Friday, October 28, 2011

Sunday, October 16, 2011

Hotel Singgahsana !

4:59 PM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi Hi korang !

So post ringkas .
Bangun pagi tu beakfast la dulu . Mak lang masak banyak makana . ha duii yai . makan jer la . Pastu macam teringin nak mark student punya exam paper weh . ape lagi menanda la . hmm . sangat enjoy bulat bulat pangkah pangkah kat paper orang . eheheh .

Then kiterang bersiap terus ke Tesco Puchong teman alang nak cari hadiah untuk Balqis . Gie cari barang pastu bla la . Ok selesai . Malam nanti jumpa Balqis . Memandangkan perut da berkeroncong . wink brooomm terus ke hotel .



mak lang ada nak jumpe kawan dia la . Same as a teacher la . Kiterang lunch and hi tea bagai kat Hotel Singgahsana Petaling Jaya . hum . Makanan dia ok ok la . yang best semalam ta ramai orang so . senang la nak mengunyah ! sampai kembong perot . Kebetulan budak sekolah mana entah ada jamuan akhir tahun . so macam fashion ada ! *cuci mata*


So mak lang . Thank You so much . Nanti belanja lagi yea . ahahhaha .

Aunty Anne !

4:55 PM 0 Comments
Assalamualaikum and salam sejahtera .

So post kali ni nak bg tau la how excited bile I dapat dengar and menunggu saat kelahiran betul betul depan dewan bersalin . huh uh uh memang la dup dap dup dap seram jer selagi tak dengar tagisan baby tuh . yang dengar suara ibu bersalin , docter and nurse count 1 2 3 Juliana push push ! and so on la . satu pengalaman yang mendebarkan la . if telinga dah ke situ mata lak ke langsir dewan uh memandangkan dia tak tutup pintu . best ken ? korang dapat ke .
Dewan Bersalin tuh dia .
Nie ada la slot balqis fresh from oven ! ahahah . setengah jam she berada di dunia . Welcome sayang !!
Kat dalam dewan bersalin lagi time ni .
Selamat Datang !!


Us !!
D.o.b : 12 October 2011 ( Wednesday )
T.o.b : 11 pm
P.o.b : KPJ Damansara Specialist Hospital

Kami bersyukur la . Alhamdulilallah semua berjalan dengan selamat dan kehendak-Nya . my own niece . it’s a baby girl ! before ni dapat anak saudara kepada saudara pun dah happy ape lagi anak saudara sendiri erk ! lu pikir la sendiri . so bertambah la bilangan keluarga lagi . btw , her name my bro and my sister in law belum register lagi la . For sure yang akan ada nama ni la “ Balqis ” .


nenek waty - wan miah - moyang in chun ! ( Belah mulut denagn air Zam Zam )
Hari kedua Balqis – now kat dalam wad sudah .

Aunty Anne untuk Balqis !!










Malam tu ramai datang , Thank You so much !!


mama and papa 
Hari ketiga – Balqis balik rumah Atok and Wan at Melor Utama Kayu Ara before dia akan stay kat rumah atok and nenek dia kat Jalan Cempaka .





So , sekarang kak intan akan berpantang and duduk kat rumah mak dia la selama  1 hingga 2 bulan mungkin . Sebelum balgis balik rumah nenek dia , dia sampai and singgah jap kat rumah wan dia . tengok tu atok and wan dia over sangat handphone dah buat wallpaper gambar balqis pulak . katenya senang nak tido bila tengok wallpaper si cilik Balqis . ahahahah .

Ok lah . itu saja . Thanks for reading yea !!




Putrajaya ! 9 / 10 / 11

4:43 PM 2 Comments
Assalamualaikum and salam sejahtera .

So ni memang la dah amat lama sebenarnya . 
cerita Ahad last week . 
Photoshoot at Putrajaya . 
best gila la . Sangat enjoy na cari sunset gitu katanya . 
sesungguhnya Putrajaya sangat cantik ! Bangga siot jadi anak Malaysia . Cheehh !
Anne da banyak upload hasir kerja all the photographer for that photoshoot kat facebook . 
Boleh kasi tengok la ya . 

The Darkness Studio 

Rain Bow

Dak Teropong

Sky Yus

Ayed Photog

Red Clicks

Maaf lah I bukan top model !! 
so pose tu entah pape la yang terlintas . ahahah . 

Banyak lagi kat facebook ya :)

Ok thanks semua !!

DZMS casting !

4:35 PM 0 Comments
Assalamualaikum and salam sejahtera .

Siang Ahad lepas ! tu ada casting la kat DZMS modeling agency . 
so pergi saja la . 
kebetulan ada la kawan sekolej pun ajak sebab dia nak pergi .
hmm . dah ada yang teman . ikut saja ma ! 
ahahha . Enjoy . So kak Hidayah tu Tanya anne ni dah biasa shoot ke ? so cakap la tak . Eiye tak ? mungkin apa la yang dia fikir about me masa dia tengah shoot tu ken ?? bio la . 
ehehehe . yang best ini bukan contract ya . 
Anne still bebas nak join tempat lain . eheh . 
Apa pun Thanks kepada semua crew DZMS !! 

Monday, October 3, 2011

Aunty : Bertukar Status Tidak Lama lagi !

8:23 PM 0 Comments
Waiting For The New Born Baby !

Assalamualaikum and Hi Korang .

So , hari ni nak cerita kecemasan la sikit .
adouuyai .
early in the moning lagi tahu ! mama kejut anne untuk join along naik kereta dia so dia akan hantar anne gie office la .
ish ish ish .
Yang keriuhan nya bila tanda tanda la kak intan nak bersalin dah macam muncul .
Biasa la si ibu mertua .
Kalut la sikit * banyak *
Abis semua nak di bawanya .
Lagi pun memang tunggu hari jer lagi ni .
Tak dapat dinafikan la .
Anne juga turup excited memandangkan ini anak buah pertama gitu .
So , results gie check it’s a normal la .
But memang for sure masa terdekat ni .

mak teh kau ni ha !
tak pasal pasal anne pun terlibat !
To Kak Intan : Kami seisi keluarga mendoakan Semoga selamat sejahtera kay . Amin .

Sunday, October 2, 2011

Friendly match : Sepak Takraw kayu Ara Damansara :)

8:41 PM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi Hi .

Kayu Ara : Rock uhh !
So macam biasa la . 
Papa ajak gie padang untuk snap pic untuk budak budak takraw dibawah jagaan dia ada friendly match . 
Huhuhuhuhu . 
Kebetulan kat padang tuh kelab Bola Sepak pun ada friendly . 
Aiyoo bertambah segan lagi malu la anne . 
Tapi buat duno jer la ya . 
Macam rasa dekat sebesar padang bola sepak + sepak takraw + sadu gudhu + bola jaring + stage + tapak pasar malam tu anne jer perempuan kot yer la . 
Segan uhh !!!! 
Tapi tapa papa ada la . 
So so so tada sapa berani ganggu anak Pakcik Man . 
Ehehhe . 
Best gak la happenig !

One word : PENAT !

Pak Cik Taha and Cik Miera : Menunaikan Ibadah Haji 2011 .

8:29 PM 0 Comments
1 Oktober 2011 . 

Assalamualaikum and hi :)

Mama and me ! surprise yang nak bawa gi kenduri :) 
Yesterday kami satu family and relatives semua hadir ke kenduri doa selamat dia rumah Pakcik taha & Cik Miera di Kerama Au . Wah makan semua catering sedap uh ! kebetulan perut memang lapar gila babeng .

ok la . Thanks !

To Pakcik Taha & Cik Miera : Semoga selamat pergi menunaikan ibadah Haji dan pulang ke tanah air Malaysia dengan selamat !! Amin . 

Jangan Putus Asa !

8:04 PM 0 Comments
Assalamualaikum and hi korang sume .

Jika halangan menduga perjalan kita . jangan lah kau putus asa . se tidak - tidaknya cuba . aku yakin kita mampu .

Today anne pun tak tau ape perasaan anne . selalunya if merajok or sedih terus jer masuk bilik amik selimut menangis . ni tak pun pendam dalam hati jer . rasa air mata tuh tak keluar pun . banjir jer kot kat empangan hati berulam jantung ni  ( orang kata lah ) haha . still tabah kot . Dah agak la ya . patot la tak feel so excited ek nak join . selalunya if excited join photoshoot ke event ke mesti 2 3 hari da packing itu ini la . heels masuk bag ! bangun 2 3 jam before photoshoot . hmm . rasa tada masalah . ni tak pun . biasa jer event 10am anne bangun jer 10am . hmm macam agak dah I can’t make it .

