rebut ..
Nasib la kelapa kemana masuk gol ke tidak , kumpulan kami selamat pintu gol sampai habis masa , penalti !


Okay sayang , kami kalah penalti ..
Yess rata rata enjoy pada game tu sampai ada yang tercabut kasut , haha too excited !
Tapi kumpulan yang tercabut kasut di JOHAN la ...
huhu congrates korang kumpulan 6 , FARA and the ladies ..


Kalau tadi ade futsal perempuan dengan buah kelapa tuaaaa ! 
Now tue dia tu dia , ada bola jaring lelaki ..
Seriously syok tengok dierang lawan laju gila serupa bola keanjang pun ada hahha ..
Gambar si Iqbal and Lutfi , mereka berbakat seyh ..


Game seterusnya , cari gula oren dalam tepung basah guna mulut sahaja !
First time main game ni , sebelum ni tanak tanak la .. 
Bukan geli ke ape takut tak selesa tepung mentah kat mulut , okay but i did it yeah haha ..
Syok je , but tengah game tu terasa gak kebengangan dia sebab gula gula tu melekat habis ceh ..


Okay ini acara kemuncak , tarik tali lelaki :)


Hamper ni untuk para pemenang sekalian ..
Johan je dapat hamper yang tak berapa nak johan meleleh air mata .. 
Hadap je orang buka enjoy enjoy dengan hamper , wakakakkaka !

Makanan pagi kami ditaja khas , sekian !

Okay penat penat , meleleh peluh sangat haha !
Terima kasih semua sudi baca entry kali ni :)

R.A.P.A.T : Usrah 2013

4:04 PM 0 Comments
Assalammualaikum dan selamat selamat ya semua :)

Huhuhu rindunya nak ber blogging katanya , sampai tengah exam pun boleh terfikir tu sempat , Yahhoooo balik ni nak update update update ! 
Syukur alhamdulillah anne pagi tadi dah selamat menghentam mana yang tak tahu kat paper " Architecture Structure " huhu macam biase lah , takan nak biar kosong je ken ..
Okay tinggal lagi se paper " Building Servives " wiil be on next Monday !
Lepas menghadap hari getaran sedunia " Portfolio Day "
Again wish me luck ..

Amboi anne melalut hang , tak ikut pun tajuk .. 
Pembaca setia pun naik jemu , bila nak intro ish sampai terfikir ye korang ..
okay maafkan anne ..

FRIDAY eh eh eh JUMAAT lah , 12 April 2013 ..


Okay hari tu semester 7 :
ade buat ni lah Usrah bersempena dengan R.A.P.A.T week lah , ni ustazah dari pengajian am .. 
Rasanya dekat entry sebelum ni anne sempat la seselit sikit pasal usrah ken , ok ni masa nak share gambar je lah okay ..


Haha eh semua perempuan je korang cakap , mana ada ..
Lelaki ramai gila sebelah kiri but alamak lupa nak upload , tak pe lah biar sesekali entry ade gegel je hahhahhaha , #muntah muntah eh muntah lagi ..


Ok bila dah habis , ni masa yang ditunggu kan ..
Dapat lah kuih 3 ketul , sumpah kuih muih memang sedap ..
Anne rasa anne makan berapa biji tah 10 kot seriously sedap !
Air teo , eh pada waktu tu ken petang kira okay la kita ada majlis minum petang :)

Kepada semua semester 7 yang terlibat , terima kasih !
Okay lah , macam otak terstop tak tahu ape nak sambung , bla bla bla habis please ..
Bubye semua ..

Saturday, April 13, 2013

Majlis Usrah - Archimix Club 2013 Politeknik Sultan Idris Shah PSIS

9:02 PM 0 Comments
Assalammualaikum dan selamat malam semua ..

Kali ni anne nak share lah apa yang kiterang sibuk sangat seminggu dua ni selain assignment project yang bertimbun berlonggok macam durian jual 8 RM10 kat pasaar malam tu , hahaha !

Acara selingan peribadi , habak hang kami Semester 3 or Part 3 ada kena handle Masquerate Dinner for Archimix Club , macam macam kami ada lah job masing masing buat ini buat itu .. 
But yes kami takde nak selfish sangat lah sebab kalau ada meeting kami turun buat kerja sama sama tak teringat pun itu kau ini aku :)
Kelas kau maria , eh nama samaran kat kolej dulu MARIA , rindu dengan korang panggil MARIA like seriously haahha holeh !


Walaupun kami banyak kerja kami still cari masa untuk attend meeting , sebab ni penting markah nak persepsi orang kat kita tau , tanggungjawab yang harus dipikul , kalau rosak nanti semua gak malu ken so all the best untuk kami , semoga semua berjalan lancar ..


See apa yang dierang cakap " anne mata steam !! " 
Sebab apa , hok aloh yelah tidur kemana kerja kemana , keletihan kerunsingan serabut ayam arnab ikan semua lah , that is why my mata steam , haha pun boleh ya ..


Kalau nak tahu kejap lagi 9pm ada meeting lagi , now 8.45pm ..


Kalau nak tahu ni baju raya anne masa form 4 : 16 years old but im still wear it .. 
Now im 20 eh 21 ( November nanti okay ) 
Eh nak cerita usrah lah , ni pergi usrah tadi pakai ni lah ..


Muka balik usrah :)


Belakang :)


Hadapan :)


Kiri :)


Depan saiz M :)

Okay by the way anne sangat suka sebab yes easy go , tak fancy mancy !

REUNION ARCHITECTURE PEOPLE AFTER TENSION 2013 : RAPAT 

Baju ni kami akan pakai masa Archilympic siang tadi , insyaallah ada kelapangan anne akan update pasal game siang ke petang tadi , by the way mahal sikit ada CREW !!

Thank you to Encik Razak , our seniours and lecturers !

Usrah : Semester 7
Archilympic : Semester 5
Dinner : Semester 3

Nanti kan program dinner kami Isnin ni 15 April 2013 !
Doakan kejayaan kami semua ..
Anne jaga pintu , penyambut tetamu ( Jemput masuk , selamat datang !! )

Okay thank you sudi singgah dan baca , bubye , with love xoxo ..