Friday, August 10, 2012

Rumah Oh Rumah , Hari Nak Raya Nie !!

Assalammualaikum ..

Sebulan dah macam ni , tak boleh tidur sangat .. 
Bising gile !! 
Ketuk sana ketuk sini .. 
Rumah renovate tak siap siap lagi ..

Lepas tu time ni jugak la perabut pekakas baru nak sampai , time jugak lah abang long nak pindah .. 
Ok lah buat satu satu .. 
Bereskan tingkat dua bilik mama dengan set baru dia ..
Pastu naik tingkat tiga kemas barang along bawak turun .. 
That day macam gile dah naik turun naik turun ..

Tahu tak setiap hari kena mop byk byk byk kali ..
Rumah macam muzium tinggal bertutup sana sini ..
Berdebu , kalau sahur ok lah ..
Berbuka ? Beli beli beli ..
Tapi kalau everyday beli boleh bertambah botak ..
Jangan amalkan !!
 
Yang best bilik atas sekarang jadi tempat lepak , buat kuih and bilik sidai kain .. ahahhahhax ..
Siang kami tidur , malam je berjaga ..
Kalau rajin tolong akak jahit ..
Al maklumlah lah tempahan baju raya customer dia , belambak ..
Everyday tidur lewat pagi ..

Ape pun akak superb sebab dia dah siapkan my baju raya !!
Thanks akak ..

Motif kat sini , semoga semua dipermudahkan urusan dan selamat ..

Risau ni hari nak raya rumah kontang kanting lagi macam ni .. 
 
Insyaallah abang tu cakap sebelum raya siap ..
Aminn ..

Thanks uolss bace soksah sokseh mariaaaa ..
hehehhe ..
bubyeee !! ketemu lagi ya ..



4 comments:

  1. Jue blum prepare ap2 pn u raye.. baju raye pn xde lg.. sob sob.. anyway, jue dh follow sini... ^_^

    ReplyDelete
  2. hehe. untonglaa.. meriah jew family.. hermm.. mizs M dah done follow anne ain... :) terima kasih ye bab lawat blog Mizs M ary tue.. :)

    salam satu Blogwalking :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhaha .. biase biase je :) thanks jugak !!

      Delete