Tuesday, May 31, 2011

Happy Birthday My Lovely Cousin :)

8:06 PM 0 Comments
Assalamualaikum

HAPPY 16th BIRTHDAY NURUL AIDA AZHAR !!


sebab u la sedara i yang paling i sayang and yang terpaling rapat . 
here . i ade post special untuk u aida .
selamat hari lahir yang ke 6 belasan okey .
semoga panjang umur and di murahkan rezeki .
hope today ko happy la celebrate birthday - shopping dengan mummy and alya .
semoga impian and cita - cita u and i tercapai .
nanti kalau nak gi holiday memana jangan lupa invite i .
ok la . ape pun . belajar rerajin tau .
sayang u lar . sayang sangat . sayang .
annoying . 

NURUL AIDA AZHAR
happy birthday sayangs 

ok itu saja . hmm . 

Padi :) Shok Tau .

6:27 PM 0 Comments
Assalamualaikum

Hi ! Pada suatu petang saida , Fadhil and I pergi berjalan .
Amik angin petang la ken .
Best sangat . First time la kate ken .
Dapat la amik pic merapu ken .
Sesaja je . Bosan .
At least time tu dapat la release tension sikit .
Hmm, so na cakap la thank you so much to saida sebab bawak i amik angin .

Fadhil Saida Anne

A

B

C

D

E

That all . Tade ape yang gempak pun ken . Terima Kasih .

Hari belia Negara 2011 - Putrajaya :)

5:47 PM 0 Comments
Assalamualaikum

Nak cerita sikit la ni pasal Sabtu ken .
Kolej kiterang terpanggil untuk join majlis tadarus al -quran bersama Perdana Menteri Malaysia di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin , putrajaya .
Memang la masuk berita tapi hmm kejap jer .
Best sangat tau yang menghimpunkan sejuta belia .
Semua belia dari setiap negeri ada .
If u all pergi sana u all tau la meriah dia macam mana .
Btw , Jom Heboh sempena hari belia pun ada .
Yang terlepas . tak dapat tengok Najwa Latif :'(
Okay la . Ni ada nak share sikit . Jom .



Awesome :) awek Sentosa .

Kenangan .

Suasana di dalam . Tamat .

Makanan Free :p

Saida - anne - Cik irmayanti ( lecturer )

shuuhh

Ok , terima kasih ya .

Nasi Ambeng - Majlis Bacaan Yaasin KKSB :)

5:24 PM 0 Comments
Assalamualakum.

Last week kiterang ade lar .
Majlis bacaan yaasin kat kolej . 
Yerla exam kan .
Da start da exam nie :)
Motif sebenarnya na cakap i dah berjaya mencuba makan nasi ambeng .
Suma nya dapat free je .
Kolej bagi .
Yang paling best dapat bersama keng kawan .

cik azza shima :)

ni la nasi ambeng nya . besaw !

Pelik tak ? Miera tak boley makan wey .

Awesome friend :) Kak Mala / Miera / Bella .

Ok itu sahaja . Thanks .

Friday, May 27, 2011

Cara Mengekalkan Ketenangan :)

11:49 AM 0 Comments
Assalamualaikum

As a student kita memang selalu stress . Mestilah nak mencari and mengekalkan ketenangan ken ? So . sini ada nak kongsi caranya . Bacalah . Hope kita dapat kongsi and sebarkan . Terima kasih .
  • bersolat
  • Berwuduk
  • Berzikir , Beristiqhfar
  • Membaca Al-Quran
  • Berpuasa & Bersolat sunat
  • Tidur
  • Kediaman teratur
  • Berkelah , Melancong , Bersiar - siar
  • Menziarahi
  • Elokkan pergaulan
  • Selesaikan hutang
  • Atasi masalah
  • Lakukan hobi
  • Senaman
  • Elakkan hiburan yang haram
  • Banyak makan makanan berkarbohidrat ( nasi , roti , buahan dll )
  • Percaya pada Qada' dan Qadar

Siapakah Sahabat Kamu ?

11:32 AM 0 Comments
Assalamualaikum

Kalau pertelingkah dalam persahabatan itu sudah menjadi lumrah dalam kehidupan . so . Nak mencari kawan memang senang tetapi mencari sahabat itu 1 dalam berjuta pun adakalanya belum jumpa . Di sini ada benda yang i nak kongsi , baca lah . .
  1. Jika kamu berbakti kepadanya dia akan melindungimu.
  2. Jika kamu merapatkan persahabatan dengannya dia akan membalas baik persahabatanmu itu.
  3. Jika kamumemerlukan pertolongan daripadanya berupa wangdan sebagainya. Dia akan membantumu.
  4. Jika kamu menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.
  5. Jika dia memperolehi sesuatu kebajikan (bantuan) daripadamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikanmu.
  6. Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripadamu, dia akan cuba menutupnya.
  7. Jika kamu berdiam diri (Kerana malu hendak meminta) dia akan menanyakan kesusahan dan masalah yang kamu alami.
  8. Jika datang sesuatu bencana yang meninpa dirimu, dia akan meringankan kesusahanmu.
  9. Jika kamu berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kata-katamuitu sekiranya kamu berada dipihak yang benar.
  10. Jika kamu merancang sesuatu, nescaya dia akan membantumu mengusahakan apa yang kamu rancangkan.
  11. Jika kamu berdua selisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk mengalah demi menjaga kepentingan persahabatan <3

Wednesday, May 25, 2011

I Pun Tidak Mengerti Kenapa La Dah Suka Sangat Lagu ni :)

5:05 PM 0 Comments
Ku Ke Udara Lagi - Francessca Peters

Di kamar yang kedinginan
Ku lontarkan sumbangan
Suara kemanusiaan
Mengisi rentak-rentak kehidupan

Kau yang ada di sana
Berlari tak hentinya
Dengan caramu sendiri
Tetapi masih ada kaitannya

Ku ke udara lagi
Bersama mu kembali
Dengan rangakaian lagu-lagu
Juga pesanan

Ku sebagai penghibur
Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan
Di dalam hidup ini...


Kepada : Budak sentosa yang dah setiap hari tahan telinga . thank you . to miera idayu and huzairi yang dah tolong post youtube video kat facebook . thank you juga . like .

AKHIR NYA . .

4:41 PM 0 Comments
Assalamualaikum 

 First of all nak ucap congratulations !!

Rezeki dia akhirnya seseorang telah berjaya mempertemukan blog i nie . 
ish before ni segan na tunjuk dia sebab . 
yerla blog ni macam serabot la . 
i akui .
Lagipun pelik gak napa la dia tak jumpa sebab link blog ada jer kat memana profile .
Akan tetapi sayang jer kat blog ni . 
Alhamdulilallah .

Tuesday, May 24, 2011

Minggu Exam Bermula :'(

5:54 PM 0 Comments
Assalamualaikum.

Seperti yang anda ketahui.
Peperiksaan Akhir Semester 2 akan tiba.
Jadi, di kesempatan ini saya Nurul Ain Binti Amtiyaj Ahmad Ingin memohon ampun dan maaf diatas semua kesalahan dan kesilapan saya selama ini.
MAAFKAN SAYA MAAFKAN SAYA.
Doakan juga kejayaan saya di dunia dan akhirat. 
Saya hanya manusia biasa yang tidak pernah lekang daripada melakukan kesilapan. 
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang silap itu adalah daripada diri saya sendiri. 
Saya juga berharap agar pada Peperiksaan Akhir Semester 2 ini saya akan
memperolehi keputusan yang cemerlang. 
Sesungguhnya, kejayaan kali ini juga akan melibatkan masa depan saya.
Semoga berkat doa kalian saya akan tenang mengulangkaji pelajaran dipermudahkan urusan :)
Ingat lah, sekali anda mendoakan saya malaikat juga akan turut mendoakan kebaikan anda. 

Terima kasih. 

Dengan Kasih Sayang , N A A A .

19 & 20 MAY 2011 . Architectural And Draughting Exhibition 2011 - Here We Begin :')

5:19 PM 0 Comments
Assalamualaikum.

That was a meaningful day in my life.  
Grateful to attend the exhibition.  
Increased significantly when my drawings are also on display.  
At this time,the guest of honor from the Directors of the Community College, the head unit, lecturer, former students succeed.  
Also present at the ceremony, students from community colleges and school students.
Again,I'm still given the chance as chairman at this time.

Thank you so much Encik Qusyairie <3 l a l a l a l a
On the force


 :) :) :) thank you .

Tuesday, May 17, 2011

Budak Pengajian Kejuruteraan Awam

7:04 PM 0 Comments
Assalamualaikum.

Best dapat chat dengan kawan lama kat facebook.
Budak kelas Pengajian Kejuruteraan Awam la.
Masa SM Teknik Setapak dulu.
Dapat kongsi cerita terkini and cerita kawan-kawan lain.
Serious tetiba macam rindu jerk kat sekolah teknik i tuh.
Ish korang apa cerita la kan. Korang tengah buat apa tuh ?
isu hangat : kakak acap nak kahwin. join ke tidak .
Aku doakan kejayaan korang suma tau.

5 Pengajian Kejuruteraan Awam 3

Puan Alice - Cikgu Lukisan Kejuruteraan

Kesengalan :P

Ni la. Mereka bila dapat camera.

Thanks : Korang !
te'a & acap. i tuh !
Time leveling :) penat and panas.

BFF



Selit la : Para Pengawas.

Tudung i yang paling menyerlah. hahaha.

Baju Librarian : Thanks :)
Thank you so much la korang. I takan lupakan korang. Korang Best !!

Mungkin ; Nak Demam

5:55 PM 0 Comments
Assalammualaikum

Sudah lama i tidak diserang penyakit. 
Macam  nak demam nih. Aduisshh.

Mungkin :
But today i'm not feeling well.

Mungkin :
Home sick kot. Tak balik Damansara 17 days lor :'(

Mungkin :
Terlalu buzy dengan college.

Mungkin :
Faktor cuaca yang ada kala hujan ada kala panas.

Mungkin :
Sedang dan asyik memikirkan soal Peperiksaan Akhir Semester.

Mungkin :
Cemburu kepada kawan yang pulang bercuti dirumah.

Mungkin :
Merindui banyak pihak yang meninggalkan i di Sabak Bernam ini.

Mungkin :
Ada berbuat apa-apa kesalahan. Pasti !

Mungkin :
Haiya. Berapa banyak kemungkinan la yang berlaku di sini pada hari ini ken :)

Mungkin :
Sampai disini sahaja cerita i. lalala. Thanks sudi membaca.

Mungkin :
Apabila anda membaca anda dapat mendoakan Kesihatan i baik-baik sayang okey.

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU 2011 !! thank you so much .

2:24 AM 0 Comments
Assalamualaikum.

(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Usman Awang, ever the consummate wordsmith of Malay puisi,
summed it in his Guru oh Guru poem written in 1979:

 Berburu ke padang datar

Dapat rusa belang kaki

Berguru kepala ajar

Ibarat bunga kembang tak jadi


Dialah pemberi paling setia

Tiap akar ilmu miliknya

Pelita dan lampu segala

Untuk manusia sebelum jadi dewasa.


Dialah ibu dialah bapa juga sahabat

Alur kesetiaan mengalirkan nasihat

Pemimpin yang ditauliahkan segala umat

Seribu tahun katanya menjadi hikmat.


Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa

Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta

Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara

Jika hari ini seorang ulama yang mulia

Jika hari ini seorang peguam menang bicara

Jika hari ini seorang penulis terkemuka

Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;

Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa

Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.


Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya

Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota

Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu

Dia adalah guru mewakili seribu buku;

Semakin terpencil duduknya di ceruk desa

Semakin bererti tugasnya kepada negara.

Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku

Budi yang diapungkan di dulangi ilmu

Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat

Menjadi kenangan ke akhir hayat.



