Sunday, September 9, 2012

" Bengkel Hijab Sunsilk Bersama Scarflets "

12:55 PM 6 Comments
Assalammualaikum ..

Ha kali ni anne nak kongsi sedikit cerita gembira yang berlaku semalam ..
 
Alhamdulillah sudah tamat lah “Bengkel Hijab Sunsilk Bersama Scarflets” !!

Tempat : Hotel Westin Kuala Lumpur ..
Masa : 9.30 am – 2.00 pm ..

Kiterang kena mendaftarkan diri je kat Ballroom2 hotel and dapat la goody bag from Sunsilk dalam dia ada 2 set syampoo dan conditioner ..

Macam ni !! Nampak kan ..
 
Masuk dalam ballroom tengok meja and semua setting yang menarik ..
Atas meja ada disediakan cermin , glass , mineral water , pen , kertas , sweets hijau , selendang Sunsilk hijau , peniti dan keronsang pun hijau !! comel bukan ..
 
Firstly pengacara Wanita Hari Ini tu , Teh Syuhadah kan buat sesi pengenalan .. 
Ye anne orang pertama !!

Lepas tu ada la sesi bersama Bambang dimana dia seorang hair stylist terkenal la kat Malaysia n oversea pun .. Kepada yang tak berapa kenal la kan bagi tahu ni !!
 
Ye dia banyak kongsikan ilmu dia , pagi – pagi dah perah otak belajar biology tahu ?
Pasal masalah rambut dalam kelas bambang nanti serba sedikit anne kongsikan pada post akan datang tau !!

Now tiba la masa bersama the awek aweks Scaflets ken ken ..


Atiqah Uyun with Atikah :)

Mereka tunjuk lah gaya how to style our shawl kan ..
Ada 4 gaya dari mereka .. Intrested la jugak nak belajar time tu !!

Lepas tamat tuh , Teh Syuhada pun cakap kini tiba la masa kita mengumumkan pemenang RM 1500 ..
Menggeletar dibuatnya ..
Ya seperti yang saya tahu , anne pemenang minggu ke empat untuk tema ke pejabat ..
Bila kat depan dia temu ramah la pemenang , ya ya ..
  Cakap je la apa yang terlintas !!

Alhamdulillah semua memang satu pengalaman and memori indah ..
Amik gambar banyak banyak banyak juga lah .. 



Syok sangat sangat tahu tak !!

Family : 
Thank you sebab bagi sokongan and doa semua ..

 
Kepada Sunsilk Malaysia Lively Clean & Fresh : 
Thank you so much sebab telah memilih anne sebagai salah seorang dari pemenang mingguan ..

To pengundi di laman facebook : 
Thank you tau , hanya Allah yang dapat membalas budi dan sokongan korang semua lah .. 

To the 4 rakan yang bersama di bengkel : 
Kakak , Tika , Farahin and Rahayu .. Thanks sudi bangun pagi buta berikan semangat and tolong anne isikan kekosongan ni !!


Kepada Teh Syuhada yang dah mengacara bengkel , Bambang dengan perkogsian Ilmu dan Scarflets yang cun melecun serta tutorial nya , terima kasih daun keladi hopes dapat jumpa lagi okay !!

Rasanya boleh tak menang ucapan Terima Kasih terbanyak ? huhuuuuuee ..

Rajin u guys membaca , Ok lah itu sahaja kot !! 

Bubye , Thank you ..

Friday, September 7, 2012

Alhamdulillah Menang Sunsilk Tema Pejabat !

1:07 PM 0 Comments
Alhamdulillah ..

Mungkin lah kat facebook tu ramai dah tahu but still nak post ..

Thanks to everyone yang dah tolong undi untuk anne !!


Alhamdulillah tak sangka 10 terbaik dalam tema mingguan anne terpilih untuk menang ..

Terkejut masa dia call before tengok movie kat One Utama , blurr juga lah !

Thanks Audrey yang almost everyday call and send email ..

Rezeki , Esok ada bengkel with Sunsilk and i will meet all this my new friends ..

Ok lah thats all 

With Love , Anne Amtiyaj !!

Bubye , Thank you ..

Moslema In Style - Stailista - Dak Teropong Studio

10:48 AM 0 Comments
Assalammualaikum and have a good day guys !!

Cerita Rabu :  5 September 2012
 
Perh rindu nak update blog tapi mood tak sampai , biasa lah keja kita kan nak menaip apa yang terlintas dalam kepala ni ..
Mesti tunggu mood and kerajinan ..

Alhamdulillah dengan keizinan Allah anne dah selesai sesi ..
Jumpa amazing owner butik and pep's there !!
Famous mereka tuh , seriously tade sombong lansung ..

