Sunday, March 10, 2013

Cuti Cuti Malaysia - Kelantan

Assalammualaikum ..

Alhamdulillah kali ni nak share pasal cuti cuti Malaysia je , hello its Kelantan Shopping of course !

Okay ni cerita masa cuti raya cina lepas , dek kesibukan melanda diri tu yang tak dapat nak post haha ..

BUT banyak updated kat instagram and twitter masa kat Kelantan ni ..
Instagram Twitter : @anneamtiyaj 

By the way , dekat post list belambak entry yang belum di publish kerana menunggu baik punya line and some picture , sorry bahasa kucar kacir sedap macam rojak buah !

Jumaat malam gerak , petang Sabtu baru sampai haha !
Thank you Pak andak And Mak Andak tolong drive kereta masa perjalanan pergi :)

Patuhi jangan tak patuh !
gambar anne gambar mana mana ? 
Nak tengok nak tengok nak tengok ! sabar korang sabar sabar sabar lah !

Apa apa hal singgah breakfast kat Gua Musang kot kot !
Nampak tak tu jem jem jem sangat !
Bayangkan anne from Sabak Bernam 3 jam lebih and 4 jam sampai rumah Damansara dalam pukul 7 malam kot , lepas tu pukul 12 malam trus gerak ke Kelantan untuk 14 jam dalam kereta , jem jem jem huhuy !
Like seriously sangat dingin nya angin malam itu menyapa tubuh ku :)

Sampai dalam 2 petang lebih macam tu terus ke rumah kawan papa ..
Anak sedara dia ada buat kenduri kawin , zoom makan makan usha lauk pengantin kat kelantan tu ..

Best dapat goody bag speciaaaall vvip lah sangat haha !
ke homestay Kota Bharu , oh my favorite house Semi D ..


Kalau la Damansara ada Semi D and murah , alangkah indahnya !
Insyaallah anne insyaallah , kalau ada rezeki tertulis kita cari sebuah dua hahahahha ( cakap senang ! )

Sampai sana berehat lepas tu malam makan makan besar chinese new year ken ken , pun boleh ..


Menu : Ikan siakap masak tiga rasa , sotong goreng tepung , tom yam campur , khailan ikan masin , telur bungkus and sambal belacan timun :)

sian ko anne ko je yang belum dapat haha ! bagi orang lain dahulu okey , nampak tak ..
Time makan jangan ganggu , comot momot !
So balik membongkang tidur , hello sangat penat masa perjalanan tu , have a rest la sayang :)

Esok pagi ahad  , Shopping time !

First kiterang ke Pasar Siti Khadijah untuk breakfast makanan Kelantan such as nasi kerabu , nasi dagang and so on macam macam .. 
papa mama shopping la keropok and makanan bagai ..

Sebagai student senibina , macam ni la gaya nya :)
Bumbung Pasar Siti Khadijah
Bukti ! haha ..
So lepas ke Pasar Siti Khadijah gerak ke Pengkalan Kubor untuk shopping sakan haha !

Alhamdulillah berguna juga duit , by the way papa mama buat beli saja semua yang beli ni untuk meniaga huhu ..

Duit habis ke  : 
flast biru besar 2 , kuali besar sangat , moto besar Hara Davision untuk cucu tersayang , cerek besi , kendi besi 2 , kendi kristal 2 , bantal ulat gonggong , selimut bunga , tudung mudung mama and apa tak ingat :)

i miss this : ais krem ABc !
Nampak banyak papa mama grab on that day :)
Sempat diri melakarkan sejarah :)

Petang tu balik ke Semi D sementara kami , haha paling best masak maggi 10 bungkus makan , nampak tak jimat , but yes kenangan shopping kat Kelantan ..

Untuk beberapa jam tu rehat kan diri sebab malam ada event lagi , petang ke Pasir Putih ada kenduri arwah kawan papa .. Zoom !

Sebab kekangan waktu , tuan rumah sediakan makanan awal and kami di jamu dahulu , pak cik haji mantin abang shamsul  gau gau baca doa , thank you tuan rumah ..
Seterusnya , kami berpatah balik ke Kota Bharu untuk ke rumah kawan papa yang setiap hari bawa kami jalan jalan ni la , hehe !

Ada dinner , se what its a barbeque BBQ !

Kamping yang nak selesai dah , haha ambik gambar pun tengah nak licin di tarah !

Thank you so much tuan rumah :)
So bila perut dah kenyang apa lagi balik lah , berehat esok ada destinasi lain pulak ..

Isnin datang lagi , kali ni destinasi ke Pasir Mas shopping lagi dan lagi ..

Barang dapat : 
Seliper adik me and mama , bruch as a souvenier kawan tika ( adik ) , my long skirt , tudung mudung , makanan such as keropok , jeans and jalan jalan :)

Paling best bila dapat melintas landasan keretapi KTM haha seram sumpah !
Alamak gambar semua kat instagram and twitter @anneamtiyaj malas download lambat seh , sorry ..

Seterusnya berbaju kurung kuning ni nak ke Pengkalan Chepa kenduri kawin cousin kakak , wah Kelantan you ..
Bestnya jumpa kakak lama kot tak jumpa dia lepas kawin haha !

Pintu masuk :)
Belakang hadap sungai :)
Ni antara atap dia , cantik dah menarik :)
Wedding buat kat restoran but macam istana lama pun iya terasa wedding ala bali pun ada , sumpah besar sangat kawasan tu , tepi sungai tenang je :)

with bride and groom , jangan marah 3 kek tu secret recipe okay ( lapar SR pulak dah sekarang ni ! )
Thank you tuan rumah , makanan yum yum !
Alhamdulillah selesai semua , balik lah ..
Perjalanan balik nak hambik 10 jam walaweh :)

Thank you abang hafis drive kereta papa untuk perjalanan pulang !

Alhamdulillah kami sampai rumah 2am 2 pagi okay ..

Okay la korang pun jenuh dah kebawah , shaing is caring !

Thank you semua ..

No comments:

Post a Comment