Sunday, October 2, 2011

Jangan Putus Asa !

Assalamualaikum and hi korang sume .

Jika halangan menduga perjalan kita . jangan lah kau putus asa . se tidak - tidaknya cuba . aku yakin kita mampu .

Today anne pun tak tau ape perasaan anne . selalunya if merajok or sedih terus jer masuk bilik amik selimut menangis . ni tak pun pendam dalam hati jer . rasa air mata tuh tak keluar pun . banjir jer kot kat empangan hati berulam jantung ni  ( orang kata lah ) haha . still tabah kot . Dah agak la ya . patot la tak feel so excited ek nak join . selalunya if excited join photoshoot ke event ke mesti 2 3 hari da packing itu ini la . heels masuk bag ! bangun 2 3 jam before photoshoot . hmm . rasa tada masalah . ni tak pun . biasa jer event 10am anne bangun jer 10am . hmm macam agak dah I can’t make it .

This week audition for Miss Malaysia Kebaya 2011 

Venue: 15,jalan pjs 8/18,dataran mentari,bandar sunway,46150 petaling 
jaya,selangor.
Date : 2nd October 2011
Time : 10am



Syukur Alhamdulilallah : anne anta resume / form untuk join “ Miss Malaysia – Kebaya 2011 “ Berjaya 1st lavel bila organizer call untuk dating casting a.k.a auditions . hmm . happy la gak . saja saja la isi form tuh . tak sangka pulak . masalah seterusnya transport . memandangkan anne tiada apa apa lesen memandu yang sah . so tak dapat la nak drive sendiri ke apa . Sbf tiada mau hantar macam mana . moral support from him also pun memang tak la sebab I don’t have any special relationship with anybody kat lua sana ya . Thank you . So ingat nak naik teksi gi sane tapi . takot pulak . So decide on that day saja la . Bangun pun lewat dah . sayu gak la tau mesti best kat sana . yela benda yang kita minat mesti la feel excited jer nak tau about stuff tu ken !

Memang tak pegi la jawabnya ni jam pun 12pm dah tuh . so tibe tibe dapat called from organizer still buley datang and ask me to datang la ya . anne pot pet la . best dia sopan jer jawab soalan anne . Thanks tau kakak . So cakap la tak sure . dia kata ok la . so I dalam bilik cepat turun bawah and cerita kat tika . dia excited uh cuba Tanya along . peh pantas nya dia naik tangga ke tingkat 3 and ketuk pintu along .
Dapat idea .  so . pagi tuh text along gak . okey saja . ask make up by Kak intan ( My sister in law ) dia pun okay jer . settle la masalahnya .

Dah siap semua dah anne ni tahu tak . Aiyoo . Masalah besar timbul lagi apabila Along cerita kat Papa pulak . Time tu papa baru balik *masuk rumah penat balik kerja (berniaga) Papa sometime ok but sometime huh memang tak okay . So turun macam dah riuh . anne cakap so tayah gie la . 
Nek bilik I and terus tukar baju la . amik selimut baring kat katil – laptop atas riba – online . Call organizer cancel . sumpah ! setitik air mata pun takde . 


Then tetiba Kak Intan and Mama pun masuk bilik . Tanya anne ok tak . anne ok la . tak de pape la . Its ok . Mama tak abis abis ajak makan . jangan frust menonggeng sampai tanak makan mama kata . heheh . orang okay la takde pape . Hehehe . borak borak la all the girls suma dalam bilik ni .
( Mama , Kak Intan , Kakak , Me and Atikah ) 

So dierang keep asking me adakah anne sedang bersedih ? ya . totally I’m not la ken . its ok . tak kisah la . Kuat semangat ma . tipu la if tak sedih tapi biase jerla .Lagi pun banyak jer lagi photographer lain yang ajak shoot lua just yang ni sayang sebab event besar . Mane tau ada rezeki . Tuah ? siapa dapat agak ken . Lagi pun anne tau tu nnt buzy memanjang . Tade masa la .

Anne bukan nak join Miss Malaysia tu . just nak join Event at Lake Garden but dia guna casting and auditions yang sama la . at the same time dapat la mengukur tahap anne tuh kemana . get it ? tu jer . But ok . I akan continue my modelling seriously bila dah abis belajar nanti . maybe la . Insyaallah . 

Papa tak bagi maybe sebab he takut akan ganggu my study lagi pun bertahun tahun lagi anne nak abis study ni ken . muda kagi pun satu hal . dia risau la tuh . tu jer . yerla anne paham . Shoot biasa papa okay jer . tengok mood dia la senang cite . ahahha . thanks Papa . Sorry kay papa make u pening fikir about Nurul your anak bongsu tak jadi ni .

Okay lah itu saja . Kepada kawan sume yang selalu support and thank you so much ! tuhan jer dapat balas jasa baik korang sume . Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni . sama – sama kita mendoakan yang terbaik untuk sesame kita ye . ok terima kasih sudi membaca .

P/s : Ingat lah , restu ibu bapa dan keluarga tuh sangat penting  , peace yow =) hehehe . bubye .

No comments:

Post a Comment