Friday, December 16, 2011

Demam Paling Hebat 2011

6:48 PM 2 Comments
Assalamualaikum and hai !
So agak lame dah tak updated kot tapi tade la lame mane kan seminggu jer .
huhu .
Ni nak certia laju sikit la anne dah abis practical architect firm tuh .
last plot <3
So now sangat and amat buzy nak siapkan report malang nye macam tak berape nak reti .
Aduhai .
Buat la ape yang tahu jer .
Now ade la buat partime keja as a customer services associate .


ou christmas ala ala dasar laut gitu
Jadi la .
Tapi malang nya sewaktu anne nak post ni anne tengah demam sangat .
Rasa nya ni la demam paling terok of the year 2011 .

Ape pun insyaallah .
Demam ni kan penghapusan dosa dosa kecil .
Tapi nak sihat dah maybe esok boleh la datang kerja .

Rindu dah nak borak ngan kawan sume .
Just risau nanti batuk or selsema depan customer but insyaallah u guys doakan anne cepat sembuh .

Ok lah itu sahaja .

Bye bye .

Friday, December 9, 2011

Guys Yang Berfacebook : Help like This Picture : Please ! Thanks !

1:51 PM 0 Comments

salam ! hi guys ! jom like pic anne bawah ni . if sudi kerana tiada paksaan nak tolong ajak member u guys like pun tak pe thanks : jangan lupe like page dia sekali kay ! 
♥ spread heart ♥


Thank you so much untuk setiap doa and support korang !
hope hidup mu sentiasa diberkati okey : amin
* mood sentiasa : segan sangat !

THANK YOU CSP ARCHITECT & STAFF ( terima kasih ) ! ! !

1:47 PM 0 Comments
So syukur pada hari ini anne tamat latihan industri “ PRACTICAL “ huhuhu .

Hum maaf lah sebelum ni bila kawan tanya jer kat mana anne practical confirm anne akan senyap and rahsia jer . sounds like “ ADE LAH KAT SATU TEMPAT FIRM ARKITEK NI “ huhuhu .
Maaf ya terpaksa buat macam ni kerana ade alasan and sebab tertentu .

So now dah bagi tahu ken ?

Haiyoo : pengalaman practical yang menarik dimana anne dapat belajar banyak sangat benda baru . memang tak ruugi la bersama firm ni . Best gila .

Admin , kawan , abang , kakak and senior semua baik sangat . Helpful sangat then tak lokek dengan ilmu mereka . Sangat okey la . Paling best dapat bos yang ceria and baik jer .

Then asyik amik gambar jerk an . memang shook giler la .







So masa hari rabu dierang buat jamuan ! best tahu ade Ayamas and chocolate cake gitu . kelass kan . Thanks Mrs Lim coz manage jamuan ni . yang paling best tu la makan together tu best !



So , ape pun nak ucapkan ribuan terima kasih and terima kasih and thank you so much !

With lots of love , Nurul Ain <3

HAPPY BIRTHDAY SISTER-IN-LAW !!

1:31 PM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi guys , so post kali ni untuk my sister-in-law yang birthday nya jatuh pada hari Khamis di tarikh 7 December 2011 , semalam .

NURUL JULIANA MUHAMAD ROSLI




So , kami sekeluarga nak mengucapkan selamat hari ulang tahun Kak Intan !

Allah selamat kan kamu Allah selamat kan kamu Allah selamatkan 
Nurul Juliana dan Family Allah selamat kan kita .
huhuhuhuhuhuhuhu

Semoga panjang umur
Dimurahkan rezeki
Kehidupan mu sentiasa diberkati
Semoga our niece Balqis comel sentiasa
All the best
Good luck
May Allah blessing you always
Aminnn

Ape pun just paling penting nak ucapkan Happy Birthday !

Wednesday, November 30, 2011

Jika Anda Ada Kekasih Baru & Kegusaran ??

1:57 PM 0 Comments
Jika anda ada 2 kekasih atau sbf/sgf . Tidak salah jika anda berani memilih la pasangan yang ke 2 kerana :


- yang ke 2 itu tidak akan hadir jika yang 1 berterusan menjaga anda dan menghargai anda .

- yang ke 2 lebih memahami sifat kamu yang kini yang lebih penting dari sifat kamu yang dahulu .

- yang ke 2 muncul apabila yang 1 byk melukakan hati kamu .

- yang ke 2 selalu bersama anda disaat anda perlukan tempat untuk mendengar masalah anda dengan yang 1 .

- yang ke 2 berterusan memberikan semangat disaat yang 1 berterusan menyalahkan anda .

- yang ke 2 terus menerima dirinya sebagai yang ke 2 kerana hadirnya untuk membuktikan bukan semua wanita itu kejam belaka .

- yang ke 2 itu lebih bersabar kerana terpaksa mendengar rintahan kekasihnya yang masih bersama yang 1 .

- yang ke 2 itu tabah atau selalu akan merasakan dirinya harus bersedia apabila saat dia bakal ditinggalkan .

- Menjadi lumrah dunia yang baru itu memang cantik dan indah belaka .

- tidak salah anda memulakan sesuatu kehidupan yang baru dan perubahan .

So banyak lagi anda fikir-fikirkan lah . 
Good luck .

Semoga anda para pembaca diberkati Tuhan dan di permudahkan urusan .

Opinion by , anne amtiyaj

Cinta Tidak Harus Dimiliki :)

12:06 AM 0 Comments
Hye guys ! move on :) jangan dikenang dia yang telah pergi : chiyoo : yakin kita boleh hidup tanpa nya apalagi apabila kita mengingatinya hati kita yang merasa kegusaran dan kesakitannya : whats the point guys : kita lupakan dia and doakan dia yang terbaik sudah la ok : good luck !

Yang penting dia wat serabut and dia bukan ingat kat kita pun : misalan la dia sayang kita dia takan tinggalkan kita and dia akan sentiasa fikirkan tindak tanduk dia kay .

yakin pada diri kita : dia bukan pantas untuk kita buat masa ni 

Allah tu merancang sesuai hikmah atas ape yang berlaku 

  • Mencintai seseorang itu adalah hak kita .
  • namun memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan sah dan halal itu bukan hak kita .
  • Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki .
  • Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan dia untuk kita miliki atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik .
  • Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN hak kita .
All The Best 

DOA & TAWAKAL :)

Cartoon : Mood 
Kalau saya Doktor la kan :P
" teruskan perjuangan ! "

Tuesday, November 29, 2011

Its My Super Sweet 19 Birthday !

11:54 PM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi guys !
So semalam my birthday banyak kawan yang wish !
Thank you so much !
Untuk para facebooker yang sudi wish anne kat facebook thanks !
Almost  1000 wishes anne terime kat facebook profile : sangat terharu !
Semoga hidup u guy diberkati selalu .





kakak 29 November & me 28 November 
Mummy



kami birthday girl . aww !

So untuk party and doa / makan2 celebrated birthday anne n my sis wat kat rumah jer .
Invited bff and sedara mara la jer .
Kecil kecilan je .
ok lah .
So ade nak share sikit ni .
Hehhehe .





Thanks so much .

Ape pun kakak : Happy birthday to you ! All the best yow !

Thursday, November 24, 2011

Saya ade facebook guys ! Like Like jom

1:56 PM 0 Comments

Golden Palm Tree - Gold Coast Sepang

1:44 PM 0 Comments
Assalamualaikum and hi again !

Walaupun in agak cerita lama kelamaan tetapi anne still nak share ngan korang pengalaman anne yang satu ni .
Fuyoo .
Sangat menarik tahu .

My aunty or I panggil “Alang” ajak I ikot gi bercuti dan rombongan bersama rakannya satu bus tahu .

Ni percutian ( cuti cuti 1 Malaysia ) Hehehehe untuk para guru Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Damansara .

Ringkasan .
: GM Klang ( kami Shopping sakan )
: Makan Tengahari and Solat di Banting ( Masjid Al-Muttaqin )
: Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa ( Gold Coast Sepang )
: Bermain layang-layang ( Kite )
: Kayaking with Alang ( Both day – Saturday Evening & Sunday Morning )
: Dinner ( usha orang buat persembahan pelbagai – Syok )
: Berbasikal ( Sunday : kami dibawa pusing beramai untuk half and hour )
: Kayaking again ( Sunday )
: Surf ( best jatuh bangun – I boleh imbang ! Thanks abang yang ajar anne tu )
: Lepaking
: Kilang kerepek / Keropok
: Dusun buah-buahan : Longan
: Kilang Cendawan
: Dusun buah naga ( Dragon fruit )


Best try ever !! 

selesai berkayak 
berbasikal makan angin 


Dragon Fruit 

Sangat penat tetapi enjoy my travel .
Thanks Alang !

Raya Aidiladha 2011

12:10 AM 0 Comments
Assalamualaikum and Hi !

So sorry kerana baru jer wish . . .








" selamat hari raya aidiladha "
if ada salah and silap terkasar bahasa ke mohon maaf zahir & batin ya you guys .


Malam !
my niece : Marsha Hayra 
Purple : My Mummy !
raya kedua 
Tambah family sorang .
Kehadiran Anak buah : Adriana Nur Balqis !