SELAMAT HARI GURU 2011. TERIMA KASIH ATAS SEGALA JASA DAN PENGORBANAN MU MENDIDIK ANAK BANGSA :)

- semua kenangan kita bersama akan saya jadikan kenangan terindah. best !!

-Nurul Ain Amyiyaj Ahmad-

Pantun - Johan peringkat Zon

anne anis nadia balqis muna

senyuman istimewa

Bersama Pengarah Pelajaran KL - mungkin

Pengetua SMTSKL

Semi Final Negeri - di SMT Cheras KL

Peserta Peringkat Negeri
Kenangan Terindah : Bersama Cikgu Mohd Bakri & Alyarhamah Muna Husna. ( JOHAN PERINGKAT NEGERI KL - PESTA PANTUN 2009 )
PESTA PANTUN PERINGKAT KEBANGSAAN 2009

Pencapaian terkini : tahniah cikgu Bakri !!


Terima Kasih Cikgu !!

Saturday, May 14, 2011

Sat 14 Mei hari ini :)

6:56 PM 0 Comments
Assalamualaikum.

lepak online konvoi dengan kawan-kawan dalam dorm :)

Menenangkan fikiran kerana final exam is aroud the corner. Oh Emm Gee !!

Bangun pagi beli nasi lemak kat pasar and meet kekanda sebentar.

Malam ini mahu buat assignment yang tertunggak !

Doakan kejayaan i okay. thank you so much.

Nurul Ain Amtiyaj Ahmad
okay . thank you .

Minggu Senyum ("-")

6:43 PM 0 Comments
Assalammualaikum


Tarikh : 9 - 13 Mei 2011
Tempat : KKSB

Program ni anjuran Kelab Pembimbing Rakan Sebaya.

Pergh ! memang sepanjang minggu ni Ya Allah buzy gila gila la.
 
Macam-macam aktiviti diadakan.

Explorace i dapat jaga check point 3 bersama Zai & Adriana.

check point 3 :) Telur mentah + kopi + lada hitam + kicap dan wajib di minum oleh semua ahli kumpulan. 
tak berapa mencabar !! cari batu emas dalam lingkaran belut itu i gerun :P Katak pun ada and much more.

Khamis : I handle untuk talend time :) memang pelajar yang join ni berbakat. memang sengit la na cari pemenang.

pastu macam-macam la games lagi. best student KKSB memang sporting ngam abis !

thank you korang because support our programes <3 <3 <3

Jumaat : Untuk Majlis Pelancara Logo PRS & Penutupan Minggu Senyum i jadi Pengacara pulak MC :) pengalaman disaksikan Tuan Pengarah and anybody else yang hadir. chill saja. enjoy !!
Saida MC yang on the dot - thank you sudi tolong i. much love <3

sangat buzy tiade picture bersama i kat orang lain ade la.

TO : PRSian Thank you so much and kalau i ade salah silap i minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Tahniah untuk kita berjaya gak la kira nya kan :)

okay . itu sahaja . maceh <3

10 May 2011 - Streetwear Fashion Show :)

4:37 PM 0 Comments
Assalamualaikum

Pada tarikh ini i telah terpanggil oleh senior Fashion untuk menjadi model pakaian yang dicipta mereka sendiri :)

Rasa berbangga dan bertuah kerana berpeluang memakai hasil pakaian ciptaan student KKSB sendiri.

Berpeluang memperagakan 3 jenis pakaian. uish. Nak tuka baju memang huhh ! Cepat dan pantas :)

Walaupun i dari kecil sudah di dedahkan dengan pertandingan peragaan tetapi pada kali ini lebih formal kerana di tonton oleh para pensyarah :) huh takot.

I minta maaf kerana berjalan agak laju. I tau sebab I memang dah biase jalan laju. Fizikal yang tinggi kot. Rasa dah jalan slow rupanya laju juga. Kalau ade lagi. Insyaallah i akan perbaiki cat walk i okey :)

Terima kasih kepada semua yang hadir , camera man and camera women , echa yang dah record video , para tetamu and semua feedback . thank you so much.

Fotografer : Akim Danial

:)
ok lah thanks sudi baca . lalala . bubye .