Saturday, September 17, 2011

Bila Pasangan Tinggalkan Kita . . POSITIF !

Perkara positif penting yang kita kena fikir bila pasangan kita pergi meninggalkan hubungan kita dengan dia . 
Jangan sebab kan hubungan dengan dia musnah korang nak anggap hubungan akan datang pun sama ? 
Eyh . Tidak lah begitu . 
Just Berhati – hati la selepas itu . Jadikan pengalaman tu sebagai ajaran .

Buka minda and lapang kan jiwa . Fikirkan untuk diri sendiri . Biar pun macam kejam or selfish ke . Hati kita sendiri la jaga . Fikir jer yang . . .

  • ·        Dia tidak cukup bagus untuk jaga and mentadbir diri kita . Dia tak layak pun sebenarnya .
  • ·        Banyak lagi someone yang lagi curlass gitu dari dia .
  • ·        Bila bersama dia memang membeban kan wat serabot kepala jer . Membazir banyak waktu , air mata , tisu tu . ( Deman / sakit bagai )
  • ·        Biarkan dia dengan dunia dia yang konon konon nak hidup tanpa kita . kalau betul la dia terpaksa break walaupun katanya dia sayang kita . Tau la dia rasa nanti bila kita tiada yang gatal sangat nak break kenapa .
  • ·        Kita kena move on . Hidup mesti di teruskan . Banyak jer orang yang di tinggalkan masih boleh menempah kejayaan .
  • ·        Tidak perlu nak sedih bagai . Manalah tahu pasangan yang meninggalkan korang tuh sedang asyik dilamun cinta dengan orang lain .
  • ·        Jadilah lebih berketerampilan , anggun , menawan , handsome , smart bagai . Mana la tahu ada lagi super power dari si dia yang terpikat kat korang ken .
  • ·        Bersedia untuk menerima orang baru dalam hidup kita . Jangan nafikan diri kita bila kita dah jatuh cinta ke apa . Get involved . Try la tapi make sure sama sama suka .

Ok lah maybe ini jer kot yang tercurah . hehehe . thanks :)


2 comments: