Saturday, April 14, 2012

Khidmat Komuniti Rumah Anak Yatim Sekendi , Sabak Bernam .

Assalammualaikum and Hi !!

So selamat membaca okay .

Untuk semester ini anne ade tak percaya yang anne terpilih untuk tergolong dalam 10 tunggak utama Sekretariat Rukun Negara Kolej Komuniti Sabak Bernam .

SRN ni adalah kelab yang ahli nya terdiri dari seluruh warga kolej dan tunggak utamanya dipilih oleh pensyarah sendiri .
Alhamdulillah anne terpilih sebagai naib president daripada hasil undian ahli .

Sekretariat Rukun Negara ni berfungsi sebagai mengingatkan kembali kepada pelajar dimana pentingnya sifat kewarganegaraan dan sejarah sesebuah Negara .
Bagi kesedaran kepada pelajar lah , pentingnya semangat patriotik lah .

So that day , we alls bergabung Jawatan Perwakilan Pelajar (JPP) , Pembimbing Rakan Siswa (PRS) and Sekretariat Rukun Negara (SRN) untuk khitmat komuniti membuat lawatan mesra di Rumah Anak Yatim Sekendi, Selangor .


Seminggu sebelum kami ke sana kami telah menjalan kutipan derma dan sumbangan dari seluruh warga kolej dan ia mendapat sambutan .

Anne jadi pengacara majlis jer . Spontan time tu . Buat jer la apa yang termampu , mira and ihsan yang tolong untuk sediakan text , thank you tau !



Alhamdulillah , terima kasih kepada semua yang telah menghulurkan sumbangan kerana sedikit sebanyak ia dapat meringankan bebanan .

Best giler sebab dapat mengisi masa lapang hujung minggu and beramah mesra dengan penghuni rumah anak yatim tersebut .

Kami ditemani oleh dua orang pensyarah kolej iaitu Puan Esuryati dan En. Bukhari .

Masa yang singkat telah kami manfaatkan sebaiknya dengan menyelitkan beberapa aktiviti telah dijalankan seperti senaman erobik , ice breaking, telefon berkarat, kotak beracun and membina bakat .
Alhamdulillah aktiviti yang dirancangkan berjalan dengan lancar .

Thank you Asri untuk semua photo kenangan nih kay !


Harapan saya agar saya dapat kembali ke rumah tersebut dan berjumpa mereka lagi , amin .

: sewaktu menaip bingkisan ini anne sedang selsema dan kurang sihat :

Itu sahaja , terima kasih !!

2 comments: