Saturday, March 24, 2012

Best Friend Design !

11:10 AM 2 Comments
Assalammualaikum and Hi !

So ni adalah projek for assignment kawan anne kat kolej .
So ecah and wani as a designer la untuk baju yang awesome habis nih !

Bayangkan baju ni macam hasil anyaman ribbon babe .
Anne memang teruja .
cerita bout shoot ni , tengah malam dalam pukul 11.00pm tuh .

Photographer : Miera Hidayu budak taiping ( tak pergi kursus )
Ni guna camera handphone jer , memandangkan semua tak bawa camera !
alahai ok jer , tade hal kan .

Muka memang hudoh , tak kisah pun pucat lesi gini !
Orang sakit pun tape , demi kawan kawan !
Anne memang sempoi , dalam banyak banyak , i love this sebab pakai seliper je ! 
To Siti Aisyah & Nur Hazwani :

All the best . 
Goog luck !
Anne and kawan semua doakan both u guys berjaya dalam hidup !
One day jadi designer yang meleeetts and disegani oleh pelanggan and top model .
Amin amin amin .


Ok lah , to semua yang dah terlibat , thank you juga !
Bubye , Happy selalloooooo kay .
DaaDaaDaa :)

Jam !

10:23 AM 5 Comments
Assalammualaikum and Hi guys !

So nak cerita lah ni sikit .

Share jer . First time dalam hidup anne merasa pakai jam G - Shock original !
Seriously yang ciplak pun tak penah yang original dah pernah .
Teruja lah kan , tapi ni bukan anne punya .
Kawan lelaki punya .
Thank you bagi try di tangan i ye u !

Jam pink tu anne punya , kakak belanja .
Tika yang nak dulu pastu anne pun terus cakap kakak , nak jam gak !
Lama dah jam tu dekat sebulan kot .
Murah gila 2 RM10 kat Jalan TAR .
( Jalan Tunku Abdul Rahman )
I have no problem with brand yang penting i minat and suka .

Tapi biasa la kata jam 5 hinggit , so macam  nak kena beli jam lain dah !
You , you , you ada sesape nak belanja i jam ?
 ahhahaahaa .

Jeng Jeng Jeng !
So itu jer ! bubye , thank you guys <3

Sepetang Bersama Balqis !

10:05 AM 0 Comments
Assalamualaikum and Salam 1 Malaysia 

So first of all thank you so much Iradatul Nabilah for the cake !

Doraemon :)

ira semua dapat merasa cake nih . 
Kakak cakap sedap weh .
Untuk warga SPK sentosa comel sangat cake korang hantar balik rumah ni .

Adriana Nur Balqis
So bile anne yang dah penat balik bagi dia minum , apa lagi lah tidur !

Maghrib tidur ? elok la tuh sayang ! kejap jer .

Ok lah , thanks baca ! ira . thanks tau cake tuh !

Wedding Media !

9:43 AM 0 Comments
Assalammualaikum and Hi !!

So semalam penat sangat lah baru balik Damansara kan .
malam tu terus jer ikut Tunang kakak , Abang Hafiz and kakak gie office part time dia !


So me and kakak yang dah sangat mengantuk pun boring ! 
Tapi tu la first time gi situ .
Best sangat !

Luyu ! Mata tak statik weh . ahahhaha . tara kisah !
besar kan mata anda !
Best Part ! 
Kad kad kahwin !
To abang Hafiz :) thank you bawak sini ! Enjoy !

Selamat Bertunang Kak Lily & Abang Adi Shafiq !!

9:07 AM 0 Comments
Selamat Bertunang Kak Lily & Abang Adi Shafiq !!

Assalammualaikum and Selamat sejahtera !
So today nak updated pasal hari pertunangan kak lily yang sudah berlansung .

Tema for that day : Pink !
Tidak , Maria love that colour much weh !
So nampak macam sweet jer bile pink pink merah jambu gituu .
Pelamin mini pun comel banget lagi lagi keserian and keceriaan bakal pengantin tu terserlah .

