Saturday, September 17, 2011

Student Jer Pun :)

Kita Student .

Sebenar nya masyarat perlu lah faham if ada lagi manusia skarang yang tak berapa nak ada iphone / ipad / blackberry / laptop sendiri / camera macam macam la gadjet sekarang ni .

So so so :

Bagi berkemampuan okey la . Not a big deal . Yang I nak cita ni pasal orang lain yang biasa biasa jer .

situasi berbeza .

Baik : Jangan la hairan sangat if orang still guna handphone murahan ke apa tau . Biar lah . Ingat lah . Mesti budak ni student kot . Yerla , student tak payah sangat pun nak ada serba bagai gadjet tu . Okay la stakat yang adooo .

Gagal : Kepada yang tak mampu tu buat la cara tak mampu . Jangan dok paksa dad and mom korang . kedebuk bagi duit . Kesian owh . Kalau nak sangat kerja part time ke memandangkan korang tu student lagi .

Cemerlang : Lagi satu pulak . jangan judge cepat sangat tau . Nak ingat dia miskin bagai . Mana la tau dia tu low profile punya manusia . Mampu jer milik benda tu just tanak jer beli memandangkan dia sendiri tahu dia pun student je pun . Tak yah wat ramai .

student student student : belajar !

P/s : kepada yang ada tu jangan la nak belagak sangat tau . Benda tu semua mampu milik la . lambat atau cepat jer . belagak sangat . Mana la tau one day korang tersungkur ( cth : gadjet tu hilang or muflis dll ) . Kawan korang yang tak berapa nak ada tu la yang bantu . Malu !

·        Jangan pandang rendah da macam menghina tu !

Terima kasih , jumpa lagi :p

No comments:

Post a Comment