Wednesday, November 30, 2011

Jika Anda Ada Kekasih Baru & Kegusaran ??

1:57 PM 0 Comments
Jika anda ada 2 kekasih atau sbf/sgf . Tidak salah jika anda berani memilih la pasangan yang ke 2 kerana :


- yang ke 2 itu tidak akan hadir jika yang 1 berterusan menjaga anda dan menghargai anda .

- yang ke 2 lebih memahami sifat kamu yang kini yang lebih penting dari sifat kamu yang dahulu .

- yang ke 2 muncul apabila yang 1 byk melukakan hati kamu .

- yang ke 2 selalu bersama anda disaat anda perlukan tempat untuk mendengar masalah anda dengan yang 1 .

- yang ke 2 berterusan memberikan semangat disaat yang 1 berterusan menyalahkan anda .

- yang ke 2 terus menerima dirinya sebagai yang ke 2 kerana hadirnya untuk membuktikan bukan semua wanita itu kejam belaka .

- yang ke 2 itu lebih bersabar kerana terpaksa mendengar rintahan kekasihnya yang masih bersama yang 1 .

- yang ke 2 itu tabah atau selalu akan merasakan dirinya harus bersedia apabila saat dia bakal ditinggalkan .

- Menjadi lumrah dunia yang baru itu memang cantik dan indah belaka .

- tidak salah anda memulakan sesuatu kehidupan yang baru dan perubahan .

So banyak lagi anda fikir-fikirkan lah . 
Good luck .

Semoga anda para pembaca diberkati Tuhan dan di permudahkan urusan .

Opinion by , anne amtiyaj

Cinta Tidak Harus Dimiliki :)

12:06 AM 0 Comments
Hye guys ! move on :) jangan dikenang dia yang telah pergi : chiyoo : yakin kita boleh hidup tanpa nya apalagi apabila kita mengingatinya hati kita yang merasa kegusaran dan kesakitannya : whats the point guys : kita lupakan dia and doakan dia yang terbaik sudah la ok : good luck !

Yang penting dia wat serabut and dia bukan ingat kat kita pun : misalan la dia sayang kita dia takan tinggalkan kita and dia akan sentiasa fikirkan tindak tanduk dia kay .

yakin pada diri kita : dia bukan pantas untuk kita buat masa ni 

Allah tu merancang sesuai hikmah atas ape yang berlaku 

  • Mencintai seseorang itu adalah hak kita .
  • namun memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan sah dan halal itu bukan hak kita .
  • Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki .
  • Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan dia untuk kita miliki atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik .
  • Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN hak kita .
All The Best 

DOA & TAWAKAL :)

Cartoon : Mood 
Kalau saya Doktor la kan :P
" teruskan perjuangan ! "

Tuesday, November 29, 2011

Its My Super Sweet 19 Birthday !

11:54 PM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi guys !
So semalam my birthday banyak kawan yang wish !
Thank you so much !
Untuk para facebooker yang sudi wish anne kat facebook thanks !
Almost  1000 wishes anne terime kat facebook profile : sangat terharu !
Semoga hidup u guy diberkati selalu .





kakak 29 November & me 28 November 
Mummy



kami birthday girl . aww !

So untuk party and doa / makan2 celebrated birthday anne n my sis wat kat rumah jer .
Invited bff and sedara mara la jer .
Kecil kecilan je .
ok lah .
So ade nak share sikit ni .
Hehhehe .





Thanks so much .

Ape pun kakak : Happy birthday to you ! All the best yow !

Thursday, November 24, 2011

Saya ade facebook guys ! Like Like jom

1:56 PM 0 Comments

Golden Palm Tree - Gold Coast Sepang

1:44 PM 0 Comments
Assalamualaikum and hi again !

Walaupun in agak cerita lama kelamaan tetapi anne still nak share ngan korang pengalaman anne yang satu ni .
Fuyoo .
Sangat menarik tahu .

