Tuesday, April 17, 2012

Melacca , Malaysia ( wonderful world heritage city )

Assalammualaikum and Hi you alls rindu sangat da nih !!

Apa kabar semua macam biasa la anne nak share dengar readers pasal kehidupan anne sedikit sebanyak di Malaysia .

Tempat menarik yang dilawati and aktiviti anne seharian .

For this one anne nak cerita about Malacca, Malaysia .

Alhamdulillah dapat sekali lagi anne ke melaka bersama rakan seperjuangan sejurusan .

By the way , kiterang bukan la holiday semata actually kiterang ni buat research pasal rumah tradional melayu Melaka at Kampung Morten .
Please Wait ! Hold on about Malacca City yeah .



Isnin , 2 April 2012

Anne nak cerita pasal lawatan kiterang ke Stadium Akuatik Bukit Jalil and Stadium Nasional Bukit Jalil .
Memang teruja lah sebab at that time masuk guna pintu vvip and dapat lepak kerusi vvip , jalan jalan atas bar lapan and snap picture atas rumput mahal tu !!






Batak ke tak batak , anne don’t mind orang nak cakap apa coz anne tak pernah membayangkan dapat perhormatan sedemikina rupa .

Praise to Allah , Alhamdulillah .



Wow oh my Prada ! From Sabak Bernam to Bukit Jalil then to Melaka , It’s a long journey ken ken .

Kiterang dukat kat Dream Hotel at Bandar Hilir rasanya .
Malam tu after dinner kiterang dibawa ambil angin malam kat River Cruise , best lah dapat tengok Melaka yang semakin membangun dan mempunyai permandangan yang indah .






Selasa , 3 April 2012

Dalam pukul 8.00am kiterang gerak to Bandar Bersejarah Melaka untuk kiterang start our research and we all kena pilih 5 bangunan bersejarah untuk lukis bangunan tuh untuk subjek Lukisan Persembahan .








Tengah hari kiterang lunch kat Mcd ramai ramai , solat and jalan jalan la .




2.00pm kiterang kembali berkumpul untuk ke Kampung Morten untuk subjek Lukisan Kerja .
Apa yang kiterang harus lakukan? Setiap pelajar telah dibahagiakan kerja dan rumah masing-masing untuk diukur and mengkaji latar belakang rumah tersebut .
Anne jadi reporter lah jawabnya tanya itu dan ini .





So melihat kepada fizikal kawan semua memanglah penat sangat , but Alhamdulillah lawatan penduduk mesra sekali dan rumah Melaka disana cukup indah dah cantik .
Malam macam biasa la , dinner kat Bandar Hilir .

Rabu , 4 April 2012

Terasa sekejap duduk Melaka sebab memang best sangat !
Sebelum balik kami sekali lagi berpeluang untuk mengambil angin terakhir di Melaka .
Yang jalan makan angin saja ada yang shopping sakan pun ada , biasalah bercuti .







So untuk keesokan harinya kami still datang kelas !



Aku sayang korang !!
Okay thanks for reading !!
Selamat Datang Ke Melaka Sebab Anda Tidak Akan pernah Menyesal !!
I LOVE MELACCA !!
Bubye :)

No comments:

Post a Comment