Thursday, August 30, 2012

Undi Nurul Ain dalam Sunsilk Lively Clean & Fresh :)

2:44 PM 0 Comments
Assalammualaikum ..

Post kali ni macam nak minta tolong sikit lah ..

Anne ada join contest sunsilk yang dalam TV tu ..
Nampak tak nampak tak ..

So perlukan " UNDI " juga lah macam biasa ..

But its complicated sikit sebab nanti kena isi online form ..
Tiada paksaan .. Kalau korang tolong alhamdulillah ..
Thank you banyak banyak !!

Apa pun first : " LIKE " - Sunsilk Malaysia ..

Clean and Fresh ..

keluar ni ? tekan bulat bulat tu ..
 Kenapa 3 bulat sebab anne try join 3 minggu ..
hahhaha tamak ?
mana ada mencuba nasib .. menang kalah adat bertanding katakan ..

Ni anne : Minggu kedua : Tema Hari Raya :)
Tekan yang ni untuk cari album ..
 Ha ha 3 album ada anne : Nurul Ain Binti Amtiyaj Ahmad .. tau tau !!

Minggu ke tiga : Tema Rumah Terbuka ..
Minggu ke empat : Tema Pejabat ..
Alhamdulillah berjaya post pasal ni .. 

Hope ada yang dapat tolong undi anne and rakan lain yang anda rasa turut layak ..
Hahahah ..
Ok thank you , salam ..

Selamat Hari Raya 2012 Blogger !

1:43 PM 0 Comments
Assalammualaikum 
So dikesempatan ini anne ingin mengucapkan ..
Teng teng teng ..
ya of course !

" SELAMAT HARI RAYA MOHON AMPUN DAN MAAF "

ups ! jika terdapat kekurangan dan kesilapan dari mula anne melibatkan diri dalam bidang penulisan blog org mana mana akaun yang anne pernah post ..

Facebook and Twitter terutamanya ..
yelah post tak ingat dunia kadang termarah terkasar terjiwang dan pula ada terasa ..

so sorry , 0 - o tau guys ..

my lovely family pun turut mengucapkan salam aidilfitri buat semua :)
 Raya tahun ni biasa jer , al maklumlah dah besar ..
warga perempuan :)
sehati dan sejiwa :) i dont mind apa orang nak ejek but i like sedondon ..
But Alhamdulillah tahun ni duit raya paling banyak ..

Jap raya macam biasa balik Batu Pahat , Johor lah !

Ok lah itu sahaja ..

Assalammualaikum ..

Ups tadi ade yang cakap wish lambat ?
eh eh eh bagi la peluang raya sebulan ..

ok itu sahaja , bubye ..

Tuka Lagu Blog !

1:24 PM 0 Comments
Salam hai follower :) ok anne dah tuka lagu untuk blog .. jangan tidur pulak bila mendengarnya ..

Selamat mendengar ..

( I Bound To You - Christina Aquilera )

Sweet love, sweet love, 
trapped in your love I've opened up, 
unsure I can trust My heart and I were buried in dust Free me, 
free us
You're all I need when I'm holding you tight If you walk away I will suffer tonight
I found a man I can trust and boy, 
I believe in us I am terrified to love for the first time  
Can you see that I'm bound in chains?  
I've finally found my way
I am bound to you 
I am bound to you
So much, so young, 
I've faced on my own  
Walls I built up became my home  
I'm strong and I'm sure there's a fire in us  
Sweet love, so pure
I catch my breath with just one beating heart And I embrace myself, 
please don't tear this apart
I found a man I can trust and boy, 
I believe in us I am terrified to love for the first time  
Can you see that I'm bound in chains? 
I've finally found my way
I am bound to you I am bound to
Suddenly the moment's here, 
I embrace my fears All that I have been carrying all these years  
Do I risk it all? 
Come this far just to fall? Fall
I have entrusted, boy, 
I believe in us  
I am terrified to love for the first time  
Can you see that I'm bound in chains?  
And finally found my way
I am bound to you 
I am, ooh 
I am 
I'm bound to you


thank you :)

Thursday, August 16, 2012

Make up by SimplySiti uolss !!

6:57 PM 2 Comments
Assalammualaikum ..

Pada suatu malam tu pulang dari menghabiskan duit !!

terus terus terus ..

Kiterang try make up simplysiti ..

1 2 3 say cheese ..

hamaigadd !! sakit bahu akakkxxx ..

sis , u pose over kat belakang .. why why ??

yippie shock sendiri ..

mata terbuntang , kau hadoo ?

apakah tudung ku sedemian ..

ala ala korea dah la pulak .. hadoi !

muncungkan mulut anda juga ya !!

benci tengok muka lu yang tengah usah wa x puas hati .. pesal ?

tika nak tembak sebab , i tolong akak garukan hidung dia dimalam hari ..

anak perempuan papa pia :) amtiayaj we loves u !!

akak , mulut u laserrr .. siaplah one day !!

i still sayang both of u .. thank you ..