All the superb there , Sis Aida , Sis Emy , Sis Aishah , Sis Anizon , Khalila and bro ..
  Photoshoot untuk apa apa apa ?

Event : Moslema In Style 

Make up : Mea Sukri

Majalah : Stailista 

Butik : Zanrian MITC Melaka

Photographer : Dak Teropong 

Location : Dak Teropong Studio

Alhamdulillah sampai rumah dalam 9 malam gitu terus gerak rumah nenek .. 
Thanks papa , abang hafiz and adik tika datang amik , hujan hujan gitu ..
Mama thanks belanja new high heels from Blay ..

Yang penting pengalaman ni akan anne simpan sebab menarik gila !
All the models memang lah cantik cantik and tak sombong malah ramah-tamah gitue ..

Sorry persalinan anne belum sampai , hehhehe ..
 Make up Mea Sukri memang lah tahan lama , seriously !!
Thanks tau sudi make up all of us .. 
Tahan penat gitu , sabar je lah kan ..

Studio Dak Teropong yang happening dan berpengalaman of course !! 
Enjoy tu memang enjoy ..

Owner Zanrias :) Izan Yahya !!
Pakaian from Zanrias pun selesai and rasa confident je buat si pemakai , seriously !


Love it love it love it !!

Semua ni mesti ada keberanian and banyak lagi anne kena study ..
 Jangan lupa Majalah Stailista and Moslema In Style tau , ada fashion Show nanti , cepat tempah tiket !!

Insyaallah doa kan anne berjaya dalam apa saja bidang anne okay ..

Organizer and Admin " Moslema In Style " : Thank you so much !! 

Semua semua lah , Thank you tau ..

With Lots Of Love , Anne Amtiyaj ..

Terima kasih , assalamualaikum .. dedaaaaaa !!

Saturday, September 1, 2012

Photoshoot Outdoor Shah Alam

6:04 PM 2 Comments
Assalammualaikum ..

Ni lah rupa muka perempuan penat tapi nak juga photoshoot bagai ..

Ni sewaktu anne lepas casting kat studio " Dak Teropong " kat Shah Alam ..

Alhamdulillah , selesai !

Komen of the day : Photogenik tapi sila belajar catwalk ..

Thank komen tu ya sis ..





Thanks Photographer and driver of the day : Abang Hafis !

Kak Jue as a Make Up Artist ..

Para peneman and pemberi semangat , Family , Kakak and Adik tercinta ..

Friends !! Bff !!

And i dapat menempah 1 tempat dalam casting tu , berjaya :)

Alhamdulillah ..

Ok lah nak practise catwalk catwalk ..

Biasa kan heels 5 inches paling tidak , hamaigadd !

Thank semua and wish me good luck ..

Doakan anne berjaya didunia and akhirat tau , aminn ..

Bubye , terima kasih !

Salam Kemerdekaan Malaysia Ke 55 To All Of You !!

5:53 PM 0 Comments
Alhamdulillah masih lagi dapat bernafas dengan ketenangan sebagai rakyat Malaysia ..

Assalammualaikum !

Hi , ni semua plan mama untuk abadikan kenangan ..

See :)


Kenapa ramai ? sebab ada 3 keluarga lah ..

Ni nak celebrate birthday mama !!
 
Abaikan muka serabot kami :)
Ok lah , masa kat twitter pun sampai bagi anne gelaran ?

" Wanita Patriotik "

wakakka .. yelah tweet #merdeka55 #twtupmerdeka bagai ..

I Love Malaysia , Bangga jadi rakyat kepana negara yang berbilang kaum dan agama :)

Ok lah itu je ..

Thank you tau singgah sini ..

Photoshoot For Casting !

5:47 PM 0 Comments
Assalammualaikum ..

Nak pendekan cerita ni pula ..

Anne kena ada full body picture nak print out and send untuk casting Moslema In Style ..

Tu je ..

Thanks to Abang Hafiz as a photographer !!

Me with out make up ..

At One Utama Shopping Centre yeah ..



my last picture ! sy pilih ini ..
Ok lah alhamdulillah casting berjalan dengan lancar ..

Ok lah itu sahaja !

Daa , thanks uolss ..

Photoshoot Shawl ke Pejabat :)

5:42 PM 0 Comments
Assallammualaikum semua !!

Just nak share la ni antara captured yang sempat untuk send ke Sunsilk Malaysia nak join contest lah ..

Just a simple ! A B C :)


But sorry la semua pic da compress bagi saiz kecil so nak berapa la kualiti dia kan ..

More at facebook :)

Thanks for coming here dear friends ..

Salam !