To Kak Lily & Abang Adi shafiq :

mama , tika , kak intan , kak lily , kak yatt , me
Selamat Bertunang ! semoga Berjaya melahyari bahtera pertunangan terus sampai ke gedung perkahwinan sebab nak beli baju and barang kawin . huhuhu . Hopefully kekal bahagia sehingga ke akhir hayat and dikurniakan cahaya mata . Abang Adi selamat datang ker Family Kayu Ara , hope u will enjoy this family yang boleh boleh la . jeng jeng jeng ! apa pun . SELAMAT BERTUNANG LAH !!

From Hayati Amtiyaj Couture :

Thank you for using our services .
May you and your partner pleasure , stay forever to the and of life !


designer of the day : Yatt !
Okay lah , thanks for stay cool for my missuthinkicare.blogspot.com .
With love , Anne Amtiyaj !

Thursday, March 22, 2012

Demam Di Temani Karib Tersayang :)

9:42 PM 0 Comments
Assalammualaikum and hai semua !!

Post kali ni still im not feeling well but degil and rasa tak sabar nak luahkan perasaan nih !
Masa isnin tu puasa so mungkin gastrik .
Pagi tuh dalam kelas kepala sumpah dan pening sangat tapi still sayang nak buka puasa .
So bila petang tu macam tangkap feeling gile ! 
Seriously macam time tu nak balik Damansara pun ade .
Yerla kan bile teringat kalau sakit kat rumah okay la sikit family ada .

Tak caya tengok lah apa yang anne tweet kat twitter nie .

1

2

3

4
So masa berbuka pun just air kosong !! 
mana tak nye minum jer pun muntah jer meluak , memang tak tahan lar .

Ada kawan yang tolong urut .

Ape pun korang student dorm Sentosa .
you guys rock my world !!
TERIMA KASIH SUMPAH JATUH CINTA 

huhuhu lebih boleh lebih lebih jangan ye .

Untuk para friendzass di facebook twitter blog ape ape la yang dah bagi semangat and mendoakan untuk anne , Para lecturer yang dah amik berat paksa gi klinik pun still nak cakap gak terima kasih !
Thank You So Much !!

ok lah itu jer kot .


Wanita dari Tulang Rusuk Lelaki :)

8:34 PM 0 Comments
Mengapa wanita dibuat dari tulang rusuk lelaki, 
tidak dibuat dari tulang tengkorak kerana wanita bukan tercipta untuk disanjung-sanjung, 
wanita tidak pula dibuat dari tulang kaki kerana wanita tidak tercipta untuk ditindas dan dijadikan alas, 
betapa wanita dibuat dari tulang rusuk kerana wanita tempatnya adalah di samping lelaki sebagai pendamping, 
sebagai sebahagian dari hidup lelaki dan kerana tulang rusuklah yang paling dekat dengan jantung ( heart ) adalah untuk disayangi, 
untuk dicintai dan untuk dilindungi dengan sepenuh jiwa raganya !!

Thanks : best friend forever sis Ayu !

kenangan sem 1 kita naik sampan :)

Tuesday, March 20, 2012

Batavia Photoshoot :)

8:22 PM 0 Comments
Assalamualaikum and hai semua !

First of all sorry lambat updated memandangkan tiada masa yang sesuai .

Ni cerita lama la tapi nak kongsi gak dengan blogger and reader tersayang nih kan .

Ni nak cerita lah first time photoshoot batavia .
Fuyooh macam best lah .

Pakai hitam jer tup tap usha pic tuh dah betukar warnanya .
So sape la yang tak teruja kan .

Tapi maaflah dah agaknya  4 Bulan tak jumpa dslr tu yang kaku amat sangat + malu lagi .

So ade la nak share sikit hasilnya .

Photographer : Shah Rizad Arshad & Eru Katana :)

Womens Day 2012 :)







To Aza Shima thank you so much teman i !

To kawan dorm sentosa thank you so much juga sebab dah sediakan semua ek untuk anne !









So ni next batavia photoshoot selepas dua minggu . 

Yang di atas tu la kan :)

so ni antara kawan yang dah datang memeriahkan majlis for that day !! :)

Miera , Saida and Nikky !

So untuk semua yang sama terlibat ke ape ke thanks !!