Okay , ini lah hasil transform selepas menggunakan produk "SimplySiti" ..

Semangat dan self confident terus menaik meningkat !!

Thank you sudi menyinggah ..

Friday, August 10, 2012

Rumah Oh Rumah , Hari Nak Raya Nie !!

1:59 PM 4 Comments
Assalammualaikum ..

Sebulan dah macam ni , tak boleh tidur sangat .. 
Bising gile !! 
Ketuk sana ketuk sini .. 
Rumah renovate tak siap siap lagi ..

Lepas tu time ni jugak la perabut pekakas baru nak sampai , time jugak lah abang long nak pindah .. 
Ok lah buat satu satu .. 
Bereskan tingkat dua bilik mama dengan set baru dia ..
Pastu naik tingkat tiga kemas barang along bawak turun .. 
That day macam gile dah naik turun naik turun ..

Tahu tak setiap hari kena mop byk byk byk kali ..
Rumah macam muzium tinggal bertutup sana sini ..
Berdebu , kalau sahur ok lah ..
Berbuka ? Beli beli beli ..
Tapi kalau everyday beli boleh bertambah botak ..
Jangan amalkan !!
 
Yang best bilik atas sekarang jadi tempat lepak , buat kuih and bilik sidai kain .. ahahhahhax ..
Siang kami tidur , malam je berjaga ..
Kalau rajin tolong akak jahit ..
Al maklumlah lah tempahan baju raya customer dia , belambak ..
Everyday tidur lewat pagi ..

Ape pun akak superb sebab dia dah siapkan my baju raya !!
Thanks akak ..

Motif kat sini , semoga semua dipermudahkan urusan dan selamat ..

Risau ni hari nak raya rumah kontang kanting lagi macam ni .. 
 
Insyaallah abang tu cakap sebelum raya siap ..
Aminn ..

Thanks uolss bace soksah sokseh mariaaaa ..
hehehhe ..
bubyeee !! ketemu lagi ya ..



Thursday, August 9, 2012

Alhamdulillah , Saat Bahagia :)

6:30 PM 0 Comments

Assalammualaikum and hai ..

Ya right , ni cerita terbaru .. Semalam lah uolss .. 
Semalam tetibe rasa macam nak bangun pagi tau .. 
Biasalah tak boleh tidur and tak sure kenapa walaupun penat tolong akak menjahit and buat kuih raya pagi ke malam .. 
Pagi terus online facebook : Anne Amtiyaj : terbaca saida post kat group pasal result kursus CIDB tuh .. Alhamdulillah !!
Anne tergolong dalam pelajar yang lulus ujian tuh and dapat lah dua Sijil nanti yang Anne rasa penting buat diri Anne nanti ..

Tetibe pulak dah ..
see ade budak computer tu post katanya result sem akhir dah keluar ..
Anne terus check , cehh mana ada .. Ok fine result Practical Semester 3 pun belum tahu apalagi Semester akhir ..
Entah berapa minute lepas tuh Saida send IM kau dah check result ? katanya cepat lah check .. 
Ok fine , terus check .. Dup dap dup dap jantung .. Bila tengok dah ..
Alhamdulillah !! 
menjerit sampai akak terjaga and marah .. 
Tak penah sangka dapat result macam tu , bersyukur .. Gembira sangat sangat terus bagi tahu Papa and Mama .. terus contact Ayin ..

Lagi lagi lagi ..
Lepas tu result Practical pun keluar .. 
Alhamdulillah !! 
Anne berjaya Lulus Cemerlang .. 
Dalam satu hari tu banyak kabar gembira .. 
Syukur dengan nikmat and rezeki dibulan Ramadhan ni ..

So sekarang akan fikir untuk sambung belajar lagi , hope korang semua akan terus mendoakan kejayaan anne dimasa hadapan .. 
Kepada family , lecturers , teachers and friends semua thank you so much !! 
Syukur Alhamdulillah ..

Berbuka Vs Reunion Dorm Seroja Cempaka SMTSKL 2012 !!

6:27 PM 0 Comments
Assalammualaikum ..

Yup plan punya paln punya plan kita berbuka di Bukit Bintang !! 

Yup , Ahad lepas 5 Ogos 2012 .. 

Ngeh Ngehh ..

Korang memanglah happy gile dapt tengok gelagat semua .. 

me , ayu , atin , fara and ira ..

nad , me , ira and fatin .. dalam tren pun jadikk !!

Fatin thanks amik and hantar i balik rumah okay ..
Syok shopping ngan korang ..

Kepada yang hadir , Hana , Ayu , Anis , Fara , Ira and Fatin .. 
Thanks !!
Kepada yang tak hadir .. 
Next time kita jumpa tau .. 
Rindu korang .. Study smart !! Take care sayangs ..