This week audition for Miss Malaysia Kebaya 2011 

Venue: 15,jalan pjs 8/18,dataran mentari,bandar sunway,46150 petaling 
jaya,selangor.
Date : 2nd October 2011
Time : 10am



Syukur Alhamdulilallah : anne anta resume / form untuk join “ Miss Malaysia – Kebaya 2011 “ Berjaya 1st lavel bila organizer call untuk dating casting a.k.a auditions . hmm . happy la gak . saja saja la isi form tuh . tak sangka pulak . masalah seterusnya transport . memandangkan anne tiada apa apa lesen memandu yang sah . so tak dapat la nak drive sendiri ke apa . Sbf tiada mau hantar macam mana . moral support from him also pun memang tak la sebab I don’t have any special relationship with anybody kat lua sana ya . Thank you . So ingat nak naik teksi gi sane tapi . takot pulak . So decide on that day saja la . Bangun pun lewat dah . sayu gak la tau mesti best kat sana . yela benda yang kita minat mesti la feel excited jer nak tau about stuff tu ken !

Memang tak pegi la jawabnya ni jam pun 12pm dah tuh . so tibe tibe dapat called from organizer still buley datang and ask me to datang la ya . anne pot pet la . best dia sopan jer jawab soalan anne . Thanks tau kakak . So cakap la tak sure . dia kata ok la . so I dalam bilik cepat turun bawah and cerita kat tika . dia excited uh cuba Tanya along . peh pantas nya dia naik tangga ke tingkat 3 and ketuk pintu along .
Dapat idea .  so . pagi tuh text along gak . okey saja . ask make up by Kak intan ( My sister in law ) dia pun okay jer . settle la masalahnya .

Dah siap semua dah anne ni tahu tak . Aiyoo . Masalah besar timbul lagi apabila Along cerita kat Papa pulak . Time tu papa baru balik *masuk rumah penat balik kerja (berniaga) Papa sometime ok but sometime huh memang tak okay . So turun macam dah riuh . anne cakap so tayah gie la . 
Nek bilik I and terus tukar baju la . amik selimut baring kat katil – laptop atas riba – online . Call organizer cancel . sumpah ! setitik air mata pun takde . 


Then tetiba Kak Intan and Mama pun masuk bilik . Tanya anne ok tak . anne ok la . tak de pape la . Its ok . Mama tak abis abis ajak makan . jangan frust menonggeng sampai tanak makan mama kata . heheh . orang okay la takde pape . Hehehe . borak borak la all the girls suma dalam bilik ni .
( Mama , Kak Intan , Kakak , Me and Atikah ) 

So dierang keep asking me adakah anne sedang bersedih ? ya . totally I’m not la ken . its ok . tak kisah la . Kuat semangat ma . tipu la if tak sedih tapi biase jerla .Lagi pun banyak jer lagi photographer lain yang ajak shoot lua just yang ni sayang sebab event besar . Mane tau ada rezeki . Tuah ? siapa dapat agak ken . Lagi pun anne tau tu nnt buzy memanjang . Tade masa la .

Anne bukan nak join Miss Malaysia tu . just nak join Event at Lake Garden but dia guna casting and auditions yang sama la . at the same time dapat la mengukur tahap anne tuh kemana . get it ? tu jer . But ok . I akan continue my modelling seriously bila dah abis belajar nanti . maybe la . Insyaallah . 

Papa tak bagi maybe sebab he takut akan ganggu my study lagi pun bertahun tahun lagi anne nak abis study ni ken . muda kagi pun satu hal . dia risau la tuh . tu jer . yerla anne paham . Shoot biasa papa okay jer . tengok mood dia la senang cite . ahahha . thanks Papa . Sorry kay papa make u pening fikir about Nurul your anak bongsu tak jadi ni .

Okay lah itu saja . Kepada kawan sume yang selalu support and thank you so much ! tuhan jer dapat balas jasa baik korang sume . Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni . sama – sama kita mendoakan yang terbaik untuk sesame kita ye . ok terima kasih sudi membaca .

P/s : Ingat lah , restu ibu bapa dan keluarga tuh sangat penting  , peace yow =) hehehe . bubye .