Thursday, April 19, 2012

Melepaskan Sesuatu Yang Disayangi

Assalammualaikum :)

Bersyukur kita ke hadrat ilahi dapat lagi kali ini saya mengarang sesuatu untuk saya memuatkan ke blog saya yang tidak seberapa ini .

Alhamdulillah dapat kiranya jari jemari saya dikerakkan disamping adalah satu senaman sihat buat tulang jemari saya .

So hari ini saya nak ulas satu ayat yang saya gemari dan juga menjadi antara ayat dah falsafah hidup saya selama perjalanan kehidupan saya ini .

Saya ini juga telah saya gunakan sebagai " bio di twitter saya @anneamtiyaj "


" If you love something , let it go . If it comes back to you , its yours forever . If it dosent , then it was never meant to be "

translate to Bahasa Malaysia 

" Andai kamu menyayangi sesuatu , biarkan ia pergi . Jika ia kembali semula kepada mu , maka ia milik mu selamanya . Jika tidak , ia tidak akan pernah bertujuan menjadi kepunyaan mu " 

so maknanya , kalau orang yang kita sayang terpaksa pergi meninggalkan kita kan ? 
Biarkan lah dia pergi sebab dia tak pantas untuk kita pada waktu itu . 

Bayangkan dia tinggalkan kita , lepas tu kalau dia tak bahagia tanpa kita . 
Mesti dia akan berusaha and cari kita balik .
Masa tu Allah buka dah hati dia betapa pentingnya kita and pengorbanan kita .
Maksudnya dia dah menyesal la tuh .

So kalau kita sayang dia tak salah untuk kita terima dia , insyaallah mungkin itu kemaafan terakhir dan itu juga selamanya.

step seterusnya : kita hanya mampu berdoa untuk yang terbaik .

Macam biasa lah jodoh dan pertemuan kan di tentukan Allah .
Setiap yang berlaku pasti akan ada hikmahnya , percayalah .

Kalau ada sebab mestilah ada penyebab atau disebabkan , renungkan .
So jangan lupa cari jalan penyelesaian yang terbaik okay !

Ok lah terima kasih kerana sudi membaca :)

No comments:

Post a Comment