Ok lah tu je ..Thanks ..

Floria Putrajaya 2012 !!

6:18 PM 0 Comments

Assalammualaikum ..

Floria Putrajaya 2012 .. 
Ok tak perlu cerita pun semua pun dah tahu ken ken ..

Thanks abang hafiz untuk semua gambar kenangan ni !!

with cousin kak eja , akak and adik :)

with Mr Bonzai !!
Menyempatkan diri ..
Anak perempuan papa and mama ..

Memang kita dikelilingi dengan bungaan yang cantik giler ..
Sejuk jer but sorry to say berlecak !!
Cerita pun tak guna sebab benda dah basi .. huhuhuuux ..

So korang tengok jela ni keh ..

Ok done , thanks guys ..

Selamat Pengantin Baru Cousin !!

6:08 PM 0 Comments

Assalammualaikum ..

Just nak share picture masa kat Bukit Jalil ..
Kakak sedara punya wedding day ..

To Kak Siti Aidatul Sarah & Husband :

me and fasya ..
me , fasya , kak baity , dania , kak fiza and adik ku atikah ..
Kak Baity , me , dania , fasya and kak fiza ..
Kenapa anne rendah , well berseliper jer !!
Pengantin :)
Nenek belah mama .. ( Hajah In Chun )
Ada ada ..
Cousin 1 Malaysia ( Cucu Pakistan , Omputih , Mamak And Cina )
yang sama kan kami cucu arwah atuk Daud n nenek ( Bugis n Cina )
Dengan retisss uolss .. best borak bila abg Zef buat lawak ..
( Mertua vs Menantu , KL Gangster 2 dll ) 
Selamat Pengantin Baru ..
Semoga berkekalan hingga keakhir hayat ..
Happy selalu and dikurniakan cahaya mata yang cantik soleh and soleha okay ..
Bussines terus maju and success dalam kehidupan berkeluarga ..
Tahniah !!

Kenangan Join Famous Amos :)

5:43 PM 0 Comments


Assalammualaikum and hai semua ..

Anne pun tak sure sama ada , ada pembaca setia yang menunggu post anne or memang tak de ..
Its okay lah I don’t really care about it ..

Alhamdulillah setelah lebih kurang dua bulan anne still berkesempatan and dikurniakan jari jemari yang indah untuk terus menaip dan berkongsi cerita dengan para pembaca semua ..

Anne tanak cakap la blog anne bersawang ke hape sebab tak Nampak sawang pun kat page anne ni ken ken .. huhuhuu .. Selepas tamat je paper akhir lebih kurang dua bulan yang lepas .. 
Anne terus je gi one utama and cari kerja lah .. 
Part timer je pun mengisi masa lapang and carilah duit raya sikit ..

So kakak lah yang teman gi cari kerja .. Happy sangat bila dapat kerja kat Famous Amos One Utama tuh .. Cerita pasal kerja , everyday akan berhadapan dengan cookies and chocolates !! 
Tak pernah Anne bayangkan dapat kerja yang sentiasa berhadapan dengan oven yang panas .. 
Yang bestnya dapat pengalaman buat cookies Famous Amos , susun chocolates , letak toping untuk keke , bungkus hamper and top up gula2 and gummies , fuhh macam macam ..


Masa kerja kat situ , dapat staff and supervisor yang awesome sangat nama dia Wan Nur Liyana a.k.a Yana .. Yana memang boleh kouutimm abis ngam lah kiranya .. 
Kiterang lalui masa kat Famous Amos tu dengan tabah and berdedikasi kot !! ahahhaha .. 
Kiterang banyak kongsi cerita susah senang katekan ..
Bila nak berhenti memang lah terpaksa sebab nak amik lesen , tolong akak siapkan tempahan baju raya yang banyak tuh ..

Antara kawan awesome yang penah jauh jauh melawat anne kerja ?
Ada ada .. Izzatie , Ayu , Saida , Abang Chik , Fatin and sbf !! Wah best gileeerr .. 
Penah juga terjadi , anne Nampak pensyarah makanan ramai ronda kat out uh .. Tegur lah .. 
Rupanya ada Seminar Halal kat bangunan sebelah .. Borak lah kat kaunter ken ken ken .. 
Btw , Ayin pun selalu datang jenguk anne .. Selalu buka puasa sama gak .. TQ bie ..

Cuti okay lah , seminggu satu kali jer .. 
Tiap-tiap minggu tengok movie .. Ayin temankan .. hehehheh ..
Kalau nak cerita pasal famous Amos dan keseronokannya .. Tak habis .. 
Jap pape pun thanks papa sebab bagi duit everyday and jemput and hantar anne .. 
I Love You .. Bubye ..

Thanks semua ..