Friday, January 25, 2013

My PSIS Classmates :)

10:09 AM 0 Comments

Assalammualaikum ..

Hai korang semua semua si kacak dan si cantik !

First of all sorry biarkan blog ni bersawang al maklum lah sibuk katanya , like seriously architecture student ken ken ..
Kalau yang hebat pun dah buzy apa lagi yang tak hebat lagi bertambah buzy nye nak study berlebih just like me ken , nak catch up ni sebab terasa diri amat lah slow ..
Hope my lovely follower flower lower ni boleh la tolong doakan anne kat sini ..
Okay korang tadah tangan bagi yang umat islam , cis dah macam perhimpuanan sekolah !

" Ya Allah ya tuhan ku , bantulah rakan ku ini dalam mendalami ilmu nya , permudahkan juga segala urusannya , amin ! "

Lots of love untuk korang , eh tak pe korang doakan anne malaikat doakan korang tau ..

ok lah nampak tak merapu sebab dah idea ni terbuku boleh buat novel agaknya ..

so entry kali ni nak kenal kan classmates yang superb bala bala ni !

Politeknik Sultan Idris Shah to UITM Sri Iskandar 
Rumah Tradisional : Case study
Muka budak DSB 3A wee !

Sebahagiaan perempuan ..
Nabil & Jekky 
So kalau ade yang berkenan di hati , jom lah berkenalan ..
bagi tau anne nanti anne perkenalankan ..

ok lah semua terima kasih sudi baca entry anne !

Sunday, January 6, 2013

Its About New Lovely Roomates 2012 PSIS !

8:53 AM 0 Comments
Assalammualaikum ..
So ali ni nak share la .. 
Eh memperkenalkan roomates baru yang cun melecun ni dengan kelebihan masing masing ..

Anne katil ( 1 ) so tayah perkenalkan lah sebab korang dah kenal kot ..
Jap up sekeping boleh jugak kan ..
#PunBoleh !

Thank you papa mama yang dah latih orang duduk asrama since form 4 kat Sekolah Teknik lagi ..
I love , I Miss & I Always Need you Papa Mama <3

Pintu bilik , bagi salam please dan lemparkan senyuman ikhlas ..
( 2 ) - Nani ..

Mawar diserah hujung terpencil ,
Bawa menjaja sana dan sini ,
Berkulit cerah bertubuh kecil ,
Sopan dan manja itulah Nani ..

- Azati Hanani -

Teyha , Aina & Lily ( Jiran bilik yang selalu anne ucap selamat berbuka puasa ) , Nani !
( 3 ) - Teyha ..

Bunga paha susun mendatar ,
Hiasan rumah hati gembira ,
Si manis Teyha bersama guitar  ,
Aktif peramah dan mudah mesra ..

Teyha comel kan ! , search la Teyha Sailormoon ..
( 4 ) - Emy ..

Sungguh ceria ketika di desa ,
Melur dikepit bawa ke jeti ,
Pendiam dia melawak ada masa ,
Berlesung pipit Emy si menarik hati ..



Alhamdulillah , so korang selamat berkenalan lah kay ..

Thank you ..

Tuesday, January 1, 2013

Selamat Tahun Baru & Happy New Year 2013 !!

7:10 PM 0 Comments
Assalammualaikum  ..

Syukur alhamdulillah ..
Siapa sangka kan dengan keizinan Allah ..

Kita semua dapat merasa berada di tahun baru ..
2013 ..

Papa , mama , family kat Damansara and kawan semua lah yang mengenali diri ini .. 
Kalau la sebelum ni ada terkasar bahasa ke gurau tak kena anne minta ampun minta maaf ..

Kakak : Raya kat kampung istana Batu Pahat , Johor !!
Thank you bila korang masih setia ada dengan anne ..

Walaupun anne buat pertama kalinya sambut tahun baru di perantauan ..
" Anne kat Poli ni ha Sabak Bernam pulak ! , usha pantai je lah "
Anne tetap happy kat sini dengan adanya , kawan kawan baru yang senasib ..

Al maklumlah semalam tak cuti so ada la class kan ..
But ya Anne tiada class but ada lah kerja nya ke Site la ..
Site Visit untuk assignment Pantai BNO ..

So macam biasa lah , tahun baru mest lah dengan azam dan semangat yang baru ..
Yes memang lah bila bila pun kita boleh berazam tapi tak salah juga ni kita jadi kan sebagai simbol dan tarikh bermakna untuk mulakan azam kita tu kay , so selamat berazam baru korang !!

Anne punya azam eh dah siap tulis diari pun biar lah anne je tahu apa azam yang belambak tu kan  ..
MATLAMAT HIDUP tajuk kat diari tu ..
hahaha hehehe huhuhu ..

Yang macam biasa naik jadi yang terbaik lah kan !!
Doakan anne dapat buat yang terbaik cemerlang dalam pelajaran tau , wish me luck ..
Ya Allah , permudahkan lah urusan kita semua ..

So , yang ada ni yang sempat gitu ..

Nak ucapkan kat korang si pembaca setia ..


SELAMAT TAHUN BARU 2013 & HAPPY NEW YEAR 2013 !!


Fashion Show Moslema In Style Halfest 2012

5:38 PM 2 Comments
Assalammualaikum 

Sorry ni nak share la sikit gambar anne masa kat pentas runway that day ..

Pentas Peragaan !
Photo Booth Pun hadoo !!
Ya memang lah berdebar kan ..

Crew tersayang !!


Make Up by Mea Sukri !! 


Anne ada tiga round , so pakai 3 pakaian la from different designer ..

- Kz Nabihah , Minaz Boutique Studio and Emystic Closet -

Kz Nabihah 




Minaz Boutique Studio 



 

Emystic Closet




So ini la pakaian yang and peragakan masa fashion show haritu ..

Semua model cantik cantik dan pakaian pun suberb habis almaklum lah local designer memang the best !!

Moslema In Style - Wanita Hari Ini Tv3

5:11 PM 0 Comments
Assalammualaikum 

Kat sini ada lah nak share kat blog , ya benda lama sudah kan tahun lepas la Moslema In Style ni ..
Sebab dah pernah janji nak share maka kena lah tepati kan ..

Hari tu adalah dapat masuk Tv lagi ..
Alhamdulillah kali ni kat TV3 pulak rancangan Wanita Hari Ini ..
Ada slot Halfest kan , ha kat situ lah anne ada ..
Mini Fashion Show Moslema In Style ..

Kali ini ..

Make Up : Linda Bridal 
Designer : Bil Emaan Collection 
Location : Halfest 2012 PWTC



Tu je lah mampu share thank you semua !!

Moslema In Style - Apa Kata Wanita TV1

4:58 PM 0 Comments
Assalammualaikum 

Ya sorry baru nak post kan , ni la muka yang first time masuk tv untuk modelling ..
haha kan ni anne bersama Anizon Hijab Stylish kelass ..
Jadi model duduk je pun dalam rancangan siaran langsung Apa Kata Wanita ..
Tarikh entah la tak ingat pulak ..

Gambar semua hasl ihsan En. Nik Ramzi AKW ..
Make Up : Azie Makeup Artist
Thank you tau ..

kiterang ready untuk reheasel .. 
Nampak tak fokus tuh dengar arahan ..
Semua yang terlibat sama ..
Tempat berpindah randah gitu ..
Fifie , Qila , Fynas , Hazwanie , Me and Nadia ..
The Catwalk model :)
Make Up Artist Mea Sukri with Wardah and the lovely model ..
The Designer for Moslema In Style Halfest Fashion Show ..
So ni je lah mampu kongsi kan ..
Thank You !!