My aunty or I panggil “Alang” ajak I ikot gi bercuti dan rombongan bersama rakannya satu bus tahu .

Ni percutian ( cuti cuti 1 Malaysia ) Hehehehe untuk para guru Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Damansara .

Ringkasan .
: GM Klang ( kami Shopping sakan )
: Makan Tengahari and Solat di Banting ( Masjid Al-Muttaqin )
: Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa ( Gold Coast Sepang )
: Bermain layang-layang ( Kite )
: Kayaking with Alang ( Both day – Saturday Evening & Sunday Morning )
: Dinner ( usha orang buat persembahan pelbagai – Syok )
: Berbasikal ( Sunday : kami dibawa pusing beramai untuk half and hour )
: Kayaking again ( Sunday )
: Surf ( best jatuh bangun – I boleh imbang ! Thanks abang yang ajar anne tu )
: Lepaking
: Kilang kerepek / Keropok
: Dusun buah-buahan : Longan
: Kilang Cendawan
: Dusun buah naga ( Dragon fruit )


Best try ever !! 

selesai berkayak 
berbasikal makan angin 


Dragon Fruit 

Sangat penat tetapi enjoy my travel .
Thanks Alang !

Raya Aidiladha 2011

12:10 AM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi !

So sorry kerana baru jer wish . . .








" selamat hari raya aidiladha "
if ada salah and silap terkasar bahasa ke mohon maaf zahir & batin ya you guys .


Malam !
my niece : Marsha Hayra 
Purple : My Mummy !
raya kedua 
Tambah family sorang .
Kehadiran Anak buah : Adriana Nur Balqis !


Wednesday, November 23, 2011

Photoshoot : Facebook/The Pixel Trigger

11:48 PM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi !

So sorry la macam sibuk sangat pulak sampai terabai blog tercinta ni .
Hadoi today nak konsi lagi / share about picture from facebook/pixel trigger time kat Pameran Pengantin Malaysia di Shah Alam Convention Centre .



my lovely make up artist : client 
By the way I love love love it .
So if you guys nak usha banyak lagi kat facebook sangat amat la banyak .
But account facebook yang tuh Full sudah but if really nak add anne boleh send and try to let me know kat chat box blog anne ya .
Anne approved korang .
Insyaallah .
















So hope you guys like it too .

To abang Man : Thank you so dam much .
Sorry la if anne ni agak keras or what so ever : Im new !

Wahahahhaah : ape pun thanks gak kat u guys yang terus memberikan sokongan untuk anne !
Sayang Korang semua . Bubye . 

Saturday, November 5, 2011

Happy 29th Birthday Along !

12:12 AM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi you guys !

So ni baru jer balik dari sambutan my along’s birthday kat rumah ibu mertua nya memandangkan kakak ipar still dalam pantang lagi .

Terima Kasih Tuan Rumah !!

Meriah la walaupun just sederhana with our family and family kakak ipar .

family birthday boy !
Mama a.k.a Wan sibookk gak nak men pom pomm !
Mummy menyuap Daddy ! wahh .
Banyak sangat makanan antaranya :
-          Mee Goreng
-          Nasi Putih
-          Nasi Impet
-          Ayam Masak Merah
-          Ayam Goreng Kentucky
-          Sambal Udang
-          Buah Buahan
-          Satey
-          Ulaman
-          Makanan Ringan
-          Pelbagai Jenis Minuman
-          Birthday Cake




Huhu .
Alhamdulilallah .
Kenyang Beb !

Sambil tengok TV3 ade Anugerah Skrin 2011 <3

Paling cun dapat tengok our first niece !




atok !
Aunty Anne <3
-Adriana Nur Balqis Mohd Radzi -

Along’s : wish you Happy 29th Birthday ! May Allah bless you always ! Take care Papa Balqis !

Ok la : Itu sahaja : Assalamualaikum !
Jumpa lagi .