Thursday, June 9, 2011

hari terakhir di Sabak Bernam :) ya ! means nak gie practical la sem depan .

5:36 AM 0 Comments
assalammualaikum

firstly , i ingin memanjatkan sepenuh kesyukuran kerana telah berjaya dalam menenpuh minggu and hari peperiksaan akhir semester <3 alhamdulilallah !

Nampak nya sekali lagi i ken melalui detik perkenalan and perpisahan . 
ish , tak sangke semua ni berlalu cepat sangat ken .
sedih . gembira . pahit . manis SEMUA TERINDAH !
nanti kita jumpa lagi lepas practical . tapi bila bila nak jumpa nanti hello hello la .

ya : to encik ss take care <3


Terkadang, perpisahan adalah hal yang sangat kuinginkan.
 Seringkali, perpisahan adalah hal yang sangat kutakutkan.
Terkadang, aku bertanya, siapa yang sesungguhnya egois? Kau? Ataukah aku?
Seringkali, perpisahan adalah hal yang tidak bisa kita hindari.
terkadang, perpisahan adalah hal yang sangat indah.
seringkali perpisahan adalah hal yang menyakitkan..

So , if i dah buat salah i minta maaf bebanyak kay . sayang korang lah ! thank you .

Dinner Thaifood Nura Restaurant :)

4:14 AM 0 Comments
Assalammualaikum


TO : 
Assalamualaikum.
Student Sijil Pelukis Pelan Senibina SPS 2B (Januari 2011). Sahaja.
Tarikh : 7 Jun 2011 .
Masa : 8.30pm (malam) . 
Tempat : THAIFOOD NURA (hadapan maiz)
datang makan jer.
Jom la join jamuan kelas nih .
Datang tau . 
tolong inform kat budak SPS 2B kelas tau .
Kerjasama anda amat la kita hargai .semoga semua berjalan lancar.

dengan ayat seperti di atas . alhamdulilallah . berjaya gak kenduri kami :)
kepada lecturer yang hadir . Puan Baizura and Family , Lecturer modular . Thank you so much .
Hmm . macam karenah kita dapat lihat malam tuh .
ish korang ni . apa pun thanks datang makan . jangan nak complaint lebih lebih la ken .
kami wanita ade 4 tapi datang 3 jer . iza ada hal . so dia tak hadir . but its okay iza .


Thank you so much : Puan Nor Baizura :) untuk cake yang sangat sedap and surprise ni . 

bila time makan . tau senyap yer korang !

pengarah dinner : Didi . Hebat la . Syukur . Thanks gak coz tolong i  untuk dinner tu .
gelap . gelap 
cukup . jangan lagi kau menanya dimana duit class :) huhh lega . terima kasih .

Dinner D' Resort VIP Rest House , Sabak Bernam ( Awek Sentosa )

3:59 AM 0 Comments
Assalammualaikum 

Sorrry lar nak cakap dinner nya bukan la hari ini or semalam but hari Ahad that day 05 06 2011 :) 
ya . sangat memoriable lah . itu la first time menjadi tempat makan yang paling jaoh i pergi menapak dengan kawan - kawan sentosa ni . mereka yang sweet sangat ni telah berjaya membuat pelbagai karenah . sehinggakan perjalanan kami tidak lah berasa begitu jauh . ken kawan .
Murah and okey la kat situ . Korang should try tau . kondusif and selesa .
okay la . anggaran kos dalam RM7 - RM10 each/ makan la apa2 nasi goreng and ice blend :)
awesome friend yang joined <3 miera , ayu , bella , izzati , echa , tasha and aza <3

otw , sempat jer :)

tasha . anne . miera

otw . berjalan kaki . menatap :)

makanan yang hmm . sdn bhd .

ish . sorry malam ni bukan lar dinner ape sgt . just nak bsama budak rumah and lepaking .

ish ish ish . air dia mmg boleh kongsi berdua tau .

anne ?

Hmm . bacaan doa dari . lupa la .
Okay la korang . Thanks . Nanti gi practical tuh hati - hati la yer . jangan lupa i tau .

Monday, June 6, 2011

Sunday, June 5, 2011

Sahabat - Frenza Di Rumah Sentosa

1:29 AM 0 Comments
 Untuk yang Tua ke muda : Kak Izzati , Kak Ayu , Natasha , Iera , Azie , Miera , Bella , Aza , Dzue , Munirah , Anne

Kita bersama
Aneka warna hiasi alur algoritma kehidupan
Terik dan sejuk adalah biasa
Kalianlah sahabat-sahabatku, penyejuk bagi jiwa
Senantiasa mendengar saat kumengeluh, padahal kalianpun sedang berada dalam peluh
Senantiasa membelai saat kukecewa, padahal kalianpun tengah ada dalam gelisah
Kalianlah sahabat-sahabatku, hadiah indah dari surga
Penuntun saat terbuta
Payung saat hujan dan terik
Penerang saat berjalan dalam lorong gelap
Penunjuk saat tersesat
Penegur saat terlena
Pendengar setia saat bercerita tentang segala
Pengangkat saat terpuruk

Ku…
Kalianlah sahabat-sahabatku, keajaiban yang sempurna
Menjadi mata air
Menjadi buku diary
Menjadi motivator
Menjadi boneka
Menjadi guru
Menjadi saudara
Menjadi mata-mata

Ku…
Kalianlah sahabat-sahabatku, keindahan dalam hidup
Warna-warna agung sang pelukis yang dicoretkan dalam lembar hidupku
Komposisi lagu gubahan sang penyanyi yang mengisi semua relung di ragaku
Untaian kata terangkai sang penyair yang menyejukkan rasa panas hatiku

Pernah kita sama-sama tak sejalan
Dan untuk sesaat aku menjadi begitu membencimu
Lalu dengan segera, segala menjadi lebih sempurna

Dan kita tetap bersama
Entah apa jadinya hidupku tanda canda tawa kalian
Takkan ada nada lagu bagi ragaku
Entah apa jadinya hidupku tanpa celotek riang kalian
Takkan ada penyejuk untuk jiwaku

Sahabat, kuyakini inilah takdir
Tuhan yang telah mempertemukan dan mengenalkan aku pada kalian
Menghujamkan di hati-hati kita rasa saling sayang
Dalam banyak waktu yang telah kulewati bersama kalian
Dalam banyak kisah yang telah kualami bersama kalian
Dalam banyak khayalan yang tercipta bersama kalian
Dan mimpi-mimpi yang terinspirasi dari kalian
Sungguh kutelah mendapat banyak hal

Ah, sahabat-sahabatku…
Tak selamanya hidup ini indah, kita tahu itu
Terkadang ada yang datang, dan ada yang pergi
Terkadang hidup begitu membahagiakan, terkadang juga begitu menyakitkan
Terkadang aku menjauh dari kalian
Terkadang kalian menjauh dariku
Tapi itulah hidup, kawan…
Dan begitulah kehidupan
Dunia kadang sangat bersahabat
Tak jarang pula kehidupan menjadi begitu pelik
Begitu pula dengan persahabatan
Persahabatan kita…

Aku telah mencoba untuk selalu tampil sempurna
Menjadi sahabat sesungguhnya bagi kalian
Namun harus ku akui, tak jarang kutemui kegagalan
Hingga aku menjadi begitu menakutkan
Aku telah mencoba untuk selalu tersenyum, membahagiakan kalian

Namun aku menyadari kesalahan
Tak jarang aku menjadi begitu angkuh dan egois
Menyakitkan hati kalian
Yang tengah mencari lokasi kedewasaan
Terkadang begitu terpuruk dan menyudutkan kalian
Kekurangdewasaanku, dan segala keterbatasan di diriku
Kebodohanku, dan segala kekhilafanku

Namun, lagi-lagi anugerah Tuhan begitu indah
Kalian kembali tampil sebagai jembatan kebahagiaan
Penuntun ke arah kedewasaan
Menyadarkanku dari segala khilaf
Dan kembali membuatku tersenyum menatap diri sendiri
Ah, kalianlah sahabat-sahabatku, jembatan cinta hidup ini

Dan kini, saat ini, satu bagian dari episode hidup telah ku lalui
Kulalui bersama kalian
Satu jalan baru terbentang di depan
Jalan yang semakin penuh dengan halang rintang dengan satu titik terang
Mungkin kita akan bercerai-berai
Entah bagaimana kelak hidupku tanpa kalian

Namun, aku ingin pastikan, jika kalianlah sahabat-sahabat terbaik yang pernah ku miliki
Entah bagaimana ku harus berucap terimakasih
Membalas segala yang telah kita lalui bersama
Membalas segala keindahan hidup
Yang kuraih hari ini adalah berasal dari cinta kalian
Yang kupeluk hari ini adalah berasal dari semangat kalian
Yang kurengkuh hari ini adalah berasal dari senyum hangat kalian
Dan semangatku hari ini adalah berasal dari tawa membahagiakan dari kalian

Sahabat-sahabatku,
Mungkin mentari kita berbeda
Jalan tertujupun tak sama
Arti keindahan pada diri-diri kita pun tidak serupa

Dan untuk saat nanti yang tak pernah kita pikirkan
Mari jalani saja apa yang ada
Tak usah pedulikan segala
Mari jadikan kisah kita kenangan terindah di saat tua
Dan untuk masa depan yang tak pernah mampu kita ramalkan
Dengan segala pertanyaan tentang masa-masa yang telah kita lalui
Lihat saja segalanya dengan hati, dan pastikan segalanya akan menjadi indah
Jika tak ada kenangan indah yang mampu kuberikan untuk masa depan

Ambillah sebait puisi ini, selipkan dalam hatimu, sirami dengan nyanyian Tuhan
Sempatkanlah untuk memimpikan aku saat kau tidur
Selayaknya aku yang selalu memohon untuk dapat melihatmu dalam mimpi
Dan jawablah segala pertanyaan tentang masa depan dengan doa
Kirimkan doa dan akan ku dengarkan dengan hatiA

Terimakasih sahabatku,
Terimakasih atas segala..


LOTS OF LOVE,
 ( Nurul Ain Amtiyaj Ahmad )

Saturday, June 4, 2011

Untuk Kau La Ken :)

9:50 PM 0 Comments
·         Assalammualaikum warahmatulaallahi wabarakatuh.
·         Hi u tengah buat ape tuh ? I don’t care.
·         Sorry ganggu u. biar lah kan. U lagi suka I ganggu u. ahax.
·         u tau tak I tengah bosan sangat nie. Tahap gaban.
·         Jap lagi I nak study and do my quit revision. I know u pun nsk buat jugak kan.
·         By the way, I nak u tau yang I really miss u dear.
·         But suka hati u la nak miss me ke tidak.
·         Thank you so much because always ada untuk i.
·         I kan suka berubah character. Sorry if u tak suka ek.
·         I love u so dam much much muchy. <3 <3 <3
·         Final exam ni dah nak dekat. I doakan kejayaan u tau.
·         U buat terhabis baik okey J
·         Wish u all the best of luck. Chiyoo.
·         Take a good care of u ur self. Demam mam la ubat.
·         Please baby ! don’t play with the rain ! jaga kesihatan.

With lots of love,

( Nurul Ain Amtiyaj Ahmad )

Sudah La ! Cerita Adinda :)

12:37 PM 0 Comments
Assalammualaikum

Eh , tade niat nak tumpang glamor .
I just nak korang hentikan la ken cerita nie since adik pun dah menyedari kesilapan nya and kehangatan concern korang pasal dia <3 Stop it and Enough ya . 
Tetapi i sedih la semua wish birthday i kat picture dia semua dia delete :( ohhemmjayy ! 
tape la . ape pun hope adik dapat maafkan semua orang yang dah buat adik merana . Take care .

Kenapa ? Tak percaya kah ? Nie la nak tengok ken .

Waalaikumsalam :)
Harian Metro - Sabtu , 4 Jun 2011
Jap ni cerita pasal siap yer ? i amik ni kat on9 Metro tapi artikal tuh ada la baca gak kat para bloger yang concern and sayang benar kat isu ni . Tidak sure la ken . Dengar cite Metro sold out . huh . Masyuk .


Ya itu saja . Berharap agar kita sama - sama dapat mengambil iktibar okey . daa .

Kunun : Kakak and Adik Sayang !!

11:31 AM 0 Comments
Assalammualaikum

Saja la nak buat entry ni kan . 
rindu pulak kat family angkat i . 
Masa sekolah dulu . 
Walaupun . 
Semua dah abis sekolah . 
Tidak bernah bersua lagi tapi kiterang contact jer lagi . 
Sweet sangat .
Ish , serious la malu juga nak ngaku bila dak besar macam nih . 
Like pic korang masa main longkang kecil dulu pastu orang tag .
Ish malu lar .
Kott . 
Btw , buat sume ni coz i sayang kat korang . 
Bio lar ken . 
Yang penting kita happy .
Pastu , bila ingat dulu punya hal .
Ishhhhh .
Kelakor rasa nya .
Agree ?

Meh nak kenal ken satu 1 la .

Kak Mimie <3
Kawan kaka i masa kat hostel la ken . Entah lar time i datang melawat kaka . Time tu la dia usha i nak buat adik angkat katanya . Kak Mimie . Thanks bagi photo frame yang comel sangat . Now kaka study kat Selangor Internasional Islamic University College . Btw , Pemalu orangnya .

Kak Akey <3
Kaka akey ni dia ketua disiplin kat asrama dulu . Eyh jap . Diz time , i pulak yang dok hostel . Kiterang kawan lame baru la declare as ken . Now kaka study kat KPTM KL . Dia ni ceria ceria garang gitu lor .

Zharif
Dia ni adik angkat kaka akey juga . Ish heboh la kunun kat sekolah i ni adik beradik wif he . Ohemjayy ! Tak suka lar . hehe . Tape weh . Kau tetap kawan i . Now study kat Universti Teknologi Mara Machang , Kelantan . Sorry kalau i slalu tak suka u .

Nashrin <3
Adik ni usha time hari orientasi . Haha . Kirim salam jer memula . Ish kiterang berbulan bulan gak but tak lame . Dia tengah tunggu tempat nak study :) Okay . Tu jer .

Shazwani Ashiqin <3
Comel Comel . I nampak nini time 1st time dia  daftar kat hostel lagi dgn family dia . Hmm . Tapi lagi suka time dia kat Surau aspura ley . Ape pun dia ni sweet sangat sangat . Baik budak nya . Now study kat Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang . P/s . nini take care . miss u adik <3

Fikhry <3
Fikh ni . Entah la macam mane . Dia sangat okay . Dia ni cepat merajok kot . Mengade . Baik . Hmm . Sudah ada Sgf nya . Now study kat Politeknik Sultan Abdul Halim Mu' Azam Shah , Jitra . Thanks selalu contact kaka .

Afdzal Hakim <3
Dia ni hebat la . Penah wakil Malaysia gie Festival Sukan Kombat . Hmm . Proud of u . Sangat aktif budaknya . Now study kat UiTM Kota Samarahan , Sarawak . Jaohnya . Sorry tak dapat datang kenduri tau . Hehe .

Okay la . itu jer . Untuk korang .
Miss each of u guys so much !
ish . Bila dah jauh . Rindu jer ken .
Jaga diri baik - baik tau .
Nak kahwin jangan lupa invite !
Sorry untuk salah silap and Thank you so much semua .
Yang paling penting Sekolah Menengah Teknik Setapak Kuala Lumpur memang banyak bagi kita kenangan terindah .
Love you :)

Friday, June 3, 2011

Madah Cinta . Cinta ke ? Cinta La . Kott .

5:10 PM 0 Comments
Assalammualaikum Salam 1 Malaysia

Cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya.
Cinta adalah santapan jiwa. Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong. Cinta tanpa menjiwai bagai layang-layang putus tali.
Cintu adalah buta…cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.
Tidak semua orang yang engkau cintai, mencintaimu dan sikap ramahmu kadang kala dibalas dengan sikap tidak sopan. Jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya, maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.
Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA .
Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..
Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun janganletakkan harapan terlalu tinggi.
Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan, terlalu payah untuk dilupakan namun dalam cinta pasti akan merasai kecewa dan dikecewakan walau bukan itu matlamat dalam setiap percintaan.
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….
Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah

Itu sahaja . Terima Kasih . By The Way saya nak share link ayat jiwang nie .

Thursday, June 2, 2011

Nasi Lemak - Chief Izzatie :)

10:59 AM 0 Comments
Assalamualaikum 


Today nak la story sikit pasal member saya yang bersuara lunak ni .
memang la tak di nafikan dia suka menyanyi dalam dorm yang seumpama mahligai indah ni ken :)
Dia ni memang rajin memasak la . Tiap hari tau dia masak . Bukan untuk dia je tapi untuk boyfie dia sekali but sometimes untuk kiterang semua pun dapat makan tau .
Thank you Izzatie !

CHIEF - NUR IZZATI
Hari ni plan dia masak " masi lemak " bukan main pagi lagi dia bangun . semangat ken .
Btw , dia tanya kat satu dorm nak masak nasi tu santan letak air ke tidak or biar pekat .
Banyak gak la yang tukang menjawab . 
Last i offer untuk tanya my mom cara yang betol .
Memandangkan family saya suda buka business nasi lemak lebih kurang 21 years di Damansara :)

Yeah , mummy angkat phone and memula i tanya pastu past la phone kat zatty .

My mom and My dad . ILYSM !
Selesai .

Semua terserah pad chief Izzati . wish u all the best ! good luck erk sayangs .
Saya Bangga Jadi Anak Penjual Nasi Lemak Di Damansara :)

H e H e H e ( Ape you kesah ? Tade ken )

Okay itu saja la . Terima